Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
4116
View
46
Reply

Muzik Video Drama Band Perli Aliff Syukri Dan Baby Shima?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-11-2019 11:56 AM | Show all posts |Read mode
Ingat lagi tak ketika lagu Drama oleh Drama Band menjadi kontroversi sebab muzik videonya didakwa memerli Haneesya Hanee?


Kali ini, Drama Band muncul dengan lagu terbaharu berjudul Satu-Satu.


Nah, tengok video muziknya. Ada yang kata, kali ini mereka cuba menyindir Datuk Seri Aliff Syukri dan Baby Shima pula.







Ada banyak babak yang dapat dikaitkan dengan Aliff Syukri, antaranya memakai dua utas jam tangan, motor Ysuku dan sebagainya.


Babak seorang wanita mengamuk dalam satu majlis pun ada, macam kontroversi yang berlaku pada Baby Shima dulu.


Namun, vokalis kumpulan tersebut, Aepul Roza menafikam dakwaan tersebut.




Foto: IG



"Betul ke ada kaitan dengan mereka berdua? Rasanya tidak, sebab cerita dalam itu hanya rekaan. Tapi, kalau ada sesiapa terasa, terpulanglah! Kami minta maaf," katanya kepada mStar Online.


Aepul kata, dia langsung tiada niat untuk mencipta kontroversi dengan mengaitkan jutawan berkenaan sebagai gimik untuk mempromosikan lagu.




  



  


"Kita harap, penonton dapat ambil iktibar dan menerima mesej yang disampaikan," tambahnya.


Jadi, macam mana pendapat anda tentang muzik video tersebut? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:31 PM | Show all posts
hahaha

lantak deme le
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:00 PM | Show all posts
nape band nih macam tak wow sangat walaupun suara Aepul tuh best je lagi dari Akim mahkamah kepam berbinikan Ummu Syaikah yg hanyir
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Suara epul ni mmg sedap tapi pelik mcm xfemes sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 02:30 PM | Show all posts
Suka hati koranglah. Dah nama band pun Drama, berdrama ajelah korang.  Nasib lagu best, kuranglah sikit hencapan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 03:11 PM | Show all posts
so yesterday lah nak buat camni. NEXT.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 03:26 PM | Show all posts
sedap ke suara epul ni? bingit semacam, sebab tajam sangat..  
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu best, vocal best, drama pun dh buat tp still tak famous. Tak pe lah. Yg reti menghargai je lah tahu lagu diorg
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:12 PM | Show all posts
bondeh replied at 22-11-2019 01:00 PM
nape band nih macam tak wow sangat walaupun suara Aepul tuh best je lagi dari Akim mahkamah kepam be ...

kahkahkah..
vavikk laa ummu syaikah tak bersalah pun dihanyirkan...

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:47 PM | Show all posts
Noraniza_Iblis replied at 22-11-2019 04:12 PM
kahkahkah..
vavikk laa ummu syaikah tak bersalah pun dihanyirkan...

wakakakakakak tapi memang sheolls nampak hanyir kepam
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:56 PM | Show all posts
yeker suara sedap ker akak yg budek
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 05:00 PM | Show all posts
epul ni kalau lagu slow dgr laa ok sket sedap gak la. TETAPI, kot genre lahu2 membahan ni sora jadik lain uolsss.. tak best sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 06:13 PM | Show all posts
Themilo replied at 22-11-2019 03:26 PM
sedap ke suara epul ni? bingit semacam, sebab tajam sangat..

betul sangat sis...lagi satu, heshe ni takda aura, sekapal dengan Idayu AF...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha iols terhibur tengok vc tu. iols ok jah dengan lagu tu ataupun style deme yg suka perli melalui lagu. Vc tu best, lirik lagu pun ok
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Skali dulu okaylah dah second time ni pls la cari idea baru
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
LuvAurora replied at 22-11-2019 01:04 PM
Suara epul ni mmg sedap tapi pelik mcm xfemes sgt..

Mgkin faktor rupa

Bbnu skrg kan hadap rupa jeeee
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
LuvAurora replied at 22-11-2019 01:04 PM
Suara epul ni mmg sedap tapi pelik mcm xfemes sgt..

Mgkin faktor rupa

Bbnu skrg kan hadap rupa jeeee
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 08:13 PM | Show all posts
da nama drama band...memang berdrama je la lagu dorang...hehehe
tapi sejak lagu lepas memang dikenali da berbanding sebelum ni...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Sah2 peeli alep shokree
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Sesuwaiii ler dgn nama band ... terus berkarya dengan berdramaaasssss...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112492s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list