Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3999
View
154
Reply

TOLONG!!! HIDUP AKU DIHANTUI BEKAS SUAMI!

[Copy link]

Author: Cahya669       Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Cahya669 replied at 20-11-2019 07:49 AM
iya...masa kena pukul tu mmg berharap sangat la ada org pukul dia balik..dah terjerit2 dah minta t ...

Org takut nak tolong sbb masa tu awak ngan dia masih suami isteri..org skrg ni kalau masalah rumahtangga org xmahu campur...tp kalau dah xjadi suami isteri..dia kacau awak...polis akan tolong..cakap bekas lelaki
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 20-11-2019 06:47 AM
report je polis. bodoh puna jantan pukul perempuan, kalau depan aku ni. aku pijak je bekas laki ka ...

Ya .rasa nakhentak je..ngan pompuan boleh la nak tjk hero..meh satu lawan satu..
Aku pun dah lama xbergasak since zaman sekolah asrama ni
Xsuka betul la jantan pukui pompuan ni..u got no balls at all
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:23 AM | Show all posts
pas ni selagi anak tak besar, kalau nak jumpe anak pun.. biar kat halaman rumah aje, gile saiko ni ko kenal kat mane?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Adoi kesiannya baca, memang boleh hidup dalam ketakutan dan terancam nyawa. Sedangkan kena ugut pun boleh buat report polis apatah lagi memang dah musnahkan harta benda. Report polis la sis, kesian susah nak hidup pun laki macam ni unexpected macam2 dia boleh buat. Semoga dipermudahkan segala urusan dan nanti bila2 sis dah lapang, anak dah besar sikit ke pergi belajar seni mempertahankan diri, boleh karate balik laki tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:48 AM | Show all posts
takutnya orang mental macam tu.. kesian tt
pls sgt2 jangan rujuk dgn your ex tu, bahaya!
jangan berani2 keluar bertiga shj. lagi baik kalau ex nak jumpa anak,
dtg jumpa kat rumah parent. bahaya ni tak berbau.
semoga tt kuat hadapi segala nya ya
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni rekod dan screeshot segala ancaman, repot polis, mintak dia jauhkan diri dari jarak beberapa puluh meter, melampau lelaki mcm tu.. Gila psiko.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagusnya u quote that his upbringing may have contributed to his ill and fcuked up mental, and u taknak anak u bila dah bsr jd benda yg sama. I salute you for this! Pls put an end to this. If u tak stop, then another person yg jd pasangan anak u in future plak akan alami perkara yg sama.

And yes juga dont ever get back together. U blh list down all his horrible actions towards you, very clearly. So pls no. Buat lah apa2 sekalipun utk keselamatan u & anak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:55 AM | Show all posts
Cahya669 replied at 20-11-2019 09:58 AM
Terima kasih LostStar for your advice. Actually baru nak selesaikan hal perintah mahkamah ni masa  ...

Tapii.... keluarga lelaki x membantu ye sis?
huhuu
sabar ye sis
sy tahu sis dah mcm2 usahakan utk mengelak dari ex sis ni
n sy tahu sis mmg seorg wanita yg berani n bijak
sy doakan sis, anak & family sis dilindungi Allah sentiasa
semua pandangan, idea n nasihat kat atas tu mmg boleh buat
skg ni hanya masa je yg menentukan nasib ex sis tu mcmana nnt
kalau dia x reti nk stop ganggu n ugut sis
sis doa la byk2 moga ada penyelesaian yg baik  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 12:19 PM | Show all posts
ok ada yang minta dia jumpa kat rumah atas faktor keselamatan. tapi kan aku tak mampu nak buat mcm tu walaupun aku berfikir begitu. aku cuma ada seorang ibu yang setia menemani aku dari kandungan aku 5minggu sampai lah anak nak masuk 4 bulan ni. masalahnya mak aku ni dia memang dah benci habis lah dengan ex aku pasal dulu2 tiap kali dia bergaduh dengan aku je dia akan wasap mak aku dan kakak aku bagitau yang dia menyesal kawen dengan aku. aku lari rumah tak reti balik macam tak ada laki. padahal aku lari rumah sebab kena belasah. sorang pun aku tak bagi tahu. yang dia duk cakap menyesal kawen dengan aku tu tapi tak nak pun ceraikan aku. mak aku cakap kt dia awal2 tu kalau dah tak nak kt aku buatlah haluan masing2. dekat kakak aku dia mengadu macam2 yang buruk2 semua pasal aku sampai kakak aku tazkirahkan aku kenapa aku lari rumah tinggalkan dia. awal2 tu aku senyum2 je dengan kakak aku. aku telan semua sendiri sebab aku tak nak susahkan keluarga aku fikir masalah aku.

