Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3356
View
103
Reply

'Kelate Pengotor Ganu Kaki Santau ' - UKM Confession Mengenai Awek Seluruh Malaysia Ini Jadi Kontroversi

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2019 12:18 PM | Show all posts |Read mode
Kita sering membaca stereotaip yang dikaitkan dengan wanita berasal daripada sesebuah negeri. Ada yang negatif, ada juga positifnya.




Kredit foto: Carian Google





Bagaimanapun ulasan seorang mahasiswa UKM yang dimuatnaik di Facebook UKM Confession baru-baru ini menjadi viral dengan hampir 200 perkongsian berikutan kenyataan pedasnya mengenai gadis-gadis berasal dari seluruh negeri di Malaysia.




Kredit foto: FB




Mendakwa sudah pernah bercinta dengan awek-awek seluruh Malaysia, jejaka tersebut antara lain memberikan ulasan mengenai gadis Kelantan (pengotor), Terengganu (kaki santau), Utara (kuat membebel), Selangor/KL (tak pandai masak), Pahang (terkinja-kinja), Sabah (dress terlebih), Sarawak (kaki curang), Johor (mata duitan), Perak (curang jugak), Melaka dan Negeri Sembilan (panas baran).





Kredit foto: FB



Kredit foto: FB





Netizen yang membaca confession lelaki tersebut memberikan respon yang berbelah bagi. Ramai yang mempersoalkan kewajaran lelaki itu membuat kenyataan sebegitu.

'Mmg seronok main stereotypes kan org eh'

'Kalau dah semua pompuan satu Malaysia ko couple mintak putus dgn ko, u must be the one with the problems'

'Awk ni mesti ambk kos Relationship Management and Analysis ni'

'Wow semua negeri kau bagi generalize. Some parts ada yg saya setuju. Btw, ia perbandingan yg menarik. Cuma nk tanya soalan sikit bang. X penat ke sial bercinta byk kali pastu nk kena move on pulak setiap satunya? Goodluck bang. Kalau telur yg dlm seluar dh tukar tmpt melekat kt dahi tu paham2 jelah ye'


Kredit foto: FB





Tidak kurang, ramai gadis-gadis dari negeri berkenaan yang tersentap dan tidak bersetuju dengan pemerhatiannya.


'Amboiii..sedap nya kata org kl...aku ni lahir di hkl..sekolah di kl..stay pun kl..pendek kata asal usul mmg ori KL lah..tapi aku masak tip top tau...satu penghinan klu kau kat kat awekk kl ni ...x baik tau...dosa kata kat org..' kata seorang gadis KL.

'Pedooh ngat aok neyh ngate ke kome org phg giteh...poh palih laaa mulut aok cakak gitu..' tambah awek Pahang pula

'Siot dia mengataaa Aku mane dia tahu Aku suka gelakkk tup tup Ada pakwe lain siot lahhh'kata seorang gadis lain.



Kredit foto: FB





Bagaimanapun, ada juga netizen yang bersetuju dengan pendapat itu dan berkata pemerhatian ini memberikan manfaat bagi mereka.

'Part KL/Selangor makan luar tu betul. Beli ingredients utk masak lagi mahal dari makan kt luar. Cume ade 2 jenis, yg bnyk duit jenis nak makan sedap je tiap2 hari. Xde duit, mamak pon jadi'

'brooo , lu win bro, berdekah aku gelak baca confession kau ni. hahaha kalau tak betul, jgn lah menggelabah'

'ini lah perkongsian paling bermanfaat dalam page ni sejak aku masuk ukm. thank you bro' kata seorang lelaki.




Kredit foto: FB





Persoalannya, sejauh mana stereotaip yang dinyatakan di atas itu benar mengikut pemerhatian dan pengalaman anda? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:23 PM | Show all posts
pukul rata awek setiap negeri tak bagus semuanya.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
ntah2 yg jantan tu bewak... tak bewak pedo..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaki santau
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:38 PM | Show all posts
semua tak bagus habis ko nak kapel ngan pompuan mana?ke alasan nak kapel ngan cikki internasional??
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai.. Setiap negeri atau negara ada je orang yg berperangai buruk baik. Cermin diri tu dulu kalau berharap nak yg helok-helok :p
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 21-11-2019 12:36 PM
ntah2 yg jantan tu bewak... tak bewak pedo..

Kan kurex kannn
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:45 PM | Show all posts
jantan bangang
aku org pahang xde pun up status ...kuangajar ye generalize org pahang kampung.com. mentang2 siti nurhaliza org pahang
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
pegila cari awek russia sana...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:53 PM | Show all posts
amboii yakkk tak ada yang elok...
kawen ler ngan musang
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Selangor / kl, tak pandai masak {:laugh {:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Lately ganu byk kes rogol
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:57 PM | Show all posts
sakan semua ko couple konon yer..mcm mana tau bilik awek tu kotor
bersempah bagai2...dah rasa ke awek tu masak kat awak..macam2 lah
awak ni..abis tu awek2 setiap negeri tu lah bermasalah ko elok sesgt
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa la layan. Aritu ada sekor awek muka level kedai mamak saja seronok jumpa pengemis bangsa kulit putih 2B yang sanggup belanjakan duit hasil mintak sedekah untuk bawak dia pergi fine dining pun ada aku kisah ?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 01:03 PM | Show all posts
taktau pulak pahang ni kampung je
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
pokaibanktokyo replied at 21-11-2019 01:03 PM
Siapa la layan. Aritu ada sekor awek muka level kedai mamak saja seronok jumpa pengemis bangsa kulit ...

"i tak suka lelaki melayu yg suka lepak mamak.." kata betina berwajah desa itu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 01:07 PM | Show all posts
bila dia tulis dan generalize dah tahu paling tinggi pun atas pengalaman dia sendri shj. tapi awek ganu kaki santau tu melampau betul lah...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Hello aku duduk Pahang kat bandar ok. Xde nak culture shock la
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Bajet hot la tu kan?  Yo yo aa je
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Munkin heols salah sorang laki yg iols pernah kenal satu ketika dulu,  laki straight tapi suka tgk cermin senyum sorang2 sambil betul2 kan rambut..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103162s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list