Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9509
View
138
Reply

"Dah-Dahla Tu Berlakon, Jadi Duta OEM, Kami Nak Ziana Zain Buat Lagu Baru.."

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-11-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 16-11-2019 11:20 AM
she will love the music when the music give roi aka money
zero investment quick return


Statement you ni ada kebenaran sedikit sebanyak. Dari info yg I dpt, ZZ ni akan JV biz mostly zero modal dan nak kembangkan biz tu, just pusing profit.

Bab lagu/album baru, dari zaman sblm kembar lahir dgr dia nak mintak tlg AZ buatkan tp takde jugak muncul tiba
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 15-11-2019 02:22 PM
Selain alin yg xfunction langsung sbg manager, antara yg buat zz jd pemalas ni gara2 org sekeliling  ...

Maaf laa, Alin tu jadi mgr ZZ lepas Lisa chow. Lisa chow pun dgr cerita sbb masa tu tlg manage Alyah. ZZ tak suka, so diorg decided berpisah. Lama jugak ZZ ni takde mgr, since Alin pun tak dpt kerja sbb kes dia kat AM Bank dulu ... maka dia tlg ZZ. I rasa fungsi dia lebih mcm PA, bukan manager.

AZ lak bagi support, kata ape2 yg dia tak reti boleh tanya kat Nana, current mgr AZ
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 15-11-2019 02:22 PM
Selain alin yg xfunction langsung sbg manager, antara yg buat zz jd pemalas ni gara2 org sekeliling  ...

ZZ ni dr dulu very concern psl presentation, bila berdepan dgn peminat/org ramai. Sampai la terpalit pd ex hubby dia dgn anak2 and anak2 sedara. Diorg rimas pun ZZ tak kisah, asalkan semua sedondon and nampak classy katanya.

Pd dia, everything must be pleasant looking. Jd org mengata ... ESP peminat tumeric yg fanatic. Yg akan perasan psl kulit muka dia, kulit tgn dia tak sama tona, make up not on point la, baju repeat 2-3 kali ... etc. All these are big NO-NO

So kata2 korang bab dia sebok nak jadi fashion icon ke fashion trendsetter ke fashion influencer ... agak tepat
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
ayu_malaya replied at 19-11-2019 11:41 PM
Maaf laa, Alin tu jadi mgr ZZ lepas Lisa chow. Lisa chow pun dgr cerita sbb masa tu tlg manage Aly ...

Mcm mana lisa nak stay dgn ZZ kalau ZZ malas kerja? Alyah plak masa tu mmg tgh lebat show. Mstlah Lisa pn nak sustain periuk nasi kan? Alin tu yes lebih kpd PA. Geng2 zianafolks yang lain plak tukang tadah telinga dgr justification kenapa xnak buat single lagi. Then bila peminat lain push, dorg la yg stand by nk mencerca blk fans yang xda platform nk rapat mcm depa dgn zz ni. Kata kami ni xfhm zz la, xalami apa yg zz alami la, like hello, kalau setahun dua or tiga empat tahun boleh lg bersabar, ni dh nk masuk 2 dekad deknon. Baik umumkan persaraan jer terus.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
ayu_malaya replied at 19-11-2019 11:47 PM
ZZ ni dr dulu very concern psl presentation, bila berdepan dgn peminat/org ramai. Sampai la terpal ...

Yg tu meols rs antara sbb ex hubby dh rimas and penyebab penyakit baran heols jd btambah agresif. Zz myb nmpk lembut tp kalau demand dia xdituruti, rsnya sheols agak bossy jua bab2 ni kn?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 20-11-2019 12:30 AM
Yg tu meols rs antara sbb ex hubby dh rimas and penyebab penyakit baran heols jd btambah agresif.  ...

You perasan jugak ye. Luaran nmpk lembut, tp kat rumah mendiva jugak dgn ex, anak2 etc.

