Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2987
View
63
Reply

"Ini Odah, Best Student Kami. Anak Kampung Ja Tapi.." - Murid 6A Buat Cikgu Bangga, Terharu

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2019 03:55 PM | Show all posts |Read mode
Guru mana yang tidak berasa gembira melihat kejayaan anak murid mereka. Bagaikan hilang segala penat lelah apabila mereka berjaya membawa sebuah kejayaan terutama dalam peperiksaan.


Itulah yang dikongsikan oleh guru ini menerusi akaun Twitter. Dikenali sebagai Syafaat Nasir, guru ini memuatnaik gambarnya bersama satu-satunya pelajar yang mendapat 6A bagi UPSR di sekolahnya tahun ini.

"Our best student, Odah.

"Sorang je dapat 6A. Pandai, hormat cikgu, selalu senyum, suruh apa pun dia buat walaupun dia tak reti," tulisnya.




Namun, apa yang paling menyentuh hati, apabila Odah enggan menerima hadiah berupa duit yang ingin diberikan kepadanya.


"Tak payahlah cikgu. Cikgu dah ajar saya pun dah cukup."

"Susah nak dapat anak murid macam ni."




Menurut Cikgu Syafaat lagi, Odah mampu berjaya meskipun cuma orang kampung kerana sokongan padu daripada ibu bapanya.


Ibu bapa Odah tak pernah merungut pasal sekolah, katanya lagi.


Kredit foto: twitter




Warganet turut berasa bangga dan tersentuh dengan kisah Odah ini. Ada yang turut berkongsi kisah sama, bermula sebagai anak kampung namun mempunyai ibu bapa yang tegas dalam pelajaran.


Apa pula pendapat anda? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooo...result UPSR keluar arini
Tahniah Odah!
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:05 PM | Show all posts
awwwhh congrats, Odah!
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:13 PM | Show all posts
Allahu, odah antara anak2 terpilih, semoga terus membanggakan ibu bapa dan guru...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:18 PM | Show all posts
tahniah odah, manis orangnya
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:20 PM | Show all posts
wow cikgu odah ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahh... deabakkkkk Odah. Anak acik separuh teror je dgn Odah pon acik dah gumbira mcm terbang ke langit rsnya. Ni lg pulak mak pak Odah... semoga kekal cemerlang Odah
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:33 PM | Show all posts
budak2 yang dpat 6A ni mmg betul2 pandai...tahniah dik...semoga kekal momentum tu sampai bila2...

soalan2 tu ada kalanya x tercapai dek akal aku
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu dan share dlm media sosial brpisah tiada. Pastu ckp kjer pling busy
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah adik Odah yang manis


Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:44 PM | Show all posts
Tahniah odah..teruskan perjuangan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah odah.. Acik doakan odah terus berjaya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dik odah..bagus ibu bapa adik yg bertegas dlm pelajaran walaupun org kg. Berdasarkan pemerhatian akak yg x seberapa ini, otak budak2 ni lebih kurang je sebenarnya..mungkin ada yg lebih dan ada yg kurang sikit. Tp apa yg penting adalah ketegasan dan perhatian ibu bapa dlm pelajaran anak2. Kebanyakan ibu bapa yg suke beralasan mcm2 seperti...ala biar la dorg main budak2 lg,ala bia la anak2 x nak gi sekolah..kecik lg, ala bia la anak2 nk tgk gajet..drpd merayau merata2. Itu sebenarnya adalah petanda parents tu selfish dan pemalas. Biar anak main fon sampai kul 2-3 pagi sbb makbapak malas nak jaga dan bg perhatian pd anak,bdk bile bg fon mmg senang mak bapak nk buat ape pun boleh sbb anak2 bile main fon mmg takkan berganjak dah. Byk jgk mak bapak pemalas yg beralasan konon ala bg la bdk2 enjoy dulu main zaman budak sehingga mengabaikan pelajaran..padahal kalau belajar pun boleh je main..bkn terkorban terus zaman bdk2 mereka.
Apa yg akak tgk mak bapak yg result anak cemerlang ni mmg btl2 focus pada anak..buat jadual belajar utk anak2,bukan bg main dan gajet semata2.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade lagi ek orang nak letak nama odah.. Tahniah dik odah.. Akak suka tengok video odah masak2 dekat pesbuk tu.. Mulut takde insurans..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah odah semoga lebih berjaya di masa hadapan. Ada sorang budak lelaki ni.. tahun lepas upkk 8A, psra tahun ni dapat mumtaz, tadi result upsr lak 6A. Salute lah .. memang jenis bijak dalam akademik.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:17 PM | Show all posts

Tahniah odah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut: Cikgu dan share dlm media sosial brpisah tiada. Pastu ckp kjer pling busy

biarla die.. share bende baik kot.  abis kalo bz x leh share somthing dlm media sosial?  {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:25 PM | Show all posts
Tahniah Odah, semoga terus cemerlang gemilang terbilang dunia akhirat
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:26 PM | Show all posts
tahniah odah..kipidap..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah odah n cikgunya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106556s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list