Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5796
View
101
Reply

"Body Shaming Is Not Ok!"- Ernie Zakri Kesal Diejek Gemuk

[Copy link]

Author: inspiro92       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2019 10:44 AM | Show all posts |Read mode





Penyanyi Ernie Zakri  meluahkan rasa kurang senang terhadap segelintir individu yang meninggalkan kata-kata berunsur hinaan terhadap fizikalnya di ruangan komen Instagram.




Baru-baru ini, rakaman video pada malam Konsert Tribute komposer terkenal, arwah Suhaimi Mohd Zain atau dikenali sebagai Pak Ngah menjadi bahan ejekan segelintir netizen yang mengatakan bentuk tubuh Ernie kelihatan berisi.




  



  




Lantaran itu, Ernie memuat naik sebuah entri di Instagram Stories bagi meluahkan rasa kesalnya terhadap sikap individu yang tidak beradab.




Kredit foto: IG




Menurut penyanyi yang popular dengan lagu Ku Bersuara itu, perlakuan menjadikan bentuk badan seseorang sebagai bahan gurauan adalah tidak sesuai sama sekali memandangkan ia boleh menjatuhkan maruah dan keyakinan seseorang.


"Ya, saya tidak okey dengan ini, jadi tolong jangan jadikan ia sebagai gurauan kerana sesetengah orang bergelut dengan masalah badan. Terima kasih," tulisnya.



Di samping itu, dia turut bertindak memberi teguran dan peringatan di ruangan komen miliknya.

"Kalian, saya tidak fikir ia sesuai untuk komen gemuk gemuk gemuk di IG orang. Kalau tiada bahasa yang baik, jangan pilih untuk komen," tulisnya lagi.



Pendirian Ernie mengenai isu body shaming disokong rakan duetnya, Syamel yang menyifatkan hinaan itu menyakitkan hati dan keterlaluan.





Kredit foto: IG




Isu body shaming dalam kalangan selebriti bukanlah isu baru, malah turut dialami oleh Datin Almy Nadia yang pernah didakwa terlalu gemuk ketika hamil, apatah lagi para pelawak yang juga sering menjadikan bentuk badan seseorang sebagai bahan lawak. - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Baju tu x lawa...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
ya allah gemuk ke sheols? netizens pon
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepatutnya dia buat bodoh je. Jgn layan komen2 gemuk tu. Lagi dia komen, lagilah kena ejek.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by anony-mous at 21-11-2019 10:53 AM

Once again i nk tekankan. GEMUK BKN BODYSHAMING. Gemuk tu sbb kau pelahap kuat mkn. Body shaming tu benda yg ko lahir2 cacat ke, hitam ke lepas tu org ejek. Gemuk ni slh diri sdri (well unless ada certain penyakit tp jarang sgt) sbb main reason gemuk sb byk mkn

Rengsa ok kene duduk sebelah org gemuk dlm train. Mkn half seat aku, dlm lift sepatutnya boleh muat 2 org tp sb ada yg gemuk jd xmuat.

Akhir kata i jemput @peterpan17 mencemar duli

P/S : ernie x gemuk ok! Tu bkn gemuk
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:56 AM | Show all posts
dia pggil ziana zain kak??? bukan dia anak buah zz ke??
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tang mana yang ernie gemuk pun xnampak.. Comey adalah
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
ernie, sejak bila bibir kau tebal?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:06 AM | Show all posts
Orix replied at 21-11-2019 10:56 AM
dia pggil ziana zain kak??? bukan dia anak buah zz ke??

tu kan komen fan ernie SS ltk kt igs dia npk mcm ernie panggil kak ziana
ernie kalu tulis kt ig mmg panggil ZZ mak long & pak ngah utk abam nuar jen


Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:11 AM | Show all posts
mixed replied at 21-11-2019 11:06 AM
tu kan komen fan ernie SS ltk kt igs dia npk mcm ernie panggil kak ziana
ernie kalu tulis k ...

ohhh bru perasan gambar ernie tertutup gmbar netizen tu ....... tq chuolsss atas pencerahan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2019 11:19 AM | Show all posts

Cutting & color baju tu buatkan ernie nampak plump. plus, lighting yg kelam  dlm video tu lg memburukkan keadaan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:23 AM | Show all posts
celah mana dia ni gemok? kurus n kecik jer tgk in person bdk ni.
org yg komen tu pun.. aiyyooo..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:24 AM | Show all posts
Kurex replied at 21-11-2019 11:05 AM
ernie, sejak bila bibir kau tebal?

filler kot kurex? husnuzon jahh..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:24 AM | Show all posts
aik..kecik kurus je ..celah mana boleh nampak gemok nih?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:24 AM | Show all posts
gemok apanya tu
ok je
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 21-11-2019 11:24 AM
filler kot kurex? husnuzon jahh..

entah.. masa kecik, nipis je bibir dia.. mungkin mekap..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:30 AM | Show all posts
Orang kurus memang la stress bila orang kata gemuk, tapi orang yang gemuk rileks - rileks jer. Kesian dengan orang ada masalah self esteem ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:31 AM | Show all posts
X gemok pun

Ok je
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:34 AM | Show all posts
xde la gemok sgt.. nurtizen pun..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti yg komen tu rabun.. Xpun kero. Gemuk tu lain.
Btw erni aura kekwatnya agak kuat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.356019s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list