Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6983
View
302
Reply

[Tempatan] Dilema kerajaan nak wajibkan car seat. Baru Pee H tahu bukan senang jd kerajaan. Klu dulu nak mansuh AES bagai kononnya krjn lama kejam

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-11-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Teruk kerajaan PH kena maki dgn rakyat sbb nak wajibkan car seat 1hb Januari thn depan. Kata netizen klu nak wajibkan car seat utk kanak2 boleh, tapi mana dia formula rafizi nak turunkan harga kereta tmasuk MPV utk rakyat bagai dijanjikan selama ni??  Ada netizen persoalkan isu pemandu mabuk & jualan arak terbuka yg lg byk menyebabkan kematian kenapa x ambil serius.

Baca komen2 netizen di https://www.facebook.com/591441797545512/posts/3122891891067144/
Screenshot_2019-11-17-12-35-45-883_com.facebook.katana.png
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Adan uke.. plg aku suke tengok muke mat sabu.. sejak jd menteri nii nmpk muke dia budus.. kena hentam kat parlimen pun diam jahh.. nasib baik ade lutong yg cover..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 17-11-2019 12:47 PM
Adan uke.. plg aku suke tengok muke mat sabu.. sejak jd menteri nii nmpk muke dia budus.. kena henta ...

Sembang ceramah atas pentas boleh la. Bila dah jd menteri, kena soalan teknikal bertubi2 terus terserlah level education spm x mampu nak hadam. Mcmn la agaknya nak pegi meeting antarabangsa. Jd bahan ketawa saja
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 17-11-2019 12:47 PM
Adan uke.. plg aku suke tengok muke mat sabu.. sejak jd menteri nii nmpk muke dia budus.. kena henta ...

car seat bkn murah.. pastu beban dgn harga minyak.. mmg mintak kena maki la gomen sepenggal nih
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 17-11-2019 12:50 PM
Sembang ceramah atas pentas boleh la. Bila dah jd menteri, kena soalan teknikal bertubi2 terus ter ...

Itulaa.. sedih tengok mukenyaa.. muke yg tak msmpu lawan hujahan org laa....
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 12:55 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 17-11-2019 12:52 PM
car seat bkn murah.. pastu beban dgn harga minyak.. mmg mintak kena maki la gomen sepenggal nih

Ptogramnyaa bagus.. idea cam duk dinegara maju tp bab implemntasinyaa bwh sikit uganda kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
benda bagus aku sokong
tapi pincang pada part pelaksanaan
bukan rakyat xnak folo tp xmampuuuu
apa plk peranan kerajaan utk bantu rakyat
dimanakah winwin situationnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rega mpv tu murah cam maybi, aku rasa rakyat ok je.
Tapi sebab reganya tak turun2 dr may tahun lepas, makanya ramai la bising memandangkan rakyat marhaen hanya mampu pakai maybi
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 17-11-2019 12:52 PM
car seat bkn murah.. pastu beban dgn harga minyak.. mmg mintak kena maki la gomen sepenggal nih

Banyak je murah kt shopee tu harga seratus lebih pun ada. Elok je walaupun kualiti tak setanding harga 500-1000
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada guideline NAK kena follow Beli CS Tu..ank aii 5thn 35kg pun kena pakai
Yg adik dgn abg Tu xpa la..NI ikut tgi pulak
Ertiga Tu install 4 CSnmmg org lain xboleh nk tumpang la. Brg ank pun banyak.. pampers Susu lagi..xtau nk buat mana klu travel
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 17-11-2019 12:55 PM
Ptogramnyaa bagus.. idea cam duk dinegara maju tp bab implemntasinyaa bwh sikit uganda kot

Ya aku setuju. Dan aku sokong program ni diwujud dan dijalankan cuma kena kaji la mcm mana perlaksanaan tu. Bukan pakai umum harap rakyat ikut tak ikut saman siot lah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 17-11-2019 01:34 PM
Banyak je murah kt shopee tu harga seratus lebih pun ada. Elok je walaupun kualiti tak setanding h ...

murah klau tak ikut spec tak guna juga
beli murah pastu kena tukar lain bila dah anak umur 2 tahun..

glgn m40 la tertekan dah masuk glgn b40 dah
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 17-11-2019 01:53 PM
Ada guideline NAK kena follow Beli CS Tu..ank aii 5thn 35kg pun kena pakai
Yg adik dgn abg Tu xpa l ...

ade kedai preloved kat one city.. beli yg gituh jelah haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
setori_mori replied at 17-11-2019 01:55 PM
Ya aku setuju. Dan aku sokong program ni diwujud dan dijalankan cuma kena kaji la mcm mana perlaks ...

yg bab saman tu la yg siot.. aes jd awas.. sembang dulu cam khinzir beban rakyat bagai
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 02:08 PM | Show all posts


akhirnya yg kena berkorban kaum isteri jugak... ye lah, super mom... menteri apa tau... gaji puluh ribu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
bodohnya kerajaan yg jadi kerinduan anak muda
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 17-11-2019 12:47 PM
Adan uke.. plg aku suke tengok muke mat sabu.. sejak jd menteri nii nmpk muke dia budus.. kena henta ...

Pernah ke muka dia nmpak cerdik?...

Memang dari dulu nmpak bodoh
Si mazslee tu lg le nmpak mengong
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 17-11-2019 01:34 PM
Banyak je murah kt shopee tu harga seratus lebih pun ada. Elok je walaupun kualiti tak setanding h ...

I beli yg second hand elok cantik je lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Buduh sebuduh nya lah depa ni
Apa satu xleh harap
Rokok tu berapa ramai dah mati sbb rokok
Takda haram pulak
Gitu gak arak tu berapa ramai org x berslah kena langgar sbb org mabuk xda wat apapun Tapi psal carseat ni napa gduh nk implement saman
Turun dulu harga minyak
Turun dulu harga tol Dan kereta
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093020s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list