Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3197
View
144
Reply

[Idea] Jenis Pencuci Muka/Skincare yang Anda Guna

[Copy link]

Author: Nora_29       Show all posts   Read mode

Post time 22-11-2019 09:57 AM | Show all posts
Oil cleanser - lupa brand apa
Aiken Cleanser
Hada Labo foaming cleanser
Himalaya toner
Bio essence serum,
blive rose oil
moisturiser Hada labo (AHA)
Sunscreen

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:06 AM | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 05:44 PM
Yg tu sy tak pasti.. Rasanya ada online saja..

i see, sebab nampak review semua da boom kan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:15 AM | Show all posts
Nora_29 replied at 21-11-2019 08:43 PM
Cetaphil pun saya pernah guna, tapi kejap jek sebab kulit makin kering. Tu yang beralih alah cuba  ...

so far pakai cetaphil ok..
tapi boleh yg for oily skin je..
yang normal skin tak boleh..
jadi lagi oily..
dah la yang oily tu mahal

hada labo pencuci mana u pakai ek?
boleh try nanti..

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:16 AM | Show all posts
sue_0684 replied at 21-11-2019 11:10 PM
muka sy oily and acne prone skin, so sy guna sunblock eucerin, setakat ni sgt ok, masa naik jerawa ...

dia satu je sunblock ke ada banyak range?cari kat sunblock punya area ye?

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:23 AM | Show all posts
Me guna

Daily
1. Safi Gold deep cleanser
2. Sabun asam jawa

Setiap 2 hari sekali
1. St.Ives apricot scrub
2. St. Ives Radiant skin pink lemon scrub
3. Sabun Beras
4. Sabun asam jawa
2. Safi gold deep cleanser

Pernah tinggalkan rutin ni & tukar produk, my skin terus jadi haywire. Tukar balik ke asal ehh elok balik...so kena stick dgn ni la nampaknya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 22-11-2019 10:16 AM
dia satu je sunblock ke ada banyak range?cari kat sunblock punya area ye?

setahu saya mmg ada 1 sunscreen je untuk oily skin, cari pro-acne range .ada kat farmasi, Watson and guardian pharmacy.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
sue_0684 replied at 22-11-2019 10:40 AM
setahu saya mmg ada 1 sunscreen je untuk oily skin, cari pro-acne range .ada kat farmasi, Watson a ...

eucerin ada pro acne range dgn white therapy, so klau yg oily mmg guna pro acne range.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:48 AM | Show all posts
sue_0684 replied at 22-11-2019 10:40 AM
setahu saya mmg ada 1 sunscreen je untuk oily skin, cari pro-acne range .ada kat farmasi, Watson a ...

noted.. nanti i recce.. thank you..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:13 AM | Show all posts
Nora_29 replied at 21-11-2019 08:42 PM
Iolls pun pernah guna Clinique tapi stop sebab tak serasi dengan muka  tapi suka guna makeup remov ...

tula..kdg2 produk yg bagus utk org lain x semestinya serasi dgn kita..utk i asalkan produk tu x keluarkan jerawat dan mengeringkan then i proceed je.i try not to campur brand for basic routine..if u want a superb skin x ckup je ngn skincare must pegi facial .if not then at least u just maintain a healhty skin.pemakanan pn kena jaga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 22-11-2019 10:06 AM
i see, sebab nampak review semua da boom kan..

Yap.. Ada yg tak sesuai..dan cs depa pun kita tanya apa pun rajin reply
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
MissLana replied at 21-11-2019 07:54 PM
Drunk Elephant tu kt Sephora but not worth the hype la. Before iols refer derma kan iols nak hilan ...

alamak Gow tu apa sis?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 11:54 AM | Show all posts
my skin routine

Am

cleanser: krave beauty matcha hemp hydrating cleanser
toner: fresh rose petal deep hydrating toner
serum: drunk elephant C-firma & B-hydra serum. Krave beauty great barrier relief
moisturiser:krave beauty oat so simple/always be pure forest ultra calming cream/tatcha water cream
sunblock: neutrogena ultra sheer dry touch sunscreen

Pm

cleanser: oil based-the face shop deep oil cleanser/mamonde oil to foam rose cleanser/laneige cream skin milk oil cleanser
water based- chanel la mousse
toner: krave beauty kale yahu-yaha toner/ the ordinary glycolic acid toner
essence: Dr Jart biome essence/ laneige cream skin
serum: drunk elephant TLC frambo glycolic serum
moisturiser: drunk elephant lala retro cream, laneige sleeping mask lavender

exfoliator once a week- the ordinary 30% aha+2%bha
mask- fresh rose petal mask, fresh black tea mask and ada several mask lg.

