Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3372
View
144
Reply

[Idea] Jenis Pencuci Muka/Skincare yang Anda Guna

[Copy link]

Author: Nora_29    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-11-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 24-11-2019 04:05 PM
Ok tak produk Khiel's? Sis guna skrub micro-derma memang wauuuu puas hati eventhough pricey
Se ...

bagi meols ok sangat..sebelum guna kiehl's meols guna drug store products..skin tak ok sangat kadang2 breakout, whitehead blackhead pastu gatal g try product korea..skin ngamuk kot terus..last2 g masuk kiehl's, alhamdulullah sesuai..

teringin nak guna micro derma jugak tapi masa meols g facial orang kat spa cakap meols tade blackehead (lepas disiplin guna kiehl's) cuma kadang2 je ada whitehead..tapi nak bgtau, lepas meols pakai dia punya midnight concentrated serum..whitehead pon tade..skin smooth habis..bangun pagi skin lembut je..seronok sangat tapi lain orang lain effect la kan..tak berani suggest

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 24-11-2019 05:03 PM
Wow...brand Manyo Factor tu beli mana sistur? Baru 1st time dengo ini produk

Manyo Factory dari korea. Boleh beli online di Qoo10.my. Ade official Manyo Factory store di situ. So far, so good. Dah 6 tahun guna. Kulit takde masalah. Sebelum tu mmg tak pakai ape2 moisturiser & eyecream.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Makeup remover: Biolane
Pencuci muka: Ceradan
Toner: Clinique
Moisturiser: Clinique
Sunblock: Isoi & Biore
Mask: Skinestica
Scrub: Oat blend halus

Sekarang, survey acid plak. Nak kurangkan dull skin & pigmentation kat muka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa rajin

Pakai cleansing oil, cleanser, toner, serums, essence, moisturizer, sunscreen cam forumers lain gak

Tambah TO buffet dan caffeine solution, tanda2 penuaan dah ketara


Masa betul2 malas

Simple facial wipes, spray soothing lotion - voila, done!

In case ada jerawat naik seketul dua masa ni, letak acne patches somebymi

Travel set, sebab tanak bawak barang banyak2


IMG_20190718_135124_HDR.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2019 01:41 PM | Show all posts
saya pakai

pencuci muka + vit E cream - cosmoderm
scrub - st ives peach yang macam kertas pasir tu
bio essence rose water
toner dengan sunblock tak reti pakai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2019 10:42 AM | Show all posts
MeghanK replied at 24-11-2019 05:04 PM
bagi meols ok sangat..sebelum guna kiehl's meols guna drug store products..skin tak ok sangat kada ...

Iolls pernah guna yang Khiel's sample punya daily skincare, paling love mosturizer depa. Kulit rasa moist gitu, lebih kurang macam Hada Labo punya tekstur tapi Hada Labo jenis watery dan sejuk so sesuai dengan kulit jenis kombinasi iolls...

I wonder, dulu2 zaman study gigih saving duit nak beli skincare product di Watson sekarang ni semua hujung jari kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2019 10:44 AM | Show all posts
figurae replied at 25-11-2019 01:41 PM
saya pakai

pencuci muka + vit E cream - cosmoderm

Meolls pernah guna scrub badan St. Ives punya, kulit badan memang lichin dan rasa segar. St. Ives punya facial scrub guna yang blackhead yang tiub warna hitam, tapi kerap nau sold out kalau redah mana2 drug store Malaysia brand St. Ives ni memang laku yang amat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2019 10:53 AM | Show all posts
Bunggah replied at 24-11-2019 05:50 PM
Manyo Factory dari korea. Boleh beli online di Qoo10.my. Ade official Manyo Factory store di situ. ...

Ini mesti sejenis kulit cantik kan sebab setia dengan 1 produk saja

Iolls dari remaja still ingat puan Emak belikan brand lejen Hazeline Snow cream then stop sebab kulit muka jadi oily sangat, pastu guna Fair & Lovely sekejap dan stop after naik tompok2 putih sekitar hidung, pastu guna losyen pelembap Vit E + Epal brand Revell sampai Upper 6 (ada ke tidak brand ni lagi ek?) pastu guna Nivea mosturizer yang tin bulat biru tu time study degree.

After kerja ni, pun try-and-error cuba skincare product; Clinique, Nutox, Loreal then laa ni guna Hada Labo. So far, berdasarkan eksperimen since remaja actually kulit muka kita ni rata2 tak boleh setakat jaga luaran saja kena jaga makan juga tambah laa jugak makan supplement then baru kulit muka tak rengsa sangat.

Oh ya, topik supplement boleh search di bebenang supplement ya...karang lari topik pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Body shop yg green tea set tu. Alhamdulillah hilang jerawat batu kesan 6 bulan guna produk timbang kilo.

