Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3001
View
141
Reply

[Idea] Jenis Pencuci Muka/Skincare yang Anda Guna

[Copy link]

Author: Nora_29    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-11-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 21-11-2019 05:42 PM
selain online mna nk beli ea?

Yg tu sy tak pasti.. Rasanya ada online saja..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:47 PM | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 05:44 PM
Iols pakai niacinamide waktu siang mlm pulak guna ascorbic acid

yg uols pakai tu utk apa? skin concern apa
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:48 PM | Show all posts
pencuci muka cetaphil,moisturizer oil of olay warna pink,
maybelline pore eraser dgn bedak muka body shop,mlm pakai
vaseline jer sbb muka akk kering..seminggu sekali pakai mask siap
beli..suka yg tomato dgn timun..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 21-11-2019 05:47 PM
yg uols pakai tu utk apa? skin concern apa

Jeragat + parut + blackheads + open pore.. To be honest.. Dlm 1-2 bulan nampak perubahan pada open pore. Someby mi pun membantu utk blackheads.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 04:41 PM
Ni la skincare pujaan hati aku

Wow bestnyaa. Meolss jeles lerr. Teringin nak pakai skincare step by step mcm ni balik hehe. Started a must have for beginner from TO ni mestilah Niacinamide and Alpha Arbutin kan  Sarah uolss pernah dgr brand Garden of Wisdom tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas muka iols diserang angkatan tentera jerawat dan parut yg byk sbb salah produk.. Terus try meeracle mmg menjadi tapi lambat sikitlah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
MissLana replied at 21-11-2019 07:04 PM
Wow bestnyaa. Meolss jeles lerr. Teringin nak pakai skincare step by step mcm ni balik hehe. Start ...

Garden wisdom x pernah tapi drunk elephant pernah baca review.. Ramai ckp sgt2 baik dari TO.. Tapi bapak mahaiii
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 07:46 PM
Garden wisdom x pernah tapi drunk elephant pernah baca review.. Ramai ckp sgt2 baik dari TO.. Tapi ...

Drunk Elephant tu kt Sephora but not worth the hype la. Before iols refer derma kan iols nak hilangkan scar tompok2 tu iols pakai AA dgn Nia TO tak berkesan langsung. Lalu iols try GOW tu. Cepat gila scar iols pudar. And ingredients dia pun byk element brightening compare to TO AA. Meolsss mmg lavvvv lah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 21-11-2019 04:14 PM
eh2..mcm dah ada sblum ni.....tp xingt siapa yg bukaaa..hehehehhe

Ek?  Maafkan saya wahai kawan2...tapi kita buat revision laa gitu? Kihkih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
MissLana replied at 21-11-2019 04:20 PM
- Deep Pore Cleaning Face Wash
- AHA + BHA Exfoliate Face Wash
Guna 2 jeni ...

Iolls guna ikut selang hari, deep pores untuk tenyeh jerawat nasik dan kecilkan pori muka. AHA + BHA face wash tu untuk exfoliate black head + white head.

Oh ya, iolls guna scrub brand Khiel's yang micro-derma tu. Sangat laaa puas hati even harganya umangaiiiiii lap peluh di dahi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 04:41 PM
Ni la skincare pujaan hati aku

Pun skincare ni iolls tengah ngendap jugak, tapi tengok harganya huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 21-11-2019 04:49 PM
Mary Kay
Cleanser
Day/night cream

Scrub Mary Kay best  pernah try dengan member BC, serius muka rasa lembut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2019 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
nb_17 replied at 21-11-2019 04:50 PM
Clinique skin type 2- dry combination.ada 3 benda/step asas. Cleanser,toner and cream.pehtu add on s ...

Iolls pun pernah guna Clinique tapi stop sebab tak serasi dengan muka  tapi suka guna makeup remover dia sebab zasssss hilang semua makeup tebal2 di muka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 21-11-2019 04:52 PM
biore cleansing water
facial wash cetaphil for oily skin
toner simple

Cetaphil pun saya pernah guna, tapi kejap jek sebab kulit makin kering. Tu yang beralih alah cuba Hada Labo, syukur dah guna almost 4 month kulit muka jadi tak oily tak kering lembap2 gitu
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
MissLana replied at 21-11-2019 07:54 PM
Drunk Elephant tu kt Sephora but not worth the hype la. Before iols refer derma kan iols nak hilan ...

Kena skodeng ni.. Sbb jeragat tu tak hilang just pudar..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 21-11-2019 08:39 PM
Pun skincare ni iolls tengah ngendap jugak, tapi tengok harganya huhuhuhuhu

Kalau malaysia seller mahai.. Iols beli kat beautybay.. Utk 4 barang dlm rm170 mcm tu kalau beli kat malaysia seller 4 barang dan 200++
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2019 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 08:47 PM
Kalau malaysia seller mahai.. Iols beli kat beautybay.. Utk 4 barang dlm rm170 mcm tu kalau beli k ...

wah bagus tips awak...ok tunggu gaji nak skodeng dulu produk TO ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 21-11-2019 08:49 PM
wah bagus tips awak...ok tunggu gaji nak skodeng dulu produk TO ni

29/11/19 black friday.. Tgg time tu.. Biasanya ada sale..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Oxy facial wash. Utk muka. Pastu papaya soap utk muka juga and seluruh badan. Cream2 apa satu benda pun. Tak pakai. Toner, moisturiser semua tak pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 21-11-2019 04:52 PM
biore cleansing water
facial wash cetaphil for oily skin
toner simple

muka sy oily and acne prone skin, so sy guna sunblock eucerin, setakat ni sgt ok, masa naik jerawat pon, x da breakout. buat sunblock skali moisturizer. cer try babe.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084154s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list