tu jela skincare yg pakai. so far okay..last week check dekat sk2 my skin age dlm belasan tahun walaupun actual dah lewat 20-an..maybe sbb muda lg so xde masalah sgt. but skrg pun dah start cari anti-aging product. skin care ni mmg try & error.. xsemua org dpt hasil yg sama.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk skincare memang dah tak tuka dan stick dgn routine ni for few years..
Cleanser- clinique cleansing balm dan Ormedic Image Cleanser yg I beli di clinic aesthetic dr Lo
Since I pakai sunblock everyday sebelum keluar rumah mmg I akan double cleansing
Moisturiser- clinique turnaround revitalizing lotion yg xberat dan sgt light utk muka, easily absorbed.. I xboleh kalau over moisturised nanti boleh naik pimple. Mmg kalau tgk harga mahal skincare I pakai tp sgt long lasting. Setahun beli sekali je. Sgt worth the price sebenarnye..


Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:25 PM | Show all posts
Edited by Ran_can at 22-11-2019 03:13 PM

my holygrail i would say the ordinary niacinamide n zinc tu.

facial wash i pakai wonder bath super vegitoks cleanser .



toner naturie hatomugi skin conditioner lotion



moisturizer always be pure



scrub klairs gentle black sugar scrub



sunscreen biore uv aqua rich watery essence

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aderaderker at 22-11-2019 12:46 PM

Facial wash - Philosophy Purity 3-in-1 cleanser
& Himalaya Facial Foam Cleanser
Toner - Laneige Cream Skin Refiner & Simple Soothing Toner
Mosturiser - Kiehls Ultra Facial Oil Free Gel Cream

And sekarang dah sebulan guna serum from Garden of Wisdom - Alpha Arbutin 2%,  Lactic Acid 5%, Glycolic Acid 5%, Hyaluronic Acid (alternately la bukan pakai sekaligus).

And TO Niacinamide 10% (nak abiskan ni dulu then I'm gonna switch to GoW Niacinamide).

Clay mask - Kiehls Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque

Sheet Mask - campur2 ikut mood tapi I love Utena Premium Puresa and JM Solution brand

I'm in love with my skin now

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 21-11-2019 04:52 PM
biore cleansing water
facial wash cetaphil for oily skin
toner simple

byknya kak..tu skali pkai ke..
dah pkai essense..serum lagi..
toner tu hada labo..ada lg tu..apa brand..
brapa lama pkai tu je..
lum pondesen lagi...
ni sure jelitawan ni..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
rayriff replied at 22-11-2019 11:43 AM
alamak Gow tu apa sis?

Garden of Wisdom. Quite expensive compared to TO tp packaging pump bottle. Safer than dropper like TO huhu if you're concern about hygienic ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi. I takde masalah kulit but at mid 30s ne buat mentenan. I takda brand loyalty, suka tukar-tukar

Simple regiment:
1) St. Ives facial scrub - post officer tegur kulit glowing pakai ni
2) Face moisturizer yang saintis organik Marshidi Mansor buat, molecularly energized. Instant glow sebab energy tu
3) Set bekam - instant facelift & pinkish look. Kolagen lebih berkesan dgn penggunaan set bekam. Guard puji macam makan kolagen katanya

Pernah buat scrub dari karot. Berkesan tapi nipiskan kulit, nampak urat dan inflamed

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tarragon replied at 22-11-2019 11:54 AM
my skin routine

Am

Fuhhhh! I STANN YOUR ROUTINE BABE
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:30 PM | Show all posts
Edited by prettyuglybabe at 22-11-2019 01:33 PM
yuki812 replied at 22-11-2019 01:06 PM
byknya kak..tu skali pkai ke..
dah pkai essense..serum lagi..
toner tu hada labo..ada lg tu..apa ...

bila oily skin terpaksa la rajinkan sikit..
itu yang i nak kurangkan sikit..
lepas habis tak nak continue certain product then tengok ok tak..
lotion tu sebab ingat nak tukar toner sekali promoter bio suruh amik bio lotion tu tak yah toner..
padahal i dah cakap i pakai hada labo punya lotion..
so dia suruh tukar hada labo pakai malam je..
but then bila tak pakai toner rasa tak syok..
and i nak habis kan cepat so bedal je pakai semua
but turn out ok je..
kulit memang kurang sangat berminyak..
ooo.. and i tak pakai mekap..
bedak je dengan lipstick..
kadang-kadang tergedik baru ada blusher and mascara..
i tak pandai mekap walaupun ada beli..
ujung-ujung tergantung sepi je mekap jadi perangkap habuk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089155s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list