Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10532
View
171
Reply


'Wine Is Haram In Islam!'- Bawang Rangers Serang Rihana Petra Kerana Teguk Arak

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-11-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 18-11-2019 11:32 AM
Haram tetap haram, air arak kalau terkena kulit kita wajib samak, apatah dah masuk dalam badan.

Matiiii laaaaa sape kumur listerine dlm mulut kena samak yach !
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:10 PM | Show all posts
fliphair8 replied at 18-11-2019 12:04 PM
siyesly, hakak lebih riso kat netizen yg rajin nau bertazkirah kat soc med....cubalah amalkan tengok ...

mungkin mereka sedang berusaha mengumpul saham2 akhirat  .. berpesan-pesanlah engkau pada perkara yg membawa kebaikan


Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Nitizen bodoh. ... si oks tu kena tinggal dek laki sampai kena cerai talak 3 tu korang ingat perbuatan sultan tu islam sangat ke. ...mudahnya buang isteri. ..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 18-11-2019 12:48 PM
Arak najis sederhana je ok..xperlu samak
Basuh mcm bsuh najis lain

Arak tak najis la chuols. Ummah bangang jah percaya arak tu najis. Nabi kata arak tu umpama najis utk kita geli consume. Bukan najis sebenar. Spt mana org kata syurga di bawah tapak kaki ibu. Bukannya syurga tu bebetul wujud di bawah tapak kaki mak2 kiterr..

Kalau arak tu najis matii laaa nakk doktor2 nurse kt spital yg guna hand sanitiser tu kena samak hari2... somehow org zaman dlu bersihkan luka pun guna arak
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Bawang Rangers tak sodap..

Bawang Bees...the bbs..lai sodap .tepat..kerumunnn..hummmming..buzzzzingg gitu

The Bawang Bees Army lead by bawang maestro...Cikgu Chazey the Sumandak Queen
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 18-11-2019 02:13 PM
Arak tak najis la chuols. Ummah bangang jah percaya arak tu najis. Nabi kata arak tu umpama najis  ...

Arak minuman beralkohol tu yg msuk dlm najis yg perlu cuci saje mcm tahi kucing, tahi org etc...
Alcohol yg sanitiser tu bkn kira arak ye...sama juga alcohol dlm perfume, alcohol in industri kite pggil industrial alcohol ni bkn najis...hanya pelarut..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Itulah diri sheols yg sebenar. Sama mcm exgong lah bila kantoi itulah diri heols yg sebenar-benarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 18-11-2019 02:13 PM
Arak tak najis la chuols. Ummah bangang jah percaya arak tu najis. Nabi kata arak tu umpama najis  ...

Uols buka balik buku kimia.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 18-11-2019 02:10 PM
Matiiii laaaaa sape kumur listerine dlm mulut kena samak yach !

Baca komen thread sampai habis Orix, nampak bebal sangat reply kau ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:41 PM | Show all posts
Doakan yang baik2 gituu
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya bawang memolow dan mengomen seekor rusia.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:44 PM | Show all posts
Who are you lar sangat betina neh. Euw, sakai peghaknyer ngkomer
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:52 PM | Show all posts
Yang dilahirkan Muslim pun ramai yang teguk arak tanpa rasa berdosa.. sedihhh... tapi betul lah bgtau kat dia arak itu haram dlm Islam.. tapi jgnlah guna perkataan atau ayat y x elok..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 18-11-2019 10:22 AM
bersabarlah seketika di dunia ini
nti dalam syyurga dpt lah meraya wine merah wine putih arak yg le ...

Trisam juga halal masa tu di surga... Bidadari bidadari keliling...  Cantik Miss universe kat dunia ni takat tukang pegang payung emas jah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen malaysia mmg trigger kan kalau nampak arak n vavik.

Iols wat job food photographer/food stylist kadang ade client nak gambar food yg konon2 ade penampakkan minuman harom ni cth tuk gambar promosi produk sempena christmas tp biasanya iols create sendiri mknn tu kat rumah so  kenala kreatif tak guna la arak sebenar beli je air anggur  bergas yg dlm botol ala2 arak tp takde alkohol tu.
Cuma stylingkan je ala arak betul tuang dlm gelas yg sesuai.
Tp gambar hat ni mmg tak post la kat socmed walopun tuk tujuan marketing job iols jenuhlah kang kena hencap ngn netizen.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 18-11-2019 12:48 PM
Arak najis sederhana je ok..xperlu samak
Basuh mcm bsuh najis lain

Tak silap jakim pun ade kiraan persen dia berapa peratus alkohol dlm minuman tuk dikira minuman tu memabuk kan ke tak kan?
Rasa ade terbaca cth takleh lebih drpd berapa persen tah kandungan alkohol dlm minuman tu kalao lebih kira harom laa sbb boleh memabukkan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh ada akaun lain ke
Jap nak follow
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap ke wine?

White wine ke rihana minum tu

Wine elok utk kesihatan kan? Anggur

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi pendapat i
Bab makan minum tu sukahatilah sebenarnya

Asalkan tak menganiaya manusia atau makhluk lain je

Rihana pun mgkin kekal muslim demi anak dia je
Padahal boleh je kalau dia nk kembali ke agama asal pun

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Elanarose replied at 18-11-2019 11:25 AM
Sila tuliskan dari surah apa ayat berapa ye. Boleh bincang habis2

awak ni islam ka yg boleh tak tahu dlm al quran ada tulis sakaran yakni arak adalah rezeki yang baik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.417787s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list