Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18131
View
638
Reply

[Tempatan] Haji Hadi - kita mesti halang gerakan undi x percaya terhadap Tun M. Ini sebabnya...

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2019 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sentimen terkini klu baca semua komen2 netizen cina DAP di page Msiakini (english) rata2 mrk ni mula benci dgn PPBM yg mrk anggap sbg klon umno. dan kebanyakan komen pembaca Msiakini (english) mendesak madey segera berikan tarikh peralihan kuasa atau terima consequences undi tak percaya. Kenapa penyokong DAP beriya nak anwar cepat jadi PM ??  
Screenshot_2019-11-21-08-12-15-576_com.simplemobiletools.gallery_1.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Anwar Ibrahim kan sanggup buat apa saja utk jawatan Perdana menteri  Malaysia.

Tgg la bulan depan.. DAP akan diam dan jauhkan diri dari Anwar ke tak.

Masa tu percaya la penyokong2 DAP akan jadi pondan.. Diamkan diri gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 08:45 AM
Anwar Ibrahim kan sanggup buat apa saja utk jawatan Perdana menteri  Malaysia.

Tgg la bulan depa ...

mmg make sense pun
tgk anwar suka hati sembang psl zakat nak bg bkn islam haha

crystal clear demi cita2... jual agama apa ade hal
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:50 AM | Show all posts
Aku dulu fanatik abang Non dan menentang Matahathir. Sekarang ni dua dua aku rasa elok bersara..... Tapi jika tiada pilihan dan lebih tidak memudaratkan,  aku lebih rela Tun jadi PM dari abang Non...........
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 21-11-2019 08:48 AM
mmg make sense pun
tgk anwar suka hati sembang psl zakat nak bg bkn islam haha


Sapa sokong Anwar Ibrahim aku tak tau la buta ka apa... Aku mmg tak suka dia sejak tgk dia live masa aku tingkatan 4..defensif mode aku dlm tahap tertinggi bila tgk dia.. Something tentang dia yg buat aku rasa seluruh keturunan dia patut dibuang dari Malaysia.

Aku punya defensif mode jarang berada ditahap tertinggi mcm tu.

Demi Perdana Menteri Malaysia mak bapa sendiri Anwar Ibrahim sanggup jual.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
highcastle replied at 21-11-2019 08:50 AM
Aku dulu fanatik abang Non dan menentang Matahathir. Sekarang ni dua dua aku rasa elok bersara.....  ...

Walaupun iols tidak la fans atok tapi kalau diberi pilihan antara bang non dengan atok, baik pilih atok..
Lebih afdal, dua2 ni bersara
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
nuar berahi memang tak boleh jadi pm. huru hara nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Bersaralah kedua2 manusia ni. Berpuluh tahun hidup rakyat msia asyik berkisar pasal makhluk dua ekor ni jer. Rakyat bergaduh dari dulu pun angkara 2 ekor ni. Bagi la org lain pulak jd PM. Aku vote Tok Mat ganti dua ekor makhluk ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Bersaralah kedua2 manusia ni. Berpuluh tahun hidup rakyat msia asyik berkisar pasal makhluk dua ekor ni jer. Rakyat bergaduh dari dulu pun angkara 2 ekor ni. Bagi la org lain pulak jd PM. Aku vote Tok Mat ganti dua ekor makhluk ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:50 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 21-11-2019 09:57 AM

Hahaha..

kan dah cakap..ingat senang nak lawan tun...

kejap lompat  ke PH..kejap lompat ke BN...


yg penting..BN ke PH..anak beranak dia tetap makin kaya..


mcm aku ckp..tun jual air mata..mlolong terus ummah malaya merangkak minta ampun hehhe
Mmg itu pun teknik tun...Dia pun tau..ummah malaya x suka dia dah..tp dia wujudkan keadaan serba salah....dan kerana itu dia terus berkuasa..mbe jadi PM ke-8

hahaah..

ummah malaya ooo ummah malaya

sebab itu..personlly ..ak dh xpercaya dengan politik ummah malaya...semua nya sama
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 08:53 AM
Sapa sokong Anwar Ibrahim aku tak tau la buta ka apa... Aku mmg tak suka dia sejak tgk dia live ma ...