Hampeh betul. Kemain cakap lulus kkm n buat dermatology test sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2019 11:32 AM | Show all posts
hiswife replied at 26-11-2019 11:19 AM
Body shop yg green tea set tu. Alhamdulillah hilang jerawat batu kesan 6 bulan guna produk timbang k ...

Timbang kilo? mesti break-out kulit sis dulu kan?

Tapi tuulaaa...founder timbang kilo ni sejenis kegigihan menidakkan umpatan benar netizen tentang produk memasing, founder pun entah2 guna produk mahal then claim guna produk sendiri for gain netizen punya kepercayaan

Takpe beb, BodyShop pun organik kan? Iolls suka guna blusher BS...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 02:17 PM | Show all posts
MeghanK replied at 24-11-2019 01:47 PM
you ada pakai GBR krave beaty tak? i beli GBR dengan Kale-lalu-yAHA..apparently tak sesuai dengan  ...

I pakai both of them..so far sesuai dgn kulit. especially GBR.
sbb I ad eczema..so bila dah start flare up mmg sapu GBR je..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 26-11-2019 11:32 AM
Timbang kilo?  mesti break-out kulit sis dulu kan?

Tapi tuulaaa...founder timbang  ...

Kawan yg suggest chuols. Dia cakap memang ada buat research/test. Tapi this product tak pernah plak masuk list timbang kilo.

Start perasan bila baca pasal ciri2 produk timbang kilo. Cam colour, texture n bau memang semua tick boxes ciri2 timbang kilo.

Cuma I nasib baik guna tak lama. Tapi still bila stop keluar jerawat batu. Stress ok. Muka I jenis tak jerawat. Kalau ada pun seketul keluar kat either hidung or dagu time monthly bestfriend datang.

Lepas tu cari la solution based on reviews online. Try cetaphil but didn't work for me. Guna body shop products baru hilang jerawat2 tu semua.

N I ada guna tea tree oil jenama apa tak ingat but bought from watson/guardian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 26-11-2019 11:32 AM
Timbang kilo?  mesti break-out kulit sis dulu kan?

Tapi tuulaaa...founder timbang  ...

Yes.. Body shop organic. Tu yg best. Rasa selamat je
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesimpulannya utk kulit especially kulit muka, tak salah labur sikit duit beli products high end yg memang clinically proven safe.

Kalau takde big budget, pegi survey kat Farmasi like Watson or guardian. I heard kalau products nak masuk situ memang kena cek kaw kaw. So reliable lah nak beli pun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 26-11-2019 10:53 AM
Ini mesti sejenis kulit cantik kan sebab setia dengan 1 produk saja

Iolls dari remaja still  ...

Hazeline snow tu arwah mak saya guna dari muda sampai lah dia meninggal. Cantik kulit dia. Tapi saya x serasi dgn hazeline. Skejap jadi berminyak. Hidung lagilah.

Saya xde masaalah kulit, so just jaga kulit biasa2. Supplement pun xmakan. Tapi saya makan banyak jenis sayur2an. Ikut arwah mak. Daging merah x makan. Ayam, makanan laut makan jarang2. Sayur2an semua jenis, semua warna, setiap kali makan. Buah2an saya kurang minat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 03:29 PM | Show all posts
Edited by MadameOnion at 27-11-2019 03:36 PM

AM
cleanser: garnier pink
toner: simple
bio essence rose gold water (3 layer)
moisturizer rosken sensitive
sunscreen sunplay pink

PM
wardah cleansing milk (biru)
cleanser : garnier pink
toner: simple
secret key essence (2 layer)
safi balqis oxy white hydrating lotion (3 layer)-dedulu pakai hada labo..tapi safi lebih mesra poket utk buat layering
moisturizer rosken senssitive
tak mampu la mer bagai..i mampu la murah je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Nora_29 replied at 26-11-2019 10:42 AM
Iolls pernah guna yang Khiel's sample punya daily skincare, paling love mosturizer depa. Kulit ras ...

hada labo i suka yang gokujyun range tu..hydrating tapi tak sticky..masa kulit i kering haritu i pakai lotion dia buat 4 layer kat skin..soothing je rasa
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tarragon replied at 26-11-2019 02:17 PM
I pakai both of them..so far sesuai dgn kulit. especially GBR.
sbb I ad eczema..so bila dah start ...

i tak sesuai dengan tamanu oil tu..clogged my pores tapi kebetulan i pon ada eczema..i letak GBR memang cepat kering..memula memang i ingat nak let go GBR kat sesapa tapi tak jadi la sebab pikir boleh pakai kat tempat lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:09 PM | Show all posts
dulu2 meols pakai 1 produk local ni. being meols mmg malas nak berutin bagai tp memang agak rosak muka meols. now pakai korean produk je settle. tp bekas lama mmg ada la.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 03:49 PM | Show all posts
kesimpulannya, most of korean product ni sesuai dengan org malaysia ke? sbb sama2 asian?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093071s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list