Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1993
View
107
Reply

[Pelbagai] Kereta manual VS kereta automatik,

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-11-2019 03:46 PM | Show all posts
Boleh bawak dua2. Tapi lebih prefer manual.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Autolah, time jem sengal kaki badan lutut kalau pakai manual
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh drive manual dan auto. kereta skrg auto dan prefer auto. tak perlu nak tukar2 gear dan kaki pun takde nk byk gerak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
iolss tak reti drive auto.. dh 10thn drive manual.. bila nk blajar drive auto xtaulah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:18 PM | Show all posts

Auto.

I tak reti bawa manual.

Masa ujian memandu tu apa boleh buat tak boleh pilih.
Lepas dapat lesen je terus beli kereta auto. Peduli la orang cakap apa, bukan i bayar kereta tiap bulan isi minyak semua tu pegi pakai duit depa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 boleh bawa..tapi prefer manual sebab pick up la kan??cuma tu la klu jem mmg sakit kaki la. tapi kalau bawa auto rasa mcm org bodoh plak, kaki tgn mesti automatik nak gerak rasa lawak pulak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau keadaan jem macam lembah klang ni elok auto jadi tak sakit buku lali tapi jalan jauh atau luar bandar elok manual, senang nak potong.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols lesen manual. Tapi beli keta auto. Dah lama tak drive manual, rasanya dah tak reti. Iols tak reti nak potong2 org bila balik kg, so tak kisah la kalu pakai auto selama2nya. Bila sewa keta overseas pun iols sewa auto je. Hidup auto!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa ambik lesen manual tp skrg bwk auto.. jgn harap iols nk bwk manual dah sbb dh lupa. Kang tertukar gear 5 dgn R mati tgh jalan kee.. auto xpandai dh.. dan xmauu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Waktu amik lesen ja pandai bawak manual, itupun masa test dgn jpj, 3 kali mati sbb gubra.. I blh tanya abg jpj, blh lulus ke ni.. Brader tu ckp awak bwk je la dulu smpi habis.. . Syukur la lulus, lps tu mmg i bwk auto je la..

Ngadap jem keje kt kl mmg x larat la bwk manual. Now kete i if sangkut dlm jem ada function hold.. Automatik tukar mode hold bila jem teruk, berenti kt traffic lite. So xle penat kaki tekan brake...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 10:14 AM | Show all posts
suka manual. tp beli keta auto. masih boleh bawak manual
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 05:24 PM | Show all posts
dua2 pun boleh, tapi lagi suka manual sebab auto lambat pickup
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
x penah bawak manual kecuali time ambik lesen..klu bawak manual mau nye berpeluh time jem q jalan berbukit or nak naik parking bertingkat, no no no mengaum kete nant

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 07:11 PM | Show all posts
Dua dua okay jah untuk iolls. Yg penting kereta tak ada masalah, tak buat hal jah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Lesen dah 24 tahun wajib manual. Suami belikan kereta auto 6 years ago. Tapi tetap sedap bawa kereta manual dia. Pick up tu memang kalah auto.. Walau pernah x boleh bawa manual lebih dari setahun tp bila dapat bawa je, syoknya la hai...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 20-11-2019 12:08 PM
Actually boleh je auto ni nak dptkan pickup .. kalau nak accelerate, release pedal minyak, pastu t ...

Ilmu baru ni! Thanks!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 20-11-2019 12:18 PM
Kalau blm ada lesen. Ambik manual. Jadi buleh bawak kedua2 kereta. Jika ambik Auto x buleh bawak ket ...

Bab lesen tu betul. Skrg kalau ambil lesen auto , x boleh drive secara sah kereta manual. Tp kalau lesen manual, boleh drive auto juga. Anak2 akak memang suruh buat lesen manual. Tapi lepas dapat lesen, xdenya diaorg nak bawa manual dah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 04:45 PM | Show all posts
Ambil dedulu lesen manual. Beli kereta manual, kemudian auto. Manuql bagi adik. Bercuti guna balik kereta manual.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaputra replied at 21-11-2019 07:30 AM
2-2 boleh bawak tapi prefer manual sbb rasa cam otak maintain ligat berfungsi  masa bawak kete...x d ...

Betuul! Betul! Otak berjalan laju bila drive manual ni. Bila drive auto, otak relax sangat. Siap boleh terlelap lagi.. huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kereta iols manual tp kereta husb auto. Since I pergi dan balik kerja meredah jem so bawak kereta husb lah..kaki pon xpenat main clutch. Husb pulak pergi kerja naik motor..Igt lg dulu waktu mak ajar kakak I drive kereta..time tu I ikot sajala nk tgk..Bila kakak start je kereta terus kereta tu tsengguk2.. mak terus suruh behenti..da mcm kuda gila mak ckp. Turun je kereta berdekah I gelak..Dlm kereta cuak lahh..takut nyawa melayang..haha..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101603s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list