kemuncaknya bila aku preggy 5w dia buat hal lagi dan tumbuk muka aku 2 kali. dia punya perit tu sampai sehari aku tak makan. aku lari rumah sewa kawan aku. esoknya pagi2 aku balik rumah senyap2 amik brg2 penting dan lari pergi rumah kakak aku. Aku sampai je terus aku masuk bilik sebab penat drive 5jam dengan mabuk2 preggy. kakak aku macam biasalah datang bilik nak tazkirahkan aku. terus aku tunjuk lebam kt pipi aku penangan makan penumbuk 2 das semalamnya. tergamam kakak aku. laki aku masa tu tengah sibuk lah mencari aku siap mengutuk mengeji aku kat mak aku dgn kakak aku ni. bila kakak aku dah tau perkara sebenar barulah dia nak side aku kan...tu pun aku cakap jgn bgtau mak aku dulu pasal pukul ni.

tapi ibu kan...mak aku tetap rasa sesuatu sangat sampai dia beriya nak ikut aku balik. sebelum balik tu mak aku dah panas hati dah pasal laki aku tu duk update status kat whatsapp mengutuk keturunan aku. sampai dia memang tak bagi dah aku balik dengan laki aku. tapi aku terpaksa balik jgk sebab ada meeting esoknya. bila sampai je rumah laki aku tu pegi kunci mangga baru kt pagar luar. nak tak nak aku terpaksa cari hotel untuk ktorg tido semalam dua. mak aku cakap dia memang sengaja nak pedajal aku. lusa tu laki aku pergi cari aku kt tempat kerja. tapi aku tak pergi kerja sbb aku takut dia buat sesuatu kt aku di tempat kerja. lepastu bila dia tunggu aku tak balik2 dia pun tinggalkan kunci pagar kt jiran dan dia balik rumah mak dia.

after few days... dia balik rumah dia terkejut sbb dalam rumah tu ada abg ipar aku kakak aku dengan mak aku. aku takda. aku kt tmpt kerja. dia masuk2 dengan selamba nya cakap kt abg ipar aku jangan masuk campur hal rumah tangga kami. abg ipar aku sound direct je memang dia tak masuk campur! agaknya dia dah malu kan... terus dia mempersembahkan semua keburukan aku. abg ipar aku gaya layan tak layan je la...masuk kanan keluar kiri. abg ipar aku lagi kenal aku macam mana la.. dia kenal aku dah 12 tahun. mak aku pulak duk dalam bilik dengar je cerita dia burukkan aku ni. menyumpah2 la mak aku dalam hati. lepas bersidang dengan abg ipar aku tu kebetulan mak aku keluar bilik kan..mak aku buat muka selamba je tak tegur dia pun. terus dia datang peluk mak aku minta maaf nangis2. mak aku cakap mak aku memang tak maafkan dia atas apa yg dia dh buat kt aku. masa ni mak aku tau dahla dia ni kaki bantai. mak aku wasap kat aku kata dia minta maaf nangis2. aku pun pujuk la mak aku untuk maafkan dia dan harap bagi peluang terakhir kt dia. yela...kita kan manusia. selalu buat silap. aku fikir cmtulah. so mak aku pun tanya kt dia apa jaminan dia yang dia takkan pukul aku lagi? dan dia jawab..........MAK dia!

bersambung.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Gilernya ex tt. Hati2. Banyak kes aku baca dia bunuh bekas bini dan anak lepas tu bunuh diri bila dia tengok dah takde harapan nak rujuk. Hati2 tt. Semoga dipermudahkan semua urusan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cahya669 replied at 20-11-2019 12:19 PM
ok ada yang minta dia jumpa kat rumah atas faktor keselamatan. tapi kan aku tak mampu nak buat mcm t ...

Menitis air mata baca. Gila. Setan la lelaki suka pukul perempuan. Kurang ajar pulak tu dekat mak kita. Geramnya aku baca. Tahniah tt sebab berani ambil langkah cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cahya669 replied at 20-11-2019 12:19 PM
ok ada yang minta dia jumpa kat rumah atas faktor keselamatan. tapi kan aku tak mampu nak buat mcm t ...

Masa kena tumbuk muka tu ada buat repot polis tak?.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 20-11-2019 10:18 AM
Ya .rasa nakhentak je..ngan pompuan boleh la nak tjk hero..meh satu lawan satu..
Aku pun dah lama ...

aku rasa dia dgn jantan x berani. berani dgn perempuan je. kalau aku jd pompuan tu. aku upah org pukul dia balik.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
I nk bagi cadangan ni. Migrate to overseas. Don't tell anyone when u do this.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Cahya669 replied at 20-11-2019 07:55 AM
terima kasih sis! akan ku study wao ni dengan sebaiknya. iya..aku pun banyak kali rasa yang hayat  ...

