Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4598
View
111
Reply

[Tempatan] Lagi kes rakyat Malaysia pergi Seoul balik hari. Tak print return ticket. Semuanya dlm h/p

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Masuk msia jer senang. Konon nak hantar pendatang balik. Last2 rakyat kena kutuk sbb x mahu buat kerja 3 D
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:32 AM | Show all posts
kikikikikikiki hadap sgt gi korea.....padan laa muka
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:40 AM | Show all posts
padan muka..hadap sgt dgn k-pop bagai nih
akak mmg x minat nk gi korea selatan sbb tu sume fake
and padan muka kat budak2 ni sbb jadahnya x print sume document
sama la mcm bdk2 bbnu pompuan gi ostolia tu...sume x print.harapkan sorang member je print
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
banyak dah kes mcm ni, dah merata org share, tp still x amek port or amek mudah agaknye,

g memana pon ( luar negara ), print je plan tiket apa semua, leceh x leceh la, dr burn sana sini,

n then imigration malaysia pon kene buat mcm ni gak kat memana yg datg, hahaha, jgn nak terbuka tadah tangan sangat
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:47 AM | Show all posts
Aku naik flight ke KL pun aku siap print.
Dlm phone pun ada jugak. Hantar ke email pun aku ada.
Ni kira pergi korea dah anggap korea tu negara tercinta kot..
Nasib baik tak lepas msuk, kalau tak bila balik mula la cakap "masa aku kat korea hari tu"
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:48 AM | Show all posts
da gaya pun mcm pati
selayakanya lah kena layan mcm pati
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 20-11-2019 03:25 AM
Eh pelik, tiket kat henfon pun depa tak diterima? Mana org print teket lagi dah. Ini bukan negara Pa ...

Takde peliknya kalau border control mintak printed return ticket, nak nak pulak muka 3rd world country ...iolls pegi Berlin ritu pun diorang mintak printed, tamau tgk yg dlm phone..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:26 AM | Show all posts
bagus negara korea nie.. dah mcm australia... dah mula screen tourist nak masuk negara diorang dari negara tmpt kemasukan...just utk kawal kemasukan PATI or illegal workers...

tak mcm msia...org datang x balik2 sampai beranak pinak pun tak blh trace...mana tak jadi mcm negara sampah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:28 AM | Show all posts
aku pon xder minat plak nak gi korea

tapi...mmg kalu pg oversea sume siap print masuk satu folder...
tiket, itinerary, booking confirmation, foods...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:32 AM | Show all posts
hari tu mcm ada kes tunjuk pun depa tk percaya.

Dia depend pada rupa paras kita kut. Ada ala ala pekerja 3D ke tk.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
I think kalau travel ngan family, selalunya okay je.

Tapi bila travel bujang-bujang, muka pula muda benar, kurang hensem, kurang cun di mata pegawai imigresen, ni yang selalu boleh jadi masalah. Tak print return ticket pun jadi issue.



Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak pernah sampai Korea lagi pun dah pernah ada ex-gf Korea kat KL. Dia panggil aku Cagiya. Study sini masa tu. Aku pergi Langkawi duduk satu bilik ngan 3 Korean girls. Beach boy raggae bar sampah sampai nak ngorat member2 dia.. aku cakap dorang ada Aids. Trus dorang tak layan. Dah la itam cam nigger ngan rambut dreadlock penuh kutu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang seorang terlepas sebab dah pergi dulu ke kaunter  imigresen. Sepatutnya satu group 3 orang tu pergi ke kaunter imigresen serentak, bukan sorang2.

Aku pernah tengok realiti tv, pegawai syak satu group ni nak jadi pati. Dari perbualan sesama pegawai imi, mereka lagi kuat syak bila  group tu berpecah, maksudnya beratur dan pergi ke kaunter pegawai  imigresen sendiri2 bukan berkumpulan.

Aku pun biasa berpecah dengan anak2 masa nak cop passport sebab nak cepatkan proses, tapi lebih baik bersama sebab aku pernah disyaki menyamar, sedangkan anak2 semua dah lepas keluar dan tak tau apa jadi dengan aku.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:34 AM | Show all posts
muka kene yakin klu nk lepas

ni muka penuh suspicious , mmgla kene tahan

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:02 PM | Show all posts
kita kene puji imigration korea sebab dia screen orang yang masuk untuk mengelakkan penyalahguanna pas pelawat untuk bekerja secara haram. pihak imigration kita kene ikut contoh diaorang ni. ni ramai malaysian ambik peluang visa 3 bulan, kerja sini secara haram.  kat FB siap ada lagi page promote kerja sana. diharap pihak kerajaan ambik kesah mende ni dan tangkap mereka yang terlibat, memalukan negara dan menjejaskan pandangan orang korea terhadap malaysians. bagaimana kita pandang PATI di negara kita, macam itu la mereka lihat orang malaysia. yang jadi mangsa keadaan, orang yang betul betul nak melancong atau yang bekerja secara sah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:11 PM | Show all posts
harizs replied at 20-11-2019 09:28 AM
Masuk msia jer senang. Konon nak hantar pendatang balik. Last2 rakyat kena kutuk sbb x mahu buat ker ...

selamba jek buleh hilang warga asing..bukan sikit..ratus ribu pulak tu.
jumpa2 siap tanam sayur lagi
ada pulak rakyat malaysia sokong
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Meanwhile kt Msia, berduyun sampah2 China Macau scammer ngan ayam jual fuukey sampei naik flight no problem lepas imigresen. Siap imigresen tanya lagi, you want bikam Msian citizen got passport and IC?

Imigresen Malaysia...hmm
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:28 PM | Show all posts
kaki k-pop dihantar balik.....banyak tempat boleh jalan....pati malaysia ramai sana.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Hangat cerita ni dalam group road to korea kat fb. Yg suka jdi patilah yg buat msalah kat org yg betul2 nak melancong.

Iols pun baru balik dari south korea. Tp mgkin sebab g dengan laki dan anak, smooth je kat imi dan kstam
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
serinegara replied at 20-11-2019 11:00 AM
I think kalau travel ngan family, selalunya okay je.

Tapi bila travel bujang-bujang, muka pula mu ...

meols setuju dgn ni..bukanlah nak menghina, tapi kalau rupa pun kepam gaya pun busuk..tau2 jerla korea ni obsessed dgn rupa.. no wonder kena syak pati
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075432s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list