Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
963
View
15
Reply

EVENT MINGGU NI: SARAWAK AGROFEST 2019

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-11-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by KIM.K at 23-11-2019 12:38 PM



Sarawak Agrofest 2019 sedang berjalan di Celebration Square Stadium Sarawak, Petrajaya (Kuching) mulai 21 November 2019 sehingga 1 Disember 2019


Event: AGROFEST SARAWAK 2019
Venue: Dataran Perayaan, Stadium Sarawak, Petrajaya Kuching
Tarikh: 21 NOVEMBER 2019 - 1 DISEMBER 2019

Tema tahun ni akuakultur dengan industrial player Toclan Asia Sdn Bhd membuka booth besar-besaran di Smart Farming Pavilion & Smart Green House Pavilion. Toclan menawarkan teknologi dalam bidang farming & aquaculture

Giveaway clues: boleh dapatkan abinox di booth berikut

1) Agrotrade Pavilion (Booth No.17)
2) Agrotrade Pavilion (Booth No.D016)
3) Agrotrade Pavilion (Booth No.C64)
4) Smart Farming Pavilion
5) Smart Green House

Show them this coupon below for 30% discount. Come visit our headhunters team. Welcome to the lion's den
KOPUN30.PNG
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 04:41 AM From the mobile phone | Show all posts

LIVE FB POST SETIAP HARI

Edited by KIM.K at 27-11-2019 04:54 AM

Syabas kepada partner kami Cik Syafiq Fertigasi Sarawak kerana pihak penganjur meminta beliau membuat liputan live seluruh event ini setiap hari

Usaha beliau untuk buat live post serba sedikit membuahkan banyak manfaat kepada event ini, justeru pihak penganjur meminta beliau buat live hari-hari terima kasih tuan organizer..

Dijangkakan Jumaat-Sabtu-Ahad ini Agrofest menerima kunjungan maksimum

Diantara highlights dalam live post dibawah ialah:

Live fb post setiap hari
Fertigasi Sarawak mencari agen baru
Sistem fertigasi adalah terapi & landskap
Apa itu cili genorong
Tips memangkas daun
Tips menguruskan perniagaan dan mencari pasukan



Jangan lupa mencari abinox di Fertigasi Sarawak ya tunjukkan kupon WV30OFF diatas untuk mendapatkan diskaun 30% abinox

Dibawah, aktiviti mempromosi gerai event oleh organizer

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 05:07 AM From the mobile phone | Show all posts

TOCLAN ASIA: BIGGEST EXHIBITOR

Edited by KIM.K at 27-11-2019 05:21 AM

MoU signing ceremony between Toclan Agrotrade Asia Sdn Bhd & Borneo Eco Wonders Sdn Bhd. Toclan Asia famous ni among celebrities, terutama celeb yang mengamalkan sistem NFT. Hashtag popular mereka #terusmenghasut



Jangan lupa tanya abinox kat Toclan tau. Kalau nak beli, mereka offer botol ke-2 tambah RM1 je ;)

Video ke-2, kebun vertical strawberry pakai Baja hidroponik dan Toclan watering system. Jom tanam strawberri lowland



Lastly, jom tour sikit khemah Toclan di Smart Green House yang cun neh. Belajar macamana anda boleh adapt dengan edible garden dirumah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts

SNEAK PEAK: GREEN HOUSE MILIK FERTIGASI SARAWAK

Edited by KIM.K at 27-11-2019 03:16 PM

Live post tengahari tadi. Tour sekitar kebun fertigasi rumah hijau Fertigasi Sarawak
Pengasas HFE, Cik Shafiq memberikan tips & petua penanaman fertigasi serta berkongsi pengalaman pengurusan bisnes beliau dengan follower



Jangan lupa kunjungi Agrofest Sarawak 2019 untuk mendapatkan pengalaman terbaik dalam agrikultur. Kunjungi Agrotrade booth 21 dan D016 gerai2 Fertigasi Sarawak dan dapatkan nasihat serta bimbingan bisnes fertigasi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts

