Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
493
View
11
Reply

[Tempatan] Tambah hutang lagi...

[Copy link]

Author: rashiman       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-11-2019 11:00 AM | Show all posts |Read mode


dulu bising pasal hutang negara...
sekarang hutang negara dulu masih tak cukup tinggi lagi...negara perlu banyak berhutang lagi...

Najib Razak2 jam







Hari ini, Menteri Kewayangan pinjam RM2.7 bilion lagi.
Bayar balik 22 hb Mei 2040.
Hari Jumaat lalu juga dia pinjam RM4 bilion. Bayar balik bulan Mei 2023.
Mengikut pengiraan saya, hutang bersih baru negara sebanyak RM67.5 bilion telah dipinjam pada tahun ini sahaja setakat hari ini (22 Nov 2019).
RM67.5 bilion ini juga adalah RM15.6 bilion lebih besar dari jumlah RM51.9 bilion yang diluluskan untuk dipinjam dalam bajet 2019.
Bermakna setakat hari ini, Malaysia telah terlebih pinjam RM15.6 bilion dan hutang negara baru menjadi RM809 bilion (berbanding RM686 bilion masa BN).
Kerajaan PH cuma ada masa sebulan lagi sehingga akhir tahun 2019 untuk membayar balik jumlah RM15.6 bilion terlebih pinjam ini.
Jika tidak, defisit bajet tahun 2019 ini akan lari dan kita bakal diturunkan penarafaan





Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:23 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:29 AM | Show all posts
duk tuduh hok lama nak bankrap kan negara, sendiri lagi teruk...mmg munafik sekor2, yg kapir tu hakak paham laa sebab takde kekangangan agama...yg muslim pun sama jaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:40 AM | Show all posts
katanya sebok byr hutang 1MDB...bayar ker?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:49 AM | Show all posts
fake degree
sama la species 5 markah Add Maths nak minta LULUS
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Silap2 nnt Malaysia pun depa nak jual.. Gila betul
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo along dia bg hutang..ni menteri cap ayam berhutang hari hari....x mampu bayar gaji la tu terpaksa berhutang..ada hati nak sindir kelatam berhutang nak bayor gaji..padahal lebih kurang jee
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahanam..bg lagi kominis ni perintah..baru kuar hutan punya kominis ni..tu sebab bodoh..pandai menipu je
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 02:30 PM | Show all posts
LuvAurora replied at 22-11-2019 11:57 AM
Silap2 nnt Malaysia pun depa nak jual.. Gila betul

takde nanti2.. sekarang ni dalam proses dah pun.. hapuskan syarikat2/aset2 berdaya saing kerajaan.. pecah belah kan kepentingan Melayu.. deep inside their heart pun tau.. tak akan dpt second chance utk PRU15.. sebab tu sekarang ni lah masanya nak melingkupkan Malaysia..

laknat PH..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 02:52 PM | Show all posts
nanti yg kena bayar hutang si pee esh ni, kerajaan yg bakal ganti lepas pru 15.. makin jahanam la kominis kalau bagi dorang memerintah
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:44 PM | Show all posts
Jangan biar lim guan eng  buat begitu pada ekonomi Malaysia.

Tolonglah special branch lenyapkan lim kit siang,lim guan eng, nga kor meng tu semua ..

Jangan biar Malaysia  dijual nanti.

Please somebody help,komunis sekarang duduk dalam parlimen. Dulu komunis duduk dalam  hutan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 22-11-2019 02:30 PM
takde nanti2.. sekarang ni dalam proses dah pun.. hapuskan syarikat2/aset2 berdaya saing kerajaan. ...

Kan.. Takut2 nanti melayu akan merempat kat tanah air sendiri sbb percaya sgt dgn komunis perintah.. Dah terang lagi bersuluh pun ramai lg melayu dok jilat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098467s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list