My friend bgtau ex ZZ slalu bebel psl ZZ ni kuat membazir bab makanan, kasut, baju etc. Pastu bila ex dia tegur esp bab makanan, ZZ masih menjawab mcm2.

My friend ni kata dema berdua ni ada time berckp mcm pakai mic, mcm2 boleh dgr .... hahaha. Nasib baik jiran tak ramai yg melayu, so tak ramai reporter kat sini ... kalau tak, abis berburai la kisah personal ZZ

Dgr cerita soksek yg nmpk kelibat suami isteri kat jab agama sblm kes Armin kena tangkap tu betul. Tp katanya, ex ZZ mmg nak lepaskan dia cara elok sbb dia kata dia tak mampu nk tanggung keluarga, tp ZZ tanak. Tup tup tgk ex kena tangkap pulak.

Allahualam, byk dpt cerita yg sbnrnya ex dia not that bad and ape kita nmpk tu, itulah dia. Bukan hipokrit, tp mgkn ada masalah nak berdiplomasi. Ex keluar rumah pun dgn baju dia je kot sbb semua harta diorg atas nama ZZ. Apa pun kesahihan cerita tatau berapa peratus.

Cuma I diberi pesanan penaja 'cuba ko pikir kenapa ex dia berdiam diri selama ni?' dan jgn la ko terperdaya yg mcm ex ZZ tu je yg bersalah.

Pesanan utk ZZ, keluarkan lah single baru. Then, kita tgk betul ke tak boleh pakai title legend tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
ayu_malaya replied at 19-11-2019 11:38 PM
Statement you ni ada kebenaran sedikit sebanyak. Dari info yg I dpt, ZZ ni akan JV biz mostly zero ...

Nxt yr az nk bt album br suh je la dia berduet dga AZ ada gak single dr xda hehheh
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 20-11-2019 07:10 AM
Nxt yr az nk bt album br suh je la dia berduet dga AZ ada gak single dr xda hehheh

AZ ada gtau sora depa 2 x ngam klau duet. Tp sempena umoq dia 50..album maybe tradisional
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak Jena ni kata dia suka lagu rancak tp producer soh dia nyanyi lagu mendayu leleh ... Zaman 90an boleh guna alasan ni, dah kalau dek kua yg produce, suka hati ko ler nak nyanyi mcm mana pun

Bila pikir balik ape korang kata psl ZZ ni PEMALAS kan, it is true in many sense bila berkait bab nyanyian.

Td tertgk Celine Dion ... weiii, at her age dia pun keluar full album baru. Baru abis 17 tahun residency kat Vegas ... berfesyen jugak masa nyanyi tp suara and presentation on stage masih tip top.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:50 AM | Show all posts
Edited by Chekpa at 20-11-2019 12:46 PM

X faham aku dgn sesetngah komentar kata kak jee malas nak buat lagu baru.
Kalau malas x ada la sekarang dia hadap jdi duta produk dan  berlakon balik..
Bodoh apa artis x nak ada lagu baru utk kekal relevan...
Kos setiap lagu mahu mencecah puluhan ribu apatah lagi full album..
mgkin zz n pengurusan x nak buat lagu or album kerana takut RUGI...
Lagi2 demand n market utk penyanyi bernama ziana zain X ADA...
branding ziana zain sekarang bukan seperti zaman setiaku disini..
.

I setuju kalau zz join Gegar Vaganza next year utk buktikan kembali kemampuan beliau sebagai Diva terulung..
Selain MUNGKIN juga dapat fans baru dari kalangan BBNU
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mimi77 replied at 20-11-2019 07:32 AM
AZ ada gtau sora depa 2 x ngam klau duet. Tp sempena umoq dia 50..album maybe tradisional

Betul ke uols az nak bt album traditional dgn zz weh x sabar ni

Mmg pn suara depa x bape ngam dulu2 ada duet kt rtm mmg jenuh le nak kasi harmony
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 03:02 PM | Show all posts
Maybe dia rasa dia tak perlukan extra income dari situ and dah selesa mcm sekarang. Not everybody want to work their ass off until they die. Dia dah stable serba serbi, its time to chill lah. enjoy hasil kerja keras dulu2.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 20-11-2019 02:13 PM
Betul ke uols az nak bt album traditional dgn zz weh x sabar ni

Mmg pn suara depa x bape n ...

