Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7786
View
336
Reply

[Tempatan] Perkongsian maklumat terbaru - Bagaimana scammer boleh mengeluarkan duit tanpa OTP?

[Copy link]

Author: saripdolmat       Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 20-11-2019 09:18 AM
Berapa hari lepas iols nak pindah duit ke akaun A tapi bila dapat noti duit tu masuk akaun B sec ...

Hemmm pelik kes akak kim ni. Tak pernah lagi kat saya mcmtu kak. Akak pasti ke akak tak tersalah pilih account waktu pindah duit tu? Maybe ingat tekan list atas sekali, rupanya tertekan list yg kedua?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 20-11-2019 07:21 AM
Aku dah kena 11.11.2018. Sekali lagi, jgn favouritekan bil bil, akaun shopping, akaun famili. Tak dp ...

After baca komen u ni cpt2 delete fav list. Tp masih ada la mcm nk byr kutu , parent n my other account. Hopefully xkena la mcm ni. Adoi
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:05 AM | Show all posts
kawan ofis i pn penah kena scam, habis gaji 1k.. tp dia mmg noob pn scam tu suruh bt pengesahan dia rply bg satu2
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Last month husband iols kena juga
Kebetulan husband iols bg iols tgk hp .
Siap panggil nama penuh laki iols tu..
Tanya pasal akaun
Iols terus ke m2u..tgk tgk maybank dah block
Call customer service..security depa dh trace ada scammer nak log in tapi tak dpt..
Terus xbleh guna m2u..
Nasehat iols
Jgn letak favourite acc...
Iols pon baru je delete favourite iols
Takut juga...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Lynn9 replied at 20-11-2019 08:32 AM
don't under estimate these scammers, my colleague kena scam 1 million RM.  they are very convincing  ...

Boleh cerita how kene? Guna fav list mcm ni jgk ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Lynn9 replied at 20-11-2019 08:48 AM
@insulin ye dari saving account but the amount has been transferred into several accounts.  Bank Man ...

Mcm kene pukau jah
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
maximus_01 replied at 20-11-2019 09:24 AM
Favourite list utk bayar bill tak perlu risau, scammer pun tak nak guna account tu sebab susah dio ...

Jgn main2 dgn fav list tnb/tm/mana2 bil. Scammer ni kalau dia xdpt transfer ke account dia, dia akan transfer amount dlm acc ke account billing ni. So menyusahkan kita nak kene pegi buat surat itu ini utk mintak balik duit tu. sbb ada yg dah terkena. So better delete je
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 20-11-2019 09:27 AM
Alhamdulilah...lega bila baca...hehee tq max

Nope. Better delete fav list utk billing tu sekali
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 20-11-2019 09:34 AM
Ya sebab even jompay partner cimb pon tarik diri
Ada banyak partner cimb dah tarik diri termasuk  ...

btul ke dah tarik diri.. last month masih bleh guna lg
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 20-11-2019 09:48 AM
scammer ni ada dua kelompok...

1. scammer jantan

Hahaha lawak pulak komen ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
maximus_01 replied at 20-11-2019 09:24 AM
Favourite list utk bayar bill tak perlu risau, scammer pun tak nak guna account tu sebab susah dio ...

Macam penyanyi Wany Hasrita kena scammer maybank baru2 ni lah u. Tak dpt otp scammer marah pergi transfer duit dalam favourite byr bil unifi. Hati2 u all
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 20-11-2019 10:14 AM
btul ke dah tarik diri.. last month masih bleh guna lg

Bukan semua tapi taksilap jompay ke Maybank dah tak boleh
Banyaklah yang dah tak boleh transfer, yg saved pun dah tak muncul
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
maximus_01 replied at 20-11-2019 09:24 AM
Favourite list utk bayar bill tak perlu risau, scammer pun tak nak guna account tu sebab susah dio ...

Bila scammer call mcm ni teruslah tukar password. Maknanya dia dah godam pword tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 20-11-2019 09:59 AM
Itulaaa. tak tahu macamana dia boleh dpt nombor telefon org2 yg favourite tu? High level betul sca ...

database phone mudah dpt la weh.. org dlm telco yg jual...  stakat 20k nombor and nama tu no hal

mslh data breach bkn unik kat msia je. itu disney+ data dah user dah leak..

again data korg no tel, nama, email.. jgn suka2 share kat fb. ni suka sgt share lepak sana sini.., kena saman tyg surat saman tanpa tutup maklumat peribadi.. tayang kereta tak tutup no plet...

secure mcm mana system klau user tak alert tak jd. sbb tu elak guna pasword no ic, alamat rumah, kucing kesyangan, nama awek haha

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 20-11-2019 10:02 AM
Hemmm pelik kes akak kim ni. Tak pernah lagi kat saya mcmtu kak. Akak pasti ke akak tak tersalah p ...

Baru je remove semua favourite list lepas baca benang ni

Saya ada 40 nama dalam favorite list. Antara dua nama tu kena scroll sikit
Mungkin saya tersalah tekan tapi masa tu buat dalam opis recipient pertama. Pelik juga macamana boleh salah nama bankin
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 20-11-2019 10:16 AM
Bukan semua tapi taksilap jompay ke Maybank dah tak boleh
Banyaklah yang dah tak boleh transfer,  ...

sbb tu nmpk ade alert kat atas tuh
cimb app lg haru tak stable gile skrg.. kdg2 takleh login langsung
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
maximus_01 replied at 20-11-2019 09:45 AM
Iklan kat facebook ni tak payah lah nak percaya. Kemudian aku beli kat shopee je @RM 138. Selamat  ...

Iklan rm80 smart tag tu tak silap di shoppee atau lazada
Ramai jual smart tag tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku fav list utk bill2 utility je...itu pun kalau bill phone dgn internet dah tak pakai phone, pakai kompiter kat rumah...dulu2 buatlah, bayar bill pakai apps, tp skrg dah gerun
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 20-11-2019 10:21 AM
sbb tu nmpk ade alert kat atas tuh
cimb app lg haru tak stable gile skrg.. kdg2 takleh login lang ...

Ya perasan juga. Iols uninstalled apps cimb tu, pakai browser je. Nak pakai TAC thru sms
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:29 AM | Show all posts
kelemahan akaun favorite list ni boleh transfer tanpa tac number. mohon semua delete favorite list. sebab scammer dah guna cara ni dapat duit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078836s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list