Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13557
View
196
Reply

"Daddy Maream Farah Dah Anggap Macam Abang Sendiri," - Sebak, Kagum Dengan Farah Lee

[Copy link]

Author: Cari-Amiey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-11-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 19-11-2019 07:14 PM
Kita dlm porum pon rimas..imagine klu serumah..hmm.dgn sikap xboleh tegur.missperfect good2 in eve ...

Memang boleh jd gaduh...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
aku rasa tak appropriate, tak hormat wife baru.. sorry aku mmg tak boleh brain this! grow up pls
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
My SIL (kami still refer her as SIL even dah cerai) pun baik je dgn kami
Nak banding dgn abg (ex husband dia) dia lg close dgn kami adik beradik & mak aku
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang idok ler meols nak visit umah bekas mertua kalo ada bini baru. Segan & janggal kot.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
shania88 replied at 19-11-2019 01:44 PM
Ermm
Isteri baru ally tak rse ape2 ke
Mustahil tak rse ape2

kan, FL ni patut lg concern perasaan wife baru ally, perlu ke sampai nak bergambar2 bagai gitu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
She is very strong woman. Boleh nampak dia betul2 sayangkan ally tu tapi jodoh tak panjang
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
I even dah bpisah just berbual telefon je ngan fmly ex. Setakat tu je. Nak.jumpa ke apa, a big no. Even kalau my mom buat kenduri ke apa my mom pun takde nak jemput ex MIL I... just tak payah bergaduh,cukuplah.  Aman. . Jangan duk buka lebih banyak ruang nak sakitkan hati sndiri....
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
tupperwarepink replied at 19-11-2019 03:51 PM
tak perlu kot berbaik dgn keluarga ex laki. lebih2 laki da kahwin baru.
nnt sure ada dilema nak jag ...

Ada org mmg mcm tuh kot... Kalo i lah.. I buat mcm u ckp.. Thats it... Enough is enough...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
First of all, theres no such thing as ex menantu.
Kalau anak dah bercerai ngan pasangan dia, sampai bebila tetap menantu tu menantu, bukan ex menantu.
Mertua ngan menantu tetap remain mahram.

Kalau anggapan as ex menantu, it gives the impression that ex mertua dah boleh ( I mean, by law, legal) kawen dengan exmenantu.
Padahal mana boleh. Sebab dah memang jadi mahram selamanya. Kalau mak ayah kita nak minta tolong dari bekas pasangan anaknya sebagai mahram nak temankan pi umrah ke haji ke, memang boleh.
Sebab mana boleh dah reverse status mahram tu.

This is different than ex husband and ex wife. Bila berkahwin, the husband is the mahram for the wife. Bila dah cerai, dah bukan mahram lagi. So, penggunaan ex dalam situasi ex husband and ex wife adalah tepat.
But, dalam kes menantu - mertua, the mahram status stays.

I do agree that FL pun kena lah jaga hati bini baru ally.
In fact, ally tu pun kena jaga hati bininya.
Tapi mana lah taukan, maybe bini baru nya okay je, tak de rasa resah gelisah insecure etc.

Kalau bini barunya tak okay, masakan Ally, maream ngan FL ni bersedondon masa gambar raya ( a few weeks before Ally kawen ngan bininya itu).
Kalau I lah, tak kosser ler nak kawen ngan Ally kalau mesra sangat sampai nak bersedondon raya ngan ex bini........jeles.
Tapi maybe bini Ally sekarang ni bukan cam kita yang jeles ni.
Setiap orang lain-lain kan.

Macam erra ngan LCB tu, boleh je peluk peluk ha. Kalau I lah kan, tak kuasa lah kan. Setakat civil to each to each other pun dah cukup.  Memey ngan Abby tu pun sama. Leh peluk peluk, teman pi spital beranak etc.  Like I said, penerimaan orang lain-lain. Level jeles pun lain lain.

Its good though for the family, that semua orang boleh je okay dengan each other.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker?  
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 19-11-2019 02:19 PM
Tepat sgt! Kalau i baik mcm mana dgn family ex, once dia kahwin baru, i will stop visit. Sbb i hor ...

Mcm nogha danish dgn x laki... Citer masa fs kawin dgn jj
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bg aku ok je farah ni...jenis happy go lucky...tp mmg nmpk dia mcm masih sygkan ally tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
fushimi replied at 19-11-2019 01:47 PM
betul betul

kalau iols dah malas nak layan keluarga bekas mertua or bekas laki or bekas ipar du ...

Iols pun. Hati i tak sebesar tu. Plus farah ni dh justify benda ni mcm byk kali je. Mcm nk nyedap kan hati sndri pulak. Watever lah janji btl2 bahagia ye. Kalau iols takde maknanya nk gather gini
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 19-11-2019 07:56 PM
Nape entah rasa fara ni mcm ada aura keknis n Kokpin.

U r not alone
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 09:52 PM | Show all posts
Ladybird910 replied at 19-11-2019 07:14 PM
Kita dlm porum pon rimas..imagine klu serumah..hmm.dgn sikap xboleh tegur.missperfect good2 in eve ...

perempuan mcm ni memang merimaskan kalau dibuat bini.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ladybird910 at 19-11-2019 02:26 PM
krustykrab replied at 19-11-2019 01:20 PM
Mcm nogha danish dgn x laki... Citer masa fs kawin dgn jj


The diff thing is ND dah ada nedim and she xmeroyan although lg tragis style cerai dia.plus even dia manja n sexy,dia sejenis xmengedik di medsoc
FS cerai pon bkn sbb ND ganggu or xmove on w jejai,but bcoz her own insecurity and MIL..
So theres big diff w FL ni..iols tgk FL ni cm sometimes ade symptom psikosis @ bipolar pon ade..moga dia dpt let go Ally dan ketemui her own happiness
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Pamelaloba replied at 19-11-2019 08:28 PM
She is very strong woman. Boleh nampak dia betul2 sayangkan ally tu tapi jodoh tak panjang

agree...ini yg aku nampak. dia masih syg ally full stop
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 19-11-2019 12:24 PM
kan, FL ni patut lg concern perasaan wife baru ally, perlu ke sampai nak bergambar2 bagai gitu

Demi secebis likes dan viral perlulahhhh!
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Pamelaloba replied at 19-11-2019 12:28 PM
She is very strong woman. Boleh nampak dia betul2 sayangkan ally tu tapi jodoh tak panjang

I xrasa syg..i rasa just xboleh terima ujian diri dah janda di usia muda..so dia cm ... The most proper word is resent perhaps?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bau fynn Jamal sangat penulisan kau farah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101170s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list