Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2192
View
82
Reply

S O H O ( Small Business Home Office )

[Copy link]

Author: GuaSayangMelaka       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 17-11-2019 05:03 PM | Show all posts
SYARIKAT KECIL UNTUNG BESAU
Boon Siew dulu berniaga xda modal ....pinjam 3 biji motor dr Honda dan bawa pusing kampung 2 kat Malaya ...

Lama2 bilionair ...

Mcm kompeni aku kecik je..alamat pun kat rumah kampung TAPI korang bacalah PROPOSAL aku

https://drive.google.com/file/d/10vB2edYQ7xtXKAhzrY-_y_ENC2EiPa2v/

Aku pernah pi pmo tengok proposal yg ditunjukkan Tok Mat Maslan 1000 muka surat ....

berpinau mata aku baca kat opis dia masa tu dia Timb menteri

Jgn ingat SOHO kecik xleh wat duit .........

Kompeni kedabak hutang bilion2 watpe smpi nk tido pn x lena pikiaq hutang






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2019 05:08 PM | Show all posts
insya Allah to be continue..

doc advised me to rest 2 weeks..but working on Sunday
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 17-11-2019 09:08 AM
insya Allah to be continue..

doc advised me to rest 2 weeks..but working on Sunday

terima kasih TT for d input. Excellent. Hope u are well and better.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2019 06:05 PM | Show all posts
adila39 replied at 19-11-2019 09:23 AM
terima kasih TT for d input. Excellent. Hope u are well and better.








TQ MOD ATAS DOA .AMEEN.








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 19-11-2019 10:05 AM
TQ MOD ATAS DOA .AMEEN.

boleh tahan lawak.. x sure nak ketawa ke hormat and diam.. hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2019 06:35 PM | Show all posts
adila39 replied at 19-11-2019 10:08 AM
boleh tahan lawak.. x sure nak ketawa ke hormat and diam.. hahaha

LAST SUNDAY I WAS IN HOSPITAL ..my daughter,11,  whatsapp 4 me

bcoz 3000 numbers ( including 200 Datok and tan sri ) from 3 mobiles ....




Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 19-11-2019 10:35 AM
LAST SUNDAY I WAS IN HOSPITAL ..my daughter,11,  whatsapp 4 me

bcoz 3000 numbers ( including 2 ...

i see.. no i am ok with it. just part taip meninggal tu.. meninggalkan hosp. Wah TT kawan dgn Tansri and Dato.. mesti ada ada ni. Anyway get well soon.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 02:51 AM | Show all posts
adila39 replied at 19-11-2019 10:58 AM
i see.. no i am ok with it. just part taip meninggal tu.. meninggalkan hosp. Wah TT kawan dgn Tans ...

xlah..Aku insan BIASA yang tak bolh terbang spt SUPERMAN

PESAN ARWAH AYAH  "Berkawan biau berjuta bermusuh jangan SATU pun"

al-fatihah 4 my late daddy who passed away 2013 ..................




dlm wasap pn blh MMFITNAH ..guru lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:07 PM | Show all posts

Adui...ni memang lawak..semoga sentiasa dalam rahmatnya dan tak putus2 share ilmu kat dalam ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 12:04 AM | Show all posts
TERIMA KASIH ATAS DOA SEMUA

Setelah 10 hari terperap dalam rumah berehat,makan ubat dan tidur berjam2 ,akhirnya aku boleh teruskan kehidupan.

18 bulan aku tak demam dan datang masalah jangkitan kuman paru-paru,sakit dada,buasir,demam,batuk,selesema,pening dll .

I am back


https://www.aisahfashiondesign.com/
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 12:08 AM | Show all posts
julia5094 replied at 28-11-2019 04:07 AM
Adui...ni memang lawak..semoga sentiasa dalam rahmatnya dan tak putus2 share ilmu kat dalam ni...; ...

Thanks Julia ....tq 4 reading
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 30-11-2019 04:08 PM
Thanks Julia ....tq 4 reading

Dah sihat ke? hopefully ya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2019 12:37 PM | Show all posts
adila39 replied at 1-12-2019 01:21 AM
Dah sihat ke? hopefully ya

90 %....just flu,cough  n fever little bit ...
I am workaholic ..when rest 10 days without any jobs n task,so bored.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2019 11:27 AM | Show all posts
Wlu msh demam dan selsema ..Aku mahu teruskan penulisan ...


KEPENTINGAN PERSATUAN KEPADA USAHAWAN

Katakanlah ada 10,000 jenis bisnes dalam Malaysia ,maka lahirlah 10,000 PERSATUAN .

Contohnya PERSATUAN PENIAGA PAKAIAN SELURUH MALAYSIA .

Apa fungsi persatuan ?

a) Berkongsi pengetahuan dan kemahiran .

Melayu perlu berkongsi apa sahaja ilmu dan pengalaman dalam bisnes dan jgn kedekut ilmu.Latih usahawan baru yg maish bertattih agar berjaya .

b ) Berkongsi modal memborong .

Jika kalian mengambil kain di Jln Masjid India atau