Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1173
View
32
Reply

[Bahasa] Balik kampung atau melancong

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-11-2019 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sempena cuti sekolah, apa pilihan untuk aktiviti cuti sekolah, balik kampung atau melancong, atau dok di rumah layan tv sahaja
Screenshot_20191126_003420.jpg
Screenshot_20191126_003320.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
aku xde anak yg bersekolah... so bg peluang org2 yg kena tunggu waktu cuti sekolah je dorg dpt pegi melancong.. lgpun org ramai sgt la kat mana2 tempat pelancongan masa cuti sekolah ni.. harga hotel, atau apa2 rate pun jd lbh mahal..

waktu cuti sekolah ni, blk kg pun kalo gerak time weekend pun jem teruk.. dgn org nak pegi kenduri kahwin lg...  so aku lepak umah diam2.. pegi opis waktu org lain abiskan cuti tahun..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak blom sekolah lagi
Suami pulak ikut shut down kena drag sampai dec pulak sebab ada leaking
Duduk rumah saja layan tv, petang2 buat cucur & turun main kat taman bawa anak.

Tambah2 musim hujan pulak hujung tahun bertabahlah yg tgh melancong.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Balik kampung la best, mcm2 ada... Tp sambil2 tu bwk gak ank2 g jalan2 mkn angin bwk atuk neneknya sekali. X la 100% duk kampung je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
aku memang sedia dok kampung.. so melancong la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kami takde anak lagi. Melancong di luar waktu cuti sekolah. Kurang sesak sikit.
Selalu balik kampung.. tapi kalau dah takde aktiviti lain di kampung, ajak mak pak melancong sekali.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Tadok anak but on a year long leave aka vacation.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Balik kg masa cuti bersambung walaupun confirm sesak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Duk rumah saje,anak anto pi tusyen..duit nak guna buat bayo yuran skola
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 12:52 PM | Show all posts
dua2
melancong utk relax minda 1 family sambil menikmati suasana tempat orang
balik kg pon relax tp lebih kepada anak2 berguling berkejar2 berkebun kat laman yg lapang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Both.. Blk kg jenguk mak kejap.. Takla hntr anak.duduk sana. Lepak2 jap.. Ada masa gi la melancong. Yg penting spend masa dgn anak2. Hujung thn ada rezeki lebih, after my daughter habis spm, nk g somewhere.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik kampung ni aman dan damai kalau xdak makcik onion yg menyebok dgn kesah hidup iols.. Padahal family sendiri pun bermasalah.. Semak otak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
I takde kampung... jd melancong dekat2 jer. Lgpun anak ada impt exam tahun dpn, nk pakai duit bnyk untk tuition..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:14 PM | Show all posts
Dua-dua

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Both. Kena balik kampung jumpa family dulu. Then pergi vacation. Balik tu kena balik kampung juga nak kasi souvenir. At least yang tak dapat pergi vacation, adalah something untuk diorang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:35 PM | Show all posts
balik kg je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bwk jln2 dlm negara je...x jauh pn..utara je...

Oversea blm lg...sbb ada ank yg kecil

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
X blk kg sbb mil bru je dtg rumah bln lps....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy xde anak and xde cuti sekolah..tp kalau cuti,sy balik kg..sbb jarang2 dpt balik lg..

Rindu dkt family ngn miaw ngengade tuh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik kampung dulu, lepastu baru fikir nak melancong ke mana. Sejak dari sekolah lagi, tak pernah ikut rombongan sekolah ke mana2 sebab ayah akan bawak the whole family balik kampung dulu. Jumpa orang tua ambik restu baru boleh melancong dengan tenang dan gembira. Ayah dah didik sebegitu, maka begitulah kami. Balik kejap walaupun semalam.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097240s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list