Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9327
View
158
Reply

Lufya-kejap nak cerai kejap tak jadi cerai pulak

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-11-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 18-11-2019 06:34 PM

Kejap nak cerai, kejap tak. Mana satu ni?
Screenshot_20191118-183315_1.png
Syafil Syazwan Jefri
syafil.syazwan@hmetro.com.my

PELAKON dan penyanyi Lufya Omar keliru apabila Che Muhammad Hafiz Che Baharum menukar pendirian dengan menolak untuk bercerai sedangkan sebelum ini suaminya itu mengeluarkan kenyataan sudah menceraikannya ketika ditemubual beberapa media.

Kenyataan itu diberikan Lufya sewaktu ditemui selepas sebutan pertama kes cerai yang berlangsung di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling Jaya, Selangor, 3 petang tadi

"Saya tak boleh nak komen banyak kerana kes ini belum selesai. Apa yang pelik dia sudah ceraikan saya menerusi WhatsApp dan memaklumkan perkara itu kepada beberapa media.

"Sekarang, dia tarik balik dan cakap tak mahu ceraikan saya, katanya kepada Harian Metro.

Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar, 34, menzahirkan rasa syukur kerana diberi kekuatan untuk membawa puteri tunggalnya bertemu Che Muhammad Hafiz.

"Alhamdulillah, hari ini saya dapat kekuatan bawa Laana Haura untuk bertemu bapanya selepas beberapa bulan tidak bersua muka.

"Saya mahu anak saya dapat kasih sayang daripada bapanya. Tadi pun, berkali-kali Laana Haura panggil bapanya. Apa pun terjadi, dia tetap bapa kepada anak saya," katanya.

Sementara itu, Che Muhammad Hafiz, 29, enggan mengulas lanjut ketika ditanya mengapa menolak untuk bercerai.

"Saya tidak boleh ulas lanjut. Peguam menasihati saya supaya mengikut prosedur yang ditetapkan mahkamah, katanya.

Ditanya mengenai anak, Che Muhammad Hafiz berkata dia tidak akan pisahkan Laana Haura daripada ibunya.

"Sebagai bapa, saya tahu tanggungjawab saya dan takkan abaikan anak. Pada masa sama, saya tidak akan pisahkan dia dengan Lufya," katanya.

Lufya hadir ke mahkamah bersama peguamnya, Fadhlina Sidek manakala Che Muhammad Hafiz pula bersama peguamnya, Muhammad Hilmi Musa.

Hakim Syarie, Shukran Yusof menetapkan tarikh sebutan semula pada 10 Disember 2019.

Kedua-dua pihak perlu melantik Jawatankuasa Pendamai (JKP) masing-masing dan mahkamah juga akan melantik JKP dari Pejabat Agama Islam Daerah Petaling.

Sebelum ini, perbicaraan berlangsung pada 16 Oktober namun Che Muhammad Hafiz tidak hadir atas sebab tertentu.

Pasangan Lufya dan Che Muhammad Hafiz berkahwin pada 26 November 2016 dan isu pergolakan rumah tangga mereka mula menjadi perbualan ramai sejak Oktober 2018.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 06:35 PM | Show all posts
pulak..u turn kah
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedangkn parti bole u turn..ini kan pulak suami isteri..ehhh
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Owh byk tahun jugak muda suami lufya ni daripada dia ye.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman skrg , pattern - benda yg mudah kita dipersusahkan, biasa la tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 18-11-2019 06:59 PM
Zaman skrg , pattern - benda yg mudah kita dipersusahkan, biasa la tu

Mgkn dpt inspirasi dari sarnaaz..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni ada berlakon mana2 ke skg? Rasa tak layak dh dia ni masuk board sini.. sbb sendu sgt
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Team Adira, sengkek takda duit nak bela anak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 08:03 PM | Show all posts
"Saya mahu anak saya dapat kasih sayang daripada bapanya. Tadi pun, berkali-kali Laana Haura panggil bapanya. Apa pun terjadi, dia tetap bapa kepada anak saya," katanya.

"Sebagai bapa, saya tahu tanggungjawab saya dan takkan abaikan anak. Pada masa sama, saya tidak akan pisahkan dia dengan Lufya," katanya.

respeklah kamu berdua.

moga dapat selesai baik baik na. apa pun aku doakan segala dipermudahkan. amin amin aminnnn
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian anak dapat bapak suka pose menonggek.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah jatuh pun talak, masih boleh rujuk.
Buatla yg terbaik demi anak.

Kadang2, bila sebut tentang rumahtangga, org akan cakap tentang suami dan isteri je.
Kadang2 deme lupa, anak tu sebahagian dari rumahtangga.
Kadang2, rendah kan ego, lebih baik.

Kadang2, org cuma pandai cakap je, dia pun tak paham apa yg dia cakap. Saya lah tu.
Bercakap ni memang best.

Moga yg baik2 aje utk Lanaa Haura.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tula. Lengkali senyap2 ja. Haritu dah malukan tok laki, update IG macam2 pastu kembali balik. Apalaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Betoi ke laki dia gay?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok I baca ni katanya laki dia yg U-turn, bukan si lufya..apsal lufya lak kena bash?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kesimpulan, x usah la merempan kt socmed. dh ludah kan malu nk jilat balik
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 18-11-2019 09:46 PM
Ok I baca ni katanya laki dia yg U-turn, bukan si lufya..apsal lufya lak kena bash?

Negara2 timur memang gitew uollss.
Apa2 hal, perempuan yg salah
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Musim belah2x pantai timur berkecamukkkks rumah tangga...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 18-11-2019 09:46 PM
Ok I baca ni katanya laki dia yg U-turn, bukan si lufya..apsal lufya lak kena bash?

Depa bace tajuk ...x bace isi dlm haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
misuke replied at 18-11-2019 09:49 PM
kesimpulan, x usah la merempan kt socmed. dh ludah kan malu nk jilat balik

Betul tuhhhh!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 18-11-2019 09:46 PM
Ok I baca ni katanya laki dia yg U-turn, bukan si lufya..apsal lufya lak kena bash?

Kan.. pehal pulak lufya yg kena..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.160662s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list