Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2157
View
107
Reply

[Pelbagai] Kereta manual VS kereta automatik,

[Copy link]

Author: fahdramli       Show all posts   Read mode

Post time 9-12-2019 08:15 AM | Show all posts
skrg still bwk manual..
blom nk upgrade ke auto..tp nti dh kaki tak kuat kena auto jgk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Daddy i pakai manual dulu tapi bila dah pencen ni dia pakai auto

Mnyenangkn dia utk kesana kemari, org tua kn, anggota bdn pn tak mcm dulu so bila pakai auto sedikit sebanyak mngurangkn segala pggunaan kaki

Tp sekarang institut memandu banyak dh ajar kreta auto, manual bakal ke kuburan lh nmpak gayanya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:01 PM | Show all posts
Meols ok je dua2 boleh bawak tapi  off course prefer auto.. Tapi meols menyampah dengan sorang pompuan ni yg acah2 dia hebat serba serbi bawak manual pastu memandang jijik kawan2 meols yang tak reti bawak manual.. sebab dia hebat sgt la bawak kereta pastu menjunam masuk parit.. Jenis manusia bawak laju lepas tu nak masuk simpang baru nak bg signal..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 07:28 AM | Show all posts
Husna replied at 9-12-2019 04:01 PM
Meols ok je dua2 boleh bawak tapi  off course prefer auto.. Tapi meols menyampah dengan sorang pompu ...

kahkahkahkah..khennnn...
jijik betul aku kat org yg nak masuk simpang tak bagi signal....lps tu bile dh masuk baru nak acah2 bg signal...hampeh betol org mcm ni..spesis ni auto dgn manual dua2 ada...



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 03:38 PM | Show all posts
merrissa replied at 16-12-2019 07:28 AM
kahkahkahkah..khennnn...
jijik betul aku kat org yg nak masuk simpang tak bagi signal....lps tu b ...

banyak spesis mcm ni dekat jalan raya.. Jenuh maki dulu baru nak hon
tu belum lagi acah2 berlagak kengkonon hebat la bawak manual sambil pandang rendah dekat orang lain..
Belum lagi yang jenis berlagak bawak kereta pacuan 4wd manual.. Sombong tu tak leh bawak bincang.. kenkonon org yg tak reti bawak manual ni loser gile... Atleast meols yg bawak auto ni masuk simpang guna singnal tau (bila lagi n ak puji diri sendiri)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 09:53 AM | Show all posts
Masa nak ambil lesen ritu mmg bawa pakai keta manual..belagak kat kawan-kawan kata iolls pakai manual hokeyyyy..tu beli keta sendiri pakai auto..Mmg sng la compare to manual tp pick up manual lagi cantik boleh bawa mcm Letty

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 10:36 AM | Show all posts
ada dua2.. kete manual dan auto..

tp kete manual ku dah 2 thn tersadai dpn rumah  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2019 05:44 PM | Show all posts
Boleh bawa manual dan auto. kereta sendiri manual sebab masa dapat lesen  ayah kata baru pegang kereta, lenjan manual sampai mahir. tapi bila dah mahir, takde nya mampu tukar kereta auto, tak nak tambah komitmen. dah kawin, suami bawa auto, jadi biasa 2,2 kereta

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086772s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list