Duet x pasti tp abgnuar ada sebut nk buat album tradisional sempena umoq dia 50
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
mimi77 replied at 20-11-2019 09:15 PM
Duet x pasti tp abgnuar ada sebut nk buat album tradisional sempena umoq dia 50

Wah x sabar nk dgr az nyanyi traditional last tu kain pelikat je kan. Album kuar bila tu besday heols kah? 16/2/2020 ada x duet dgn dayang ?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:48 PM | Show all posts
ZZ ni bukan pemalas sebenarnya. Cuma beliau seorang yang senang contented, maka itu beliau tak push atau put in as much effort dalam bidang career nyanyiannya. This is her natural mentality. Tengoklah waktu peak dulu, album keluar 2 tahun sekali. Kalo keluar tiap-tiap tahun macam tokti, mungkin bole menandingi dan beri saingan kepada populariti tokti.   

Bile dah berkahwin, lagilah, family first. Semuanya keluarga yang dipandang terlebih dahulu, lagilah dalam bidang nyanyian makin menjunam. Single yang keluar dari album selepas kahwin pon ala2 2-3 je, manakala tokti managed to push at least 4-5 singles each album.

Bab juara lagu? Memang tak tau plan. 1 tahun calon 4 lagu, Last2 oleh kerana format muzik-muzik pada masa itu, 2 je lagu yang boleh mara ke semifinal. And this happens for 2 years. Unlike tokti yang pandai calon lagu agar tak clash dah sehinggahkan lagu yang dikeluar pada tahun 1999 boleh jadi juara pop rock 2001.

Tapi ada baiknya dari attitude dan mentaliti ZZ yang kita boleh banggakan. Beliau memang seorang yang merendah diri, dan kita bole nampak beliau menyanyi sebab ikhlas untuk betol2 menjadi seorang penyanyi dan cari rezeki, bukan sebab nak fame, glamour atau sebagainya. Tapi mungkin, too much of this attitude sehinggakan tiada peningkatan dalam career.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2019 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 15-11-2019 10:36 PM
Kenapa bandingkan ziana dgn siti? Jauh beza. Sah2 siti taraf legend biduanita yg masih aktif lagu be ...

Walaupun meols peminat kak mitch tapi meols setuju sgtttt heshe mmg sedang mengekor rapat acik jena yachhh... mmg sejenis pemalas nk kluarkn single apa lg album konon nak jaga kualiti sgt ... sudahnya lagu Bbc tu jela yg diusung sampai abg jamil mampos!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
cikperiukkera replied at 24-11-2019 07:43 PM
Walaupun meols peminat kak mitch tapi meols setuju sgtttt heshe mmg sedang mengekor rapat acik jen ...

kebetulan dua2 pernah bernaung bawah syarikat rakaman yg sama, BMG. Hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 24-11-2019 07:52 PM
kebetulan dua2 pernah bernaung bawah syarikat rakaman yg sama, BMG. Hehe.

Wujud lagi ke bmg nya skrg? Ke dah pupus sama dgn retis2 mcm nek jena dgn kak mitch?

Dasar pemalas betol aku rasa dua retis acah2 legend ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 24-11-2019 08:15 PM
Wujud lagi ke bmg nya skrg? Ke dah pupus sama dgn retis2 mcm nek jena dgn kak mitch?

Dasar pema ...

BMG dh merge dgn Sony Music. Jadilah Sony BMG Music. At least kak Mitch ada lah Sampai Bila tu as comeback single. Kak Jena, hmmmm berdekad x kuar single baru.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103711s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list