Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1950
View
107
Reply

[Pelbagai] Kereta manual VS kereta automatik,

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 20-11-2019 08:46 PM
real man drive 3 pedal
tapi pas masuk usia 30an, prefer auto
masih blh bwa manual lgi, last bwa gi ...

So skrg dh jd ponen la yek kiranya
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat la ramai kata best n sedap bawak manual.. motip iols drive manual n auto rasa sama jek ? Bergerak je tang mana yg sedapnya tu?

Tp iols prefer auto la of coz. Mudah senang dan melekakan iols gitchewww smbil2 layan lagu layan minyak n brake jah
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Lg suka auto lah....tk delah lenguh sgt kaki..n mmg i beli kete  yg auto...kt bukit pn tkdelah bmbg kete tu turun ke blkg..haha
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bawa auto. Tau jela klang valley ni jem mak datuk. Macam tak confident dah nak bawa manual. Boleh kot kalau kereta mini.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah auto bg meolls yg  drive dgn penuh lemah gemalai ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kete auto lah senang. Saya mmg fobia naik bukit dgn kete manual. Especially kalau ade traffic light atas bukit tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:24 PM | Show all posts
Samada manual atau auto. Bergantung pada kegunaan individu. Auto lbh senang dan selesa. Even petrol head atau kaki kereta pun, pegi kerja pakai auto gak. Cuma bila pegi drive dan time  sesi tunjuk menunjuk baru keluar kereta manual.
Manual lebih engaging, in control kata org perlih. You decide what to do.
Apa pun get to know your car, what she can do, whether she can do it or not.

Selamat memandu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dari awal blaja keta sampai skang beli kete pun kete manual..tak reti guna auto sbab aku xselesa pakai auto ni..guna manual nampak rugged yachh..tapi skang da payah nak jumpa kete model baru yg manual..kalu ade pun limited xbanyak spec provided lagi2 kete import..sedeyhhh..manusia da makin malas ke hape?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss mandu manual sbb takde kereta auto. Ada satu je kereta. Tp time kat sabah ayah iolss sewa kereta auto, 1st time bwk iolss terkejut sekejap sbb tekan minyak sikit je dia dah laju.. Bila lepas minyak still laju gak. Tak reti nak kawal
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpang tanya incik....itu keta terbang.. auto ke manual???
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 07:30 AM | Show all posts
2-2 boleh bawak tapi prefer manual sbb rasa cam otak maintain ligat berfungsi  masa bawak kete...x de nak leka2 jer sambil dgr lagu & alert with surrounding.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 07:43 AM | Show all posts
x pandai bawak manual..bawak pun masa blajar amik lesen je dulu lepas dapat lesen terus bawak kete auto. so automatically ilmu bawak manual tu luput.. skrg kalau suruh bawak manual mmg x la sbb takuttt
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 21-11-2019 12:12 AM
tumpang tanya incik....itu keta terbang.. auto ke manual???

Hahaha.... Sempat lagi ye..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak reti bawa manual.  .....teringin nak bawa tapi takut.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 21-11-2019 08:51 AM
Tak reti bawa manual.  .....teringin nak bawa tapi takut.....

Best kaka... best tgk newbie bwk kete melompat2 pastu mati enjin kui2..  ne pandai imbang clutch dgn minyak je sbnrnya

Sy still ne tgk gear auto bila nk tukar gear kalau manual otomatik tau gear berapa bila pgg kepala gear tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 21-11-2019 09:17 AM
Best kaka... best tgk newbie bwk kete melompat2 pastu mati enjin kui2..  ne pandai imbang clutch d ...

Dulu...kaka bawa viva auto....ofismate bawa viva manual. ..adoiii kaka berlumba dengan dia waktu balik kerja....kalah kaka ok. ....kereta dia lajuuuu. ..tambah2 naik bukit. .jauh tinggalkan kak. ....jenuh kak tekan minyak kuat2 x laju2. .hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Bawak manual kali terakhir masa ambil lesen dulu2. Sekarang bawa auto je. Saya cepat panik kalau kereta tu mati tengah jalan atau berhenti di kawasan bukit.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 21-11-2019 09:20 AM
Dulu...kaka bawa viva auto....ofismate bawa viva manual. ..adoiii kaka berlumba dengan dia waktu b ...

Kui2...kaka bosan2 g la suh saim ajar bawak manual... kete kita manual tebo kak... bdesup pegi... tp mls tekan sbb makan minyak dooh.. pak gad slalu suh tekan minyak bila masuk gate nk dgr kachinggggg... katanye... layankan aje... abis minyak ak
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 21-11-2019 09:54 AM
Kui2...kaka bosan2 g la suh saim ajar bawak manual... kete kita manual tebo kak... bdesup pegi...  ...

Wahhhh ekzos besar eh...mesti bunyi kuat...hehe...
Pernah dulu laki akak ajar. ..tapi dia cepat melenting sebab kak asyik lupa ...sebab cepat panik..kita pula panas hati lepas tu. ..dulu pun ambil lesen manual juga tapi lepas dapat lesen terus beli kereta auto. .tu yang terus lupa ilmu manual. ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 21-11-2019 09:59 AM
Wahhhh ekzos besar eh...mesti bunyi kuat...hehe...
Pernah dulu laki akak ajar. ..tapi dia cepat m ...

Ya Tuhan... enjin motobot.. nk reheat pg2 tu segan kt jiran2... end up ex swap dgn kete kwn dia sbb i request nk auto. Melompat syiok kwn tu kui2

So manual no more. All auto. Dlm kete bole pakai stoking oii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084662s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list