Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2412
View
68
Reply

Betul ke ustaz / bomoh boleh tahu kisah seseorang berdasarkan gambar sahaja?

[Copy link]

Author: suweet       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-11-2019 03:41 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua. Baru2 ni saya tengok depan mata satu kejadian di tempat kerja saya. Ada seorang akak ni minta kawan saya pandang muka dia, dan akak tu ambil gambar kawan saya ni, alasan dia "nak rawat" sedangkan kami yg kat sana termasuk kawan saya tu dah terpinga2. Saya tengok sekilas fon akak tu, dan dia send gambar kawan saya tu kepada seseorang. Saya pun tak syak apa2 masa tu.

Masa berlalu dan beberapa minggu lepas tu, tersebar cerita pasal kawan saya tadi (yang gambarnya diambil tu) kat tempat kerja kami. Akak yang ambil gambar tu cerita, dia send gambar tu kat "ustaz" dan ustaz tu ceritakan semua perihal kawan saya tu. Contohnya kawan saya tu ada hubungan dengan salah seorang staff di tempat kerja kami, kawan saya tu terkena guna2, dan bermacam2 lagi hal peribadi mengenai kawan saya tu. Bila kawan saya tu dengar benda ni, dia terkejut tapi tak menafikan yg dia ada hubungan dengan staff di temoat kami tu. Tapi kami jadi marah dan geram terhadap akak tu kerana dia seolah2 ceroboh privacy orang dan sebarkan pada orang lain.

Sekarang yang saya confuse, wujud ke "ustaz" yang boleh scan kehidupan seseorang berdasarkan gambar saja? Dan kalau ada, macamana dia buat sedangkan setahu saya perkara itu memerlukan pertolongan jin?

Minta pencerahan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ya betul..ada yg boleh tgokk..tp tatau la bantuan jin atau 6th sense ustaz tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ang bagi MIDDLE FINGER besar2 kat akak dan so called ustaz hamjad tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ade pn org yg blh tgk kisah lalu..gune pendamping la kot..aku pnh jumpe..tp dorg xblh tgk kisah akan dtg
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik Tu skodeng FB, ig kumpul info Dan dia sendiri sebarkan..

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu laduni, dua bantuan jin
Ikut pada ilmu masing2
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang yang belajar makrifat bole scan orang dgn izin Allah

Orang yang bela jin setan pun bole scan org, jin setan2 dia bgtau

Ostad pn ade yang bela setan dan jin chuols

Orang yang belajar makrifat dan jalan yang lurus tak kan cerita pasal aib sesiapa sejarah atau apa yang dia buat, walau kat tuan punya badan sendiri

Dorg kalau borak dgn tuan punya diri pun just nasihat dalam cerita dan secara kiasan je
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang ada yg blh scan sejarah org ni..pernah cikgu aku mai2 senyum kat aku ckp rmh aku ada poster nu poster ni.aku taula rmh aku mn ada poster.pandai2 serkap jarang ja dia.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 17-11-2019 05:24 PM
Orang yang belajar makrifat bole scan orang dgn izin Allah

Orang yang bela jin setan pun bole sca ...

Y blaja ilmu tasawuf tp ada "khadam" tu caner plak?

Igt lg macik rumah sewa dlu,dia belaja tasawuf tp dia ckp dia ada khadam penjaga rumah and mmg aiolzs pernah tgk bayang2 and dgr dia berborak ngn khadam tuh...dikira bersekutu dgn jin atau dpt makrifat?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasullulah yang mulia dan bermukjizat pun tak pernah scan2 orang, yang marhaen ni percaya ja dorang ada power, go go power rangers ka siapa guru dia, dari mana dapat ilmu itu, imam syafie, imam mahdi, imam hanifa dan imam hambali yang pakar hadis dan hafiz al quran pun takdan nak scan orang,

Teringat satu orang ni, kawan aku cerita, dia cakap dengan kawan aku, dia boleh buat kawan aku kaya sebab dia ada gifted boleh tarik duit, aku cakap balik dengan kawan aku, apsal ustaz tu sendiri miskin, ilmu dia tak lut dekat dia ka, sepatutnya dia dah billionaire, berdekah kawan aku ketawa, begitu gembira dia dengan jawapan aku
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 17-11-2019 05:41 PM
Y blaja ilmu tasawuf tp ada "khadam" tu caner plak?