U umur berapa dek

Ex saiko umur berapa

Masa kenal dia dulu sape yg kenalkn ? Atau kenal kt internet ke mcmana?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tepuk dahi baca threads ni. Tt kenapa masih nak berlembut layan ex laki x guna tu?? Kadang2 dlm hidup kita kena ada rasa 'kejam'. Dia maki hamun, tuduh macam2, anak pun dia ada cakap x mengaku anak dia, lg nak layan.

Aku x rasa pun dia nak kat anak sebenarnya, tp dia gunakan anak tu as ticket utk dapatkan tt balik. Mehh aku ajar, lain kali kalau dia maki, tt pun hamun dia balik!! Skrg dia besar kepala cakap ikut sedap tekak dia sbb tt masih layan elok2.

Ada aje jntan mcm ni, bila ppuan pun sama 'naik' mmg dia pun surrender. Tp make sure apa2 pun pi report police dulu. Sbb si ex tu ada potensi utk mengancam nyawa.

Harap tt akan dtg dpt jodoh yg lagi berganda baik dr si ex mental tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
I cadangkan TT pindah jauh dari ex suami...
Jangan sampai dia tahu ke mana TT berpindah..
Mulakan hidup baru, jauh dari dia...
Terus putuskan hubungan, tukar no telefon..
Anak tu, lagi baik tak perlu kenal bapak dia di usia muda.. Biar besar dulu...

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:10 PM | Show all posts
Cahya669 replied at 20-11-2019 08:22 AM
ok...bukan tak nak jumpa kat balai polis tu...masalahnya diri sendiri pun malu sangat...malu nak men ...

ape ni tt.... u berani pegi court minta interim protection order (IPO) tapi u boleh fikir negative camni? safety first, malu apa, polis bukan kenal pun siapa kita. dont let HIS WORDS get into your head.

save semua whatsapp gila dia tu. tak payah baca isi pun. buka sekadar nak clearkan noti pastu buat backup. google camne nak save whatsapp utk kegunaan mahkamah. bawak semua ni ke mahkamah syariah utk ubah perintah lawatan anak - contoh : hadkan jumpa kat balai polis je pada setiap berapa haribulan (kalau dah ada perintah hadhanah). kalau belum ada perintah hadhanah, pegi apply cepat. memandangkan anak tak bernasab kan ex, minta je mahkamah nafi hak lawatan & halang dari jumpa sebab bukan nasab dia pun, tapi sebagai alternatif (cuma KALAU hakim kata awak zalim nak putuskan hubungan bapak anak [phuiii]), offer utk berjumpa kat balai. biar mahkamah putuskan.

pastu buat report - ugutan jenayah, peras ugut etc. sekali kan IPO dari court tu + whatsapp dia. polis lagi melompat nak kutip sampah macam ex u ni tt... lagi2 kalau ada ambik barang, sekejap je settle  

kalau ada budget lebih, pasang cctv macam kawan2 lain cadangkan.....
.
.
.
keluarkan semua perkataan & perbuatan dia dari your memory, for you to heal yourself. mungkin boleh tulis dalam diary ke apa. then FORGET EVERYTHING!

selagi u dibelenggu oleh HIS WORDS, selagi tu YOU CAN'T MOVE ON.

action speaks louder than words. jantan gini pandai menakut2kan je tt, bila dia nampak ko bawak polis, dia kecut. ex aku nampak bapak & adik2 aku datang umah bawak polis siap ada rifle, dia diam tak berkutik terus. toaatt je, panggil pegi court pun datang hahahh. lepas cerai bapak aku call nak suruh dia cakap ngan anak2 pun dia nangis, dia kata jangan call dia lagi hahahahhhhhh   padahal sebelum tu kemain lagi berkokok macam2........

jalan terus tt. hidup ni terlalu precious utk kita mengenang benda2 yang menyakitkan.

happy moms make for happy kid(s). terus pandang depan. *hugs*


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:20 PM | Show all posts
Cahya669 replied at 20-11-2019 12:19 PM
ok ada yang minta dia jumpa kat rumah atas faktor keselamatan. tapi kan aku tak mampu nak buat mcm t ...

adoi tt... aku dah lalui drama ni. tak payah layan laaaaaaa drama pprt camni.

ambil tindakan. tegas. involvekan polis. itu je cara dia.

jantan gila camni tak boleh dilayan, nanti ko pun ikut menggila macam dia jugak.

pastu bila dia dah selamat kena kutip, ko pindah terus. tak payah sibuk nak jumpa ex-ipar duai etc.

pasal anak, biar besar sok je dia decide sendiri nak cari bapak dia ke tidak. jangan lupa hantar ke kelas martial arts, just in case.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 01:23 PM | Show all posts
anarina replied at 20-11-2019 11:49 AM
Bagusnya u quote that his upbringing may have contributed to his ill and fcuked up mental, and u tak ...

yes i will insyaAllah..tq sis for your support.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081906s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list