Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3358
View
144
Reply

[Idea] Jenis Pencuci Muka/Skincare yang Anda Guna

[Copy link]

Author: Nora_29       Show all posts   Read mode

Post time 28-11-2019 03:51 PM | Show all posts
MeghanK replied at 27-11-2019 10:27 PM
i tak sesuai dengan tamanu oil tu..clogged my pores tapi kebetulan i pon ada eczema..i letak GBR m ...

Alhamdulilah tak la membazir..I so far mmg okay je dgn tamunu oil. sbb I mmg pakai tamanu oil (virgin) utk hilangkan parut jerawat dan berkesan. so GBR I mmg xkn tggl..klu start nk mgaru sbb eczema mmg pakai GBR je. Nak kurangkan penggunaan cream steroid.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pakai Harrogate Soap

Sila refer instagram tema omar

Harrogate nih sesuai utk org bjerawat, eczema n etc
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nak share jugak

cleanser: neutrogena hydro boost
moisturizer: neutrgena gel hydro boost
sunscreen: sunplay aqua kaler pink
essence: revitalift loreal
2 hari sekali: mask sebelom tido (semua jenis mask)

2 minggu sekali: peeling the ordinary AHA/BHA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:07 AM | Show all posts
Cleanser Oil
Hada Labo.jpg


Pencuci Muka

safi timun.jpg

serum

Nutox-Advanced-Serum-Concentrate.jpg




pelembap

garnier.jpg

sunblock

biore sunblock.jpg


ini barang wajib iols

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:10 AM | Show all posts
St Ives

guna Oat sb kult kering
kadang2 pakai greentea pun best
2x seminggu. kalau malas, seminggu je skli.

st ives scrub.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 09:11 AM | Show all posts
Toner Simple
toner simple.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2019 01:21 PM | Show all posts
ciknam replied at 28-11-2019 03:49 PM
kesimpulannya, most of korean product ni sesuai dengan org malaysia ke? sbb sama2 asian?

Based on pembacaan meolls di sana sini, Korean product biasanya akan produce ikut weather season. Winter-Summer-Autumn-Fall ada range produk yang berbeza kerana faktor cuaca dan keadaan kulit muka mereka. Meolls pernah guna soothing gel aloe vera yang brand Misoo tepek kat muka, siku dan tapak kaki sebelum tidur. Hasilnya, kulit muka sikit tegang (not nice to my skin sebab tak suka pegang2 muka macam pakai topeng ) but siku dan crack di tapak kaki rasa lembut saja...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tarragon replied at 22-11-2019 11:54 AM
my skin routine

Am

Kenapa toner am n pm lain?pm for exfoliating effect?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 24-11-2019 11:16 AM
Apa yang dapat iolls rumuskan hasil perbincangan kita berkenaan tajuk bebenang ini adalah :

1) Fo ...

Takde sape share pakai eye cream ape yg effective?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2019 02:22 PM | Show all posts
Risch replied at 3-12-2019 01:39 PM
Takde sape share pakai eye cream ape yg effective?

Sis guna brand Kiehls for eye cream, tapi brand ni pricey sikit. Agak2 nak berjimat sangat buka yang sample product punya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 3-12-2019 02:22 PM
Sis guna brand Kiehls for eye cream, tapi brand ni pricey sikit. Agak2 nak berjimat sangat buka ya ...

Hikhik..iols tak penah pakai kiehl.boleh la nak tgk nanti.setakat clinique,sephora stuffs  and some drugstore brand..satgi ada masa iols list my own routine and products..

Sat..sat..nak tanya,ada sesape  pakai estee lauder advanced night repair tak?mmg ada significant effect ke as night cream?..hehe..maklumla dah kena start anti ageing range secara serius ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 03:49 PM | Show all posts
Risch replied at 3-12-2019 01:27 PM
Kenapa toner am n pm lain?pm for exfoliating effect?

sbb function toner tu xsama..
siang sy pakai utk hydrating sbb kulit terdedah dgn aircond & cpt dry.

mlm for exfoliating. plus AHA+BHA lg sesuai pakai mlm sbb dia buat kulit jd photosensitive.

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tarragon replied at 5-12-2019 03:49 PM
sbb function toner tu xsama..
siang sy pakai utk hydrating sbb kulit terdedah dgn aircond & cpt d ...

Oh ok.thanks for the info.berguna utk tambah beli toner lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuci muka guna cetaphil..sangat ok muka dah tak jadi kering dan kulit mengelupas.
Pakai BB cream Cosmoderm..muka tak jadi berminyak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2019 10:05 AM | Show all posts
Risch replied at 3-12-2019 02:41 PM
Hikhik..iols tak penah pakai kiehl.boleh la nak tgk nanti.setakat clinique,sephora stuffs  and som ...

EL meolls guna foundation saja dulukala, tapi based on review in CLEO magazine EL Advance Night Repair antara best product yang menang award CLEO termasuklah La Mer

Err...La Mer memang meolls kena gadai bulu ketik bulu hidung bulu roma bulu mata bulu kucing bulu segala bulu baru boleh berangan nak guna dedulukala time kerja di Metrojaya pernah punching customer purchased La Mer almost 10k harganya...adudududu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 8-12-2019 10:05 AM
EL meolls guna foundation saja dulukala, tapi based on review in CLEO magazine EL Advance Night Re ...

Rm10k?apo yg rm10k tu....uishh...ingatkan la mer cream rm5k 'jerrrr'?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
My skincare routine
Cleanser skii
Toner skii
Essence skii
Suncreen olay spf 15

Da guna since 2015

Lps tu konon nk save budget pi la tukar body shop vit c set tu..skali teruk kulit.uturn balik pakai skii..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2019 09:10 AM | Show all posts
Risch replied at 8-12-2019 12:58 PM
Rm10k?apo yg rm10k tu....uishh...ingatkan la mer cream rm5k 'jerrrr'?

Customer beli all in product under La Mer, punching semua produk 10k...namun beliau kelihatan have2 gitu, maka meolls hanya mampu berhuhuhu sambil membelek kulit muka customer itu...lichinnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 06:01 PM | Show all posts
LuvAurora replied at 21-11-2019 07:35 PM
Lepas muka iols diserang angkatan tentera jerawat dan parut yg byk sbb salah produk.. Terus try meer ...

meeracle ni timbang kilo ke bukan ek?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 9-12-2019 06:01 PM
meeracle ni timbang kilo ke bukan ek?

xsure lah sis..tapi rasanya depa mmg ada kilang sendiri yg buat..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087388s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list