Aku setuju dgn komen ko ni. Aku rasa mmg abg non ni dah tahap mental dan mentel. Kesian kak jijah dgn adik nuyul ijah mempertahankan dan memperjuangkan yg batil. Semoga tok mat rantau jadi next PM lepas ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
iqbalriad replied at 21-11-2019 09:51 AM
Aku setuju dgn komen ko ni. Aku rasa mmg abg non ni dah tahap mental dan mentel. Kesian kak jijah  ...

Depa pun sama saja.. Nak anwar jadi PM sebab nak kuasa.. Mcm mana perangai anwar mcm tu la perangai nenek jijah dan izzah.. Tambah2 izzah sama sangat muka dan perangai anwar ibrahim.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:56 AM | Show all posts
highcastle replied at 21-11-2019 08:50 AM
Aku dulu fanatik abang Non dan menentang Matahathir. Sekarang ni dua dua aku rasa elok bersara.....  ...

dia akan jadi puppet jer..sanggup demi pm punya pasal
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 08:53 AM
Sapa sokong Anwar Ibrahim aku tak tau la buta ka apa... Aku mmg tak suka dia sejak tgk dia live ma ...

Wow, terror kak Sarah. Muda2 dah dapat baca org. Saya panggil kak lah ye. Sebab masa 1998 tu, saya kecik lagi.

Ada ramai org besar2 menangis masa tu. Termasuk cikgu2 saya. Deme kata, apalah nak jadi dgn Malaysia ni. Saya perhatikannnnn je sbb saya tak faham.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:07 AM | Show all posts
highcastle replied at 21-11-2019 08:50 AM
Aku dulu fanatik abang Non dan menentang Matahathir. Sekarang ni dua dua aku rasa elok bersara.....  ...

mesti encik terpesona dgn frasa ayat2 bombastik yg beliau gunakan..
Zaman Ini Zaman Edan
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 21-11-2019 09:50 AM
Hahaha..

kan dah cakap..ingat senang nak lawan tun...

Habis apa penyelesaisn terbaik??
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 21-11-2019 10:05 AM
Wow, terror kak Sarah. Muda2 dah dapat baca org. Saya panggil kak lah ye. Sebab masa 1998 tu, saya ...

Masa tu umur 16 tahun.. Mmg tgk muka dia rasa ya Allah marah betul.. Tak tau nak terangkan.. Masa semua kwn2 sekolah sokong dia.. Kak sarah seorg saja x suka.. In fact rasa bersyukur dia kena buang... Lps tu menyusahkan org lain pulak dgn segala mala demo2 oleh pengikut dia.

Menambahkan lagi kebencian kak sarah kat dia la.. Sbb bagi kak sarah pemimpin yg baik bila dibuang dia takkan menyusahkan rakyat tapi tetap berjuang demi rakyat walaupun didalam penjara. Dia? Perjuangkan kekayaan keluarga dia sajork.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:15 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 21-11-2019 10:17 AM
wana89 replied at 21-11-2019 10:10 AM
Habis apa penyelesaisn terbaik??

tolong gelak heheeh

selagi korg msh nk mnepek bawah ketiak tun,...x payah tanya penyelesaiannya...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 21-11-2019 10:10 AM
Habis apa penyelesaisn terbaik??

parlimen bubar.. Dan masa yg sama Tun M kembali ke pangkuan Allah swt.. Jadi both side tak boleh digunakan.

Maaf la.. Tu cara terbaik utk membuatkan Tun M tak lagi gunakan simpati org Melayu kat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 10:14 AM
Masa tu umur 16 tahun.. Mmg tgk muka dia rasa ya Allah marah betul.. Tak tau nak terangkan.. Masa  ...

1998 Demo nak menjatuhkn mader.
2018 ajak rakyat angkat mahathir semula
2019 nak jatuhkn mader semula

Rakyat yg mengundi pru14 semua kena main dgn dua ekor ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095308s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list