Igt lg macik rumah sewa dlu,dia belaja tasa ...

Khadam pn lebih kurang je

Orang yang darjat tinggi xperlukan informer mana2 sumber. Dia sendiri je bole tau. Semua tu Allah bagi kelebihan

Aku aku, engkau aku, dia aku
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 06:26 PM | Show all posts
Sekarang yang saya confuse, wujud ke "ustaz" yang boleh scan kehidupan seseorang berdasarkan gambar saja? Dan kalau ada, macamana dia buat sedangkan setahu saya perkara itu memerlukan pertolongan jin?
Biasanya mereka tanya qarin yang mendampingi perempuan tersebut.

Igt lg macik rumah sewa dlu,dia belaja tasawuf tp dia ckp dia ada khadam penjaga rumah and mmg aiolzs pernah tgk bayang2 and dgr dia berborak ngn khadam tuh...dikira bersekutu dgn jin atau dpt makrifat?
Itu maklipat semua orang boleh belajar tasawuf tapi nak praktik tu susah. Ini yang dinamakan talbis ibilis.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 17-11-2019 03:49 PM
Ang bagi MIDDLE FINGER besar2 kat akak dan so called ustaz hamjad tu.

Hehehehe ni betol. 1st of all knape biarkan dia amek gmbar? Dahtu send kt orang lelaki lak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 17-11-2019 04:24 PM
Orang yang belajar makrifat bole scan orang dgn izin Allah

Orang yang bela jin setan pun bole sca ...

Hehehehehehee leh caya ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 17-11-2019 05:21 PM
Rasullulah yang mulia dan bermukjizat pun tak pernah scan2 orang, yang marhaen ni percaya ja dorang  ...

Lebihkurang mcam mamat kt tempat lerja katanya ada usetard boleh tarik emas dn berlian dari alam sana
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 17-11-2019 06:26 PM
Hehehehe ni betol. 1st of all knape biarkan dia amek gmbar? Dahtu send kt orang lelaki lak.

Geram betul.. Benda2 ni.. Bukan semua org dpt tau.. Dan biasanya yg dpt takkan citer semua yg buruk dia nampak.. Dia just diamkan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 17-11-2019 06:27 PM
Hehehehehehee leh caya ke

Well..talk thru experiences
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 17-11-2019 06:26 PM
Hehehehe ni betol. 1st of all knape biarkan dia amek gmbar? Dahtu send kt orang lelaki lak.

Masa akak tu ambil gambar kawan saya mcm nak menolak tapi akak tu pujuk. Dia kata "alaa akak cuma nak rawat je". Masa tengah blur2 tu la akak tu ambik gambar kawan saya tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tambahan. Akak tu bukan ambil gambar kawan saya je ye. Ada gambar kawan2 lain pun dia ambil tunjuk kat ustaz tu. Ada yg dia ambil sendiri dari fb atau wassap profile picture. Dia sendiri yg bagitahu.

Lepas tu dia kata ustaz tu kata seorang staff lain ni "mempunyai hati yg sangat2 busuk".
Ustaz ke mcm tu??? Mcm batu api je saya rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 17-11-2019 06:28 PM
Lebihkurang mcam mamat kt tempat lerja katanya ada usetard boleh tarik emas dn berlian dari alam s ...


Orang yang acah2 boleh scan orang ni, kau bagi ja gambar Kim Kardashian ka, Donald Trump ka, Lim Guan Eng ka, takdan dia berani nak scan, sebab jin kafir yang berdamping dengan dia tak ganggu orang kafir, misi dorang nak pesongkan akidah orang islam ja, tak percaya cuba lah, nak mudah bagi gambar kawan2 cina and india kau, hujung2 krik2.

Nak test kau tanya dia, ustaz pernah kena tipu tak, pernah ada kawan tikam belakang tak, jawapan dia mesti pernah, kemudian kau cakap balik dekat dia, lah kata ustaz terror scan, apasal tak scan kawan tu dulu sebelum berkawan, ke scan tu tak lut kat ustaz
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093373s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list