Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3715
View
154
Reply

TOLONG!!! HIDUP AKU DIHANTUI BEKAS SUAMI!

[Copy link]

Author: Cahya669    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 20-11-2019 08:20 AM
Klu jantan giler mcm tu memang blh buat mcm ni....ada je kes bapak blh jumpa anak dlm kaw balai po ...

Mmg patut.. tt ang baca ni. Utk keselamatan ang.. Susah sikit tak apa.. Janji selamat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 08:22 AM | Show all posts
ok...bukan tak nak jumpa kat balai polis tu...masalahnya diri sendiri pun malu sangat...malu nak menghadap polis2 tu. yela dapat laki perangai camni. dah jadi bekas pun buat perangai jgk. ntah2 polis tu mengata kita plk tak pandai pilih laki lepas tu menyusahkan orang lain............huwwaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:40 AM | Show all posts
Bawak pepper spray ke mana2. Lenkali dia dtg gila lagi u rekod video and buat report polis. Biar kena restraining order mcm yang awal2 tu. I yakin u bijak and kuat sebab u berjaya lepaskan diri dari dia. Join kelas martial art jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Report polis sis sbb exsyuben tu dikira pengganas dah..gila talak laa tu..

Semoga sis dan family sentiasa dilindungi Allah..aminnnn
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:46 AM | Show all posts
masalah hampir sama
tapi ketika itu segalanya betul2 digarisan akhir
dia kaku tiada kata
sebab aku sengaja menunggu ketika dia betul2 mampu
mampu menahan emosi dan mampu menerima pengakhiran
sebab itu perlu mahir dalam mengenal karakter seseorg
dalam sains sikolji penting utk taktikal dan strateji peperangan
agar musuh bisa bertenang dan mengurangkan risiko kematian

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Allahu... Kuatkan semangat ye sis...kdg2 takut dgn mslh org yg gila talak gini..terancam hidup...kenapa ekk xde mahkamah yang boleh penjarakan lelaki2 gini..membahayakan hidup org je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 08:59 AM | Show all posts
supermum replied at 20-11-2019 08:40 AM
Bawak pepper spray ke mana2. Lenkali dia dtg gila lagi u rekod video and buat report polis. Biar ken ...

yes i will! tapi sekarang ni takut nak fikir apa yang dia akan buat plk lepas ni...takut bila dah terjadi nak record apa pun dah tak mampu. terkedu!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 09:03 AM | Show all posts
belacan_gurl replied at 20-11-2019 08:50 AM
Allahu... Kuatkan semangat ye sis...kdg2 takut dgn mslh org yg gila talak gini..terancam hidup...ken ...

insyaAllah... Allah ada. yang tak faham tu kenapa sekarang ni laki tak guna makin membiak. asal buka berita je mesti kes laki pukul, tikam, bunuh bini! kita tengok je berita macam tu terus tertelan air liur mengenang hidup sendiri yang jgk salah seorang dari mangsa2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Cahya669 replied at 20-11-2019 08:22 AM
ok...bukan tak nak jumpa kat balai polis tu...masalahnya diri sendiri pun malu sangat...malu nak men ...

Tak lah dikkk....jgn pikir mcm tu....pikir positif.  Jgn nanti ur ex potong potong u mcm kejadian kat melaka tu dah lah....

Polis tak de lah nk membawang....byk lg keja dorang nk buat.  Lg pun dorang tak heran pun kes keganasan rumahtangga ni, sbb memang ramai pun jantan giler suka pukul wife skrgni....mcm tu lah jugak doktor lelaki kat wad bersalin...dorang tak de teruja sgt dgn kemaluan wanita...tapi patient je yg rasa mcm langgit runtuh bila dpt doktor lelaki masa nk bersalin....

