Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
8372
View
43
Reply

Pembantu Rumah Abby Abadi Buat Laporan Polis Dakwa Dianiayai. Ini Jawapan Abby..

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2019 05:02 PM | Show all posts |Read mode


"Mula-mula mengaku menipu, jual nama saya lagi, sekarang report polis pula?"



Pelakon, Abby Abadi meluahkan kekecewaannya terhadap bekas pembantu rumahnya yang dikenali sebagai Reena kerana memfitnahnya.



Ig




Pengakuan di Instagram beserta sekeping gambar Reena  dimuatnaik kerana wanita itu telah menuduh Abby tidak membayar gajinya. Lebih teruk 'menjual' nama pelakon itu demi kepentingan peribadinya.


Menurut Abby, kerana kasihan dengan cerita Reena (tidak dibayar gaji oleh majikan lama), dia mengambil wanita itu bekerja dengannya. Pada bulan pertama dan kedua baik sahaja tetapi kemudiannya banyak yang tidak kena menyebabkan Abby memberhentikannya dengan gaji penuh.


"Masalahnya, tak lama ada hamba Allah bagitahu yang Reena fitnah saya tak bayar gajinya. Terus saya call Reena dan dia minta maaf."


ig




Setelah lima bulan berlalu, perbuatan Reena terbongkar apabila ada orang menuntut hutang dengan Abby. Rupa-rupanya wanita itu menipu dengan meminta duit daripada prospek yang menelefon nombor bisnes Abby (nombor tersebut dijaga sementara oleh Reena).


Ig




Terbaharu, semalam wanita itu membuat laporan polis menyatakan Abby menganiayainya kerana menyiarkan gambarnya.


"Saya tak report polis, tak minta ganti rugi apa pun dah cukup baik ya Reena. Awak berhutang dengan orang guna nombor bisnes saya, order makanan banyak-banyak, bagi 3-5 helai tudung saya buat hadiah. Berani betul awak ya."



Berikutan luahan Abby itu, ramai juga yang memberitahu mereka 'terkena' dengan wanita ini membabitkan wang ringgit.






Aduhai, kisah pembantu rumah begini memang kerap berlaku kan? Sabar lah, mungkin Abby patut membuat laporan polis juga bagi tujuan keselamatan kan? - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
aku ingat tadi si reena ni orang sudan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan lantik sebarangan pembantu bisnes
Spend sikit untuk pekerja dengan akademik yang baik
Biasa yang gelapkan duit ni yang hari2 tengok produk, lupus produk
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan foreigner, sudan ke somalia ke rohingya ke. Rupanya malaysian ke
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
bkn bodo2 pnya ni. sheols tau org xblh sesuka sebar gambar org lain. terus sheols report polis.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
In this case, saya sokong Abby.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh bawa phone masuk balai and ambil gambar ke....?
Hari tu teman abang pergi buat  report,kena tinggal phone kat pondok balai......
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ykin abby x salah.tp penat jgk lank lyn drama ni. Mlng abby dpt pkerja putar alam.bdk aziah yg dulu ada kes ngn abby pon nmpk kj blk dh dgn abby. Aziah pon ala2 teraniya dgn sudan ni. Xtau le apa kisah sbnrnya. Tp abby pon cr pkrja main sauk jah. Mndapatla.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 20-11-2019 06:53 PM
Aku ykin abby x salah.tp penat jgk lank lyn drama ni. Mlng abby dpt pkerja putar alam.bdk aziah yg d ...

Alah bekas laki heshe yg muda kemahen tu pun sebenonye pekerja dia jugak khennnz
Sejenis bimbo ke apa arbakyah neh manjang kena tipu dgn pekerja jek
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
timah03 replied at 20-11-2019 06:49 PM
Boleh bawa phone masuk balai and ambil gambar ke....?
Hari tu teman abang pergi buat  report,kena ...

Kt  putrajaya bg je
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Reena, muka kalu takdapat celen nek siput sarawak jangan nak pedajal orang. Tahu tak, muka kalu cam ebby yus kalu buat baik ngan org sejuk je hati org tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 20-11-2019 06:53 PM
Aku ykin abby x salah.tp penat jgk lank lyn drama ni. Mlng abby dpt pkerja putar alam.bdk aziah yg d ...

Aziah ada kes apa dgn abby?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ambil kerja sbb kesian ? Kau nak kesian apa nya bukan si reena tu oku ka hapa. Sempurna lengkap fizikal tubuh badan siap cerdik akal lg utk buat report polis bagai, ko nak kesian dh kenapa ? Kalau betul reena tu perlukan pekerjaan baik la sheols dh cabut kalau 7 bulan gaji x dpt tp masih stay dgan pekerjaan tu ? 7 bulan oi. Kau percaya ad org x dpt gaji 7 bulan tp dia masih x cabut ? Iols yg ada savings pun kalau company x bayar gaji 2 bulan jah pun iols da cabut hurkeh !
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 20-11-2019 08:54 PM
Aziah ada kes apa dgn abby?

Sheols hr tu tb2 blk kg .. xdpt dihubungi. Kawan wasap bgtau dia eksiden. Hntar gmbr pintu bilik bedah. Tp gmbr pintu tu org syak hkl. Bkn hospital area kg aziah. So nmpk abby was2 dia rasa mcm kne game. Tp abby kn jns ckp samar2 walopon dlm post dia nmpk mcm nk biar follow hencap aziah. Last2 xtau isu apa, abby baik blk dgn aziah last2 abby blame netizen konon2 fitnah aziah. Walhl sbln tu kalut dh cr pngasuh baru. Kes bdk sudan ni tb2 aziah mncpap kt komen ala2 sudan ni aniaya dia smpi abby hlng kprcayaan pd dia dlu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
toksah la buta2 mudah nak caya kat org.. nak2 dtg yg muka naif mcm reena ni.. belit kuat
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:42 PM | Show all posts
hitam nya ,wajah dia pun dah rentung apatahlagi hati.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:43 PM | Show all posts
Betina sial kaki penipu ni mampu saja sebat  laki org mengotey mcm xkisah  beri poen free.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak mcm foreigner. Mungkin kah dah lama duduk mesia?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 20-11-2019 05:10 PM
aku ingat tadi si reena ni orang sudan..

hahahhhaah..btulla..sama..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Knplah x check betul2. At least kena ade recommendation. Dia x takut ke maid tu bawa lari anak dia?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109241s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list