Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1796
View
63
Reply

[Teka-teki] Bagaimana 2 tempat yg berbeza.. tapi sama...

[Copy link]

Author: system_failure       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 24-11-2019 04:09 PM
Mungkinkah dejavu?

dejavu ape..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
princessjay replied at 24-11-2019 05:13 PM
ini semue mimpi..huhu..

hahaha... betui tu bro...
ini sume mimpi syakila...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
missycutie replied at 24-11-2019 08:15 PM
Pintu doraemon kan ada

maaf.. doremon mc ari ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
mamarock replied at 24-11-2019 08:24 PM
Nama hotel sama tetapi satu terletak di Tawau dan satu lg di KL.


salah yang...
tak wujud hotel pun dlm citer nih...
yg ade.. cuma rumah usang, hutan dan babi hutan sekeluarga yg sedang bercuti2 didlm hutan sempena cuti sekolah ini...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
mamarock replied at 24-11-2019 08:31 PM
Cerita asal cakap, masuk hari kedua, penculik memaksa saintis berkenaan mendedahkan no tel Mira Fi ...

yezzaa hampir tepat...
i lov u.. muahhh muahhh muahhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 24-11-2019 09:17 PM
Baca cerita ai ingatkan teka teki sindiran sinis penulis adegan semburit

ohh... xde kena mengena dgn yg masih hidup mahupun yg tengah tido..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
krimkraker replied at 24-11-2019 09:35 PM
Tt xnak reveal jawapan ke...gigih meolss masuk sini sbb nak tau jawapan...

sabarlah bro...
aku hari2 bz tau..

waktu pagi aku keje sapu sampah.
waktu mlm pulak duk bersidai kaco gadis2 lalu lalang...
mana ade masa?...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerkin replied at 25-11-2019 12:28 AM
TT bg tahu je la jwpn..

kejap la yang..

ni pun waktu lunch aku nk abis dah..
huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 25-11-2019 08:41 AM
tuan J yg sebenar kat toilet KL
yg kat sabah tu penculik yg guna topeng muka sama rupa dgn tuan J ( ...

wahhh... trick blackout airport tu ohsem sehh..
tapi.. payah skit laa..
aku pernah masuk tapi skip immegresen.
asyik tengok awek kedai jajan punya pasal..
last2 aku terkuar kat bahagian depart.. bukan arrival..

masa nk blik kl teruk aku kena maki dgn immegresen. aku cakap la aku first time so taktau..
tapi lagi teruk aku kena sbb ikut rekod dah berjuta kali aku masuk.. suppose dah tau dah..
kah kah kah..
menangis aku kat bucu toilet lepas kena marah tau tak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 28-11-2019 12:35 PM
Aku wanita tu.. Wanita..hahahahaha..

ye baik bang..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 01:48 PM | Show all posts
pada hari kejadian 29 nov takde rekod kemasukan tuan j ke tawau sebab dia masuk 28 nov atau sebelum tu sebab nak culik saintis tu

ade kat 2 tempat yang berbeza pada hari yang sama sebab TT cakap masuk je hari kedua means subuh mungkin start kul 12.05 pagi 29 nov dia mintak kombinasi nombor dan bila tak dapat dia hentak  kepala saintis tu sampai pengsan.. dia pon balik kl subuh 29 nov.. perjalanan kan 2 jam je ke kl

saintis pulak baru terbangun tengahari 29 nov dan tengahari tu 29 nov jugak tuan j tengah melabor kat toilet di kl
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
whadda replied at 28-11-2019 01:48 PM
pada hari kejadian 29 nov takde rekod kemasukan tuan j ke tawau sebab dia masuk 28 nov atau sebelum  ...

wahhh... engko mmg ohsem..
nampak je muka macam mr.bean.. tapi kepala hotak kau memang otak pembelit no 1

hampir hampir la nie...
err.. tapi..
sorry ye aku tak berapa spesifik sikit kat soalan asal..
err.. camnie..
sesi soal siasat antara tuan j dan saintis tu berlaku pd waktu siang yg terang benderang.. hihi



pada hari kejadian 29 nov takde rekod kemasukan tuan j ke tawau sebab dia masuk 28 nov atau sebelum tu sebab nak culik saintis tu

yang ni betul dahhh... bravo bravo...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by system_failure at 28-11-2019 02:11 PM

sedikit pembayang...

- sapa pernah tido lama pastu bangun2 je terus nmpk luar rumah dah gelap sambil korang blur2 tuh... korang terpikir.. ni subuh ke maghrib.. atau ari ni ari apa ek...

ni dipangil sindrom pemalas de optimum..

cuba tukar senario diatas dari malam kpd siang..

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabah awal sejam dari semenanjung
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Atau penculik buat tingkap ala2 ikea ada cahaya matahari masuk padahal, belakang tu dinding je..  
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
system_failure replied at 28-11-2019 01:00 PM
engko mmg hebak...

yahuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
system_failure replied at 28-11-2019 01:17 PM
ahhh.... kalau mengikut ceritera asal... saintis dibunuh, nuclear reactor bocor.. someone kena c ...

Longitude latitude..nostalgic nye..kekeke~

I hate georgraphy..kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kne faham kan soalan ni.. Susah
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi apa jawapan dia?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2019 01:01 AM | Show all posts
meisapoya replied at 28-11-2019 07:53 PM
Sabah awal sejam dari semenanjung

asalnya nak buat camtu...tapi complicated skit
kena ambik kira faktor flight delay / cancel..
so chances utk sukses 50-50.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073978s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list