Tgok pangai ur ex tu...tak mustahil dia aknbuat mcm mcm kt u atau baby....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:07 AM | Show all posts
Bertabahla sis

Mohon jangan tunduk pada dia, tapi jangan sesekali berkasar pada dia. risau sbb mcm saiko, takut bila u berkasar dia naik hantu. kalau tak bole jumpa ke apa cakap elok2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 09:08 AM | Show all posts
rospinki replied at 20-11-2019 08:46 AM
masalah hampir sama
tapi ketika itu segalanya betul2 digarisan akhir
dia kaku tiada kata

cik rospinki, kita dah tak mampu nak tenteram dah ni....memandangkan cuti sekolah semakin hampir...maka dia pun akan mula menghampiri tidak lama lagi..........
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:08 AM | Show all posts
dasyatnya... huhu... selama ini igtkan apa yg berlaku ni semua dalam drama tv je.... teruk la laki mcm ni, mcm mne boleh wujud kat muka bumi ni tah laaa....

buat TT, semoga selamat hendaknya dan dipermudahkan segala urusan...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Menakutkan... tiap kali jumpa.. sediakan senjata pepper spray ke...psiko
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:14 AM | Show all posts
1st skali tolonglah dapatkan perintah mahkamah bila dia blh jmp anak dia tu..

2nd tolong pasang cctv depan rumah, dalam rumah dan dashcam atau dashboard camera buh dalam kereta untuk pantau dia..

3rd simpan semua bukti report police plus bawak p bincang dengan mak ayah adek bradek dia.. biar dia tahu sikit yang awak ni berani sampai tahap ni..

dan yang terakhir cakap ke dia kalau dia main gila dok kacau dok ugut bagai, awak viralkan dia! kadang orang sekarang ni lagi takut viral.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
bila baca cerita tt ni, buatkan kurex jadi maha naagrani sebab marah.

hati2.. sebab kan orang macam ni boleh buat lebih teruk lagi. mintak perlindunga  polis, adik beradik, saudara mara, kawan yg boleh dipercayai..

yang penting sekali, mintak perlindungan Yang Maha Esa..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau polis boleh buat gitu better sis bagi ex suami jumpa anak kat balai jah. Sekurang2nya dia tak berani buat pape. Anak pun dia boleh jumpa. Eee saiko betul. Menakutkan. Semoga sis sentiasa dilindungi Allah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 20-11-2019 09:14 AM
1st skali tolonglah dapatkan perintah mahkamah bila dia blh jmp anak dia tu..

2nd tolong pasang  ...

Terima kasih LostStar for your advice. Actually baru nak selesaikan hal perintah mahkamah ni masa cuti sekolah ni. Dan yang sebenarnya kan..anak ni tidak berbinkan bapak dia pun atas sebab jpn tak bagi daftarkan tanpa ic ori bapaknya. Waktu tu kes ktorg belum setel kat mahkamah lagi plus waktu tu dia datang serang kt rmh main pecah2 tingkap. Thats why tak nak bersua muka dgn dia. Takut! So jpn advice utk register as single mom.

Pasal report polis memang akan dibuat dari masa ke semasa. Sekiranya dia menggila. Plus dah try mengadu kat kakak dia kenkonon nak minta nasihat kan adik dia untuk tidak mengganggu. Tapi....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 20-11-2019 09:14 AM
1st skali tolonglah dapatkan perintah mahkamah bila dia blh jmp anak dia tu..

2nd tolong pasang  ...

Terima kasih LostStar for your advice. Actually baru nak selesaikan hal perintah mahkamah ni masa cuti sekolah ni. Dan yang sebenarnya kan..anak ni tidak berbinkan bapak dia pun atas sebab jpn tak bagi daftarkan tanpa ic ori bapaknya. Waktu tu kes ktorg belum setel kat mahkamah lagi plus waktu tu dia datang serang kt rmh main pecah2 tingkap. Thats why tak nak bersua muka dgn dia. Takut! So jpn advice utk register as single mom.

Pasal report polis memang akan dibuat dari masa ke semasa. Sekiranya dia menggila. Plus dah try mengadu kat kakak dia kenkonon nak minta nasihat kan adik dia untuk tidak mengganggu. Tapi....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:03 AM | Show all posts
allahuu,i baca experience u,tringat kisah hidup i 10 years back dgn ex husband..phsyco dia  mashaallah,,tahap smpai lilit anak2 dngan wayar strika...dgn malas kerjanya,panas baran nya,kaki cemburu,kaki pukul..pakej yg cukup lengkap..akak pernah kena ugut nk dilanggarnya dgn keta,nk simbah asid...mimpi ngeri dlm hidup ..
nasihat saya jgn kembali pada ex yer dik,org mcm tu tak kan berubah,dan sgt2 pandai pujuk..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Dik report polis...atleast apa2 jadi polis tahu nak cari sapa...
N dia ex suami awak...so dah jadi org luar...kalau dia buat apa2..ke dalam la dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092974s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list