SNEAK PEEK: BOOTH TOCLAN ASIA

Edited by KIM.K at 27-11-2019 04:09 PM

Khemah: Smart Farming Pavilion & Smart Green House Pavilion

Chuols peminat orkid ke? Jom2 ke Smart Green House dapatkan orkid cantik2 dari RM20 ke RM50 sepasu. Jauh lagi mahal pun ada



Toclan NFT System untuk kegunaan industri dan skala home user



Toclan Recirculating Aquaculture System untuk akuakultur & akuaponik

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts

TOCLAN ASIA: BENGKEL-BENGKEL YANG DIJALANKAN

Edited by KIM.K at 27-11-2019 04:13 PM

Kursus Fertigasi Rock Melon sebentar tadi
Tok penerangan nok diberikan partner kamek tauke Toclan. Sidak beri tips gigit sikit benih rock melon kedak buka kuaci pas ya tanam. Seeds ya lebih mudah tumboh sebab shell dah pecah



Bengkel semalam: Modern Aquaculture System Course

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2019 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts

JELAJAH AGROFEST SARAWAK 2019

Edited by KIM.K at 28-11-2019 08:42 AM

Video 1: Tour sekitar tapak Agrofest Sarawak 2019 dengan Tuan Apex



Video 2: Tour bersama Ismail Mahedin



Video-video ini dikongsikan oleh pengunjung event dan iols rasakan agak menarik
___________________________________________________
DISCLAIMER

I kongsi tentang event ni bukan nak jual barang guys
Yang penting nak kongsi kesedaran tentang event, objektif dan produk iols bagi rakan yang berminat dan tertanya-tanya apa I buat selama ni

Like one of my agents said, kita bukan nak expose semua
Jadi iols rahsiakan abinox tu only for pengunjung Agrofest
Yang penting chuols tau kewujudan produk ni walaupun tak beli
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts

CILI GERONONG: ADA BRANN?

Edited by KIM.K at 6-12-2019 12:58 AM

#recap
Sambung lagi throwback booth Fertigasi Sarawak. Iols tak tercatchup semua sebab nak masuk Sabah dah next year. Banyak buat persediaan masa sekarang

Jom tengok apa itu cili geronong yang amat populer sekarang ni di Sabah Sarawak. Berapa unit schoville itteww...



Jadi apakah cili geronong? Geronong ialah HABANERO Sarawak gaiss.. pedas berasap punya. Ini cili macam mat saleh peri-peri ciken daa..mild ada, extra hot ada..meh la buat habanero challenge tag sini. Iols promot produk partner-partner I je takde amik untung kami sama-sama jual abinox

Kalau nak blajo Bahasa Sarawak sini ada translasi

Cili - cabik
Habanero - genorong
Sedap - nyaman
Ok sila buat ayat

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasi tangkap sket uols punya booth
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
shalom tolong bawakkan kurex
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 23-11-2019 01:19 PM
Kasi tangkap sket uols punya booth

Rahshiye.. ;-*
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 23-11-2019 01:37 PM
shalom tolong bawakkan kurex

@Kurex kerah shalom je survey kawasan ;-*
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 23-11-2019 02:14 PM
Rahshiye.. ;-*

Ala uols..
Huhuuu...
Mahal tak sewa booth ni?
Sebab event besor kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 23-11-2019 04:15 PM
Ala uols..
Huhuuu...
Mahal tak sewa booth ni?

Abinox kat booth C64 tu baru je sold out chuols ^^

Iols taktau harganya sebab ada yang dapat sponsored booth. Ada juga agen kepada agen iols
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 23-11-2019 02:19 PM
@Kurex kerah shalom je survey kawasan ;-*

jom pergi sekali
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 23-11-2019 04:47 PM
jom pergi sekali

Let's go papi. To Sarawak, then Sabah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100867s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list