Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2175
View
51
Reply

[Tempatan] Ingatkan bau bangkai rupanya mayat ibu saudara

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Post time 19-11-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 19-11-2019 08:35 PM
Nak cerca jugak....

Sepatutnya dok sebelah tu...tetiap hari hantarlah lauk sepiring ke....jengu ...

Khennnnz acik ade sorang mak sedara yg tinggal sensorang. Somi dah takde. Anak2 dok jauh. Acik pun jauh juge
Tapi haku punya kelam kabut kalo heshe tak jawap fon tu, boleh menyebabkan kazen 2 lain yg duduk satu tempat dgn mak sedara kemurungan
Haku akan call semua org soh pi tgk rumah org tua tu dah kenapa tak jawap henpon tak jawap tepon rumah
Lepas tu kalo dpt ckp dgn org tua tu, sebesen haku beletiaq kat heshe
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg anak2 pun tak call mak tiap2 ari kaaaa

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 19-11-2019 08:35 PM
Nak cerca jugak....

Sepatutnya dok sebelah tu...tetiap hari hantarlah lauk sepiring ke....jengu ...

Kaka agree with you!
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:24 AM | Show all posts
jahcomel replied at 19-11-2019 08:55 PM
Sy pn duk sbelah umh mak sedara, hari2 duk btegur tnya itu ini...mlm2 pn sy g tngok risau jgk...wl ...

yesss betul apa yg u kata. walau penat camne pun ambik la masa sikit tgok2 la jiran sebelah especially kalau memang dh tua.
Jiran i plak ada lelaki tua, mmg pacik tu jenis x bercakap duk sorang2 je and selalu nampak dia duk kat tingkap.  1 day tu tak de plak pacik tu kat tingkap.

my son terus ketuk2 umah dia panggil. rupanya pacik tu demam. my son ajak gi klinik, tapi pacik tu x nak sbb ubat dh ade. My son langsung minta kunci umah pacik tu n monitor pacik malam hari if still demam.  Hidup berjiran kan.


Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
kayrizal replied at 20-11-2019 08:24 AM
yesss betul apa yg u kata. walau penat camne pun ambik la masa sikit tgok2 la jiran sebelah especi ...

Semuga Allah merahmati ur son....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak sedara kot sebelah rumah 5 hari ko tak tengok. Takleh agak2 jelah nenek usia 75 tahun dok sorang2. Anak2 pon 5 hari xde sorang call ke. Tak pesan ke kat akak tu suh tengok2 kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:58 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 20-11-2019 08:27 AM
Semuga Allah merahmati ur son....

Aminnnnn....

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:18 AM | Show all posts
aku tk nk cerca ank sedara, sbb aku tau dia pun mesti terkilan gak tk dpt nk tlg lebih awal.. aku nk cerca anak2nye.. umur mak tu dh 75, patut ada la salah sorg berkorban duk ngan mak nye, jaga.. bkn biar tanggungjwp tu kat jiran.. mak tu beranak kn kau, bkn beranak kan jiran..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:36 AM | Show all posts
vee_zara replied at 19-11-2019 09:32 PM
Ada je penah jd kat family sendiri. Nenek i. Rumah jenis sebelah2 adik beradik kalau ko kentut pun j ...

mmg selalunya terjadi mcm nie lah....

masa hidup tak dilayan sangat... dah mati org tu tetiba ramai pulak ngaku sedara... nakkan tanah, nakkan rumah... kalau org tu ada brg kemas pun di rembatnya...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:44 AM | Show all posts
dah jadi macam ni, kita yg baca cerita ni, ambiklah pengajaran, selepas ni, jadi lah anak2 yang peka dan mahu mengambil tahu pada mak ayah kita dan ahli keluarga lain..ini lah hikmahnya utk kita pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 20-11-2019 09:18 AM
aku tk nk cerca ank sedara, sbb aku tau dia pun mesti terkilan gak tk dpt nk tlg lebih awal.. aku nk ...

betullll sgt!!!!! kenapa pula nak salahkan anak saudara tu, mak dh umur 75 kott, berapa lama la dia boleh bahagia lagi, anak2 tu xblh ke korban kejap utk tinggal bersama, saya rasa kalau kat kampung nak cari kerja x susah pun..sebenarnya kt Malaysia ni asal tak malas..mana2 pun dpt kerja dpt duit dpt rezeki..lau alasan sbb kerja xdpt nak tinggal sama mak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:52 AM | Show all posts
kesiannya. member meols pn baru je kena mcm ni. pakcik dia meninggal dari hari ape tak tau. umur 40 blm kawen lg. dok sewa umah bujang. last org ofis dia call ari sabtu dia bgtau kata tak sihat. pas tu ari ahd isnin call tak dpt. call lagi ari selasa polis yg agkt bgtau dh meninggal. sbb polis nk cari waris tak jumpa. beg duit ic kad bank semua hilang. tu polis trpksa tgu sapa2 call sbb hp ade password tak blh nk tgk.masa nk solat jenazah ari jumaat ari tu 1 masjid berbau. sbb dh lama meninggal kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
esteryen replied at 20-11-2019 09:47 AM
betullll sgt!!!!! kenapa pula nak salahkan anak saudara tu, mak dh umur 75 kott, berapa lama la di ...

Mcm aku paksa mak aku pindah. Duk gilir-gilir dgn kitorang ikut mak nak duk rumah siapa. Mula2 mak aku bising gak tapi kitorg buat bodo je lama2 mak aku ok ja. Sebulan sekali bawa la balik kg tgk rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:16 AM | Show all posts
allaaahhhhh sedihnyaaaaa......  dah 5 hari meninggal, anak tak cari keeeeee

innalillahh
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 19-11-2019 07:12 PM
Innalillahiwa innailaihi rojiun....tapi hakak nak cerca...duk sebelah ko tak penah jenguk2 ke org tu ...

Pintu berkunci, dia ingat dah pi rmh anak2 dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Cerca anak sudeh..5 hari kot ko x call mak ko dah la umur 75 dok sorang sorang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
boboiyot replied at 20-11-2019 10:13 AM
Mcm aku paksa mak aku pindah. Duk gilir-gilir dgn kitorang ikut mak nak duk rumah siapa. Mula2 mak ...

ya orang tua kan lagi2 tau2 je la mulut ckp tak nak bla3 sebenarnya bila anak offer nak stay together sure berbunga hati like one of the komen, ini hikmah for us all yg mak masih ada..jaga la dan sayangilah supaya xmenyesal di kemudian hari penyesalan atas "kematian" ni mmg sakit dan sesal dia lain sgt
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam kes kawan ayah aku..xdatang 2 hari kat rumah.ayah pi cek tgk2 dah meninggal dah.rumah pintu semua tertutup.anak sedara pun xtau padahal sebelah je rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:30 AM | Show all posts
vee_zara replied at 19-11-2019 09:32 PM
Ada je penah jd kat family sendiri. Nenek i. Rumah jenis sebelah2 adik beradik kalau ko kentut pun j ...

kuat jugak la dorang kentut kalo lagu tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:34 AM | Show all posts
Allah kesiannya lah, kena ada org dtg cek selalu, dah tau tinggal sorang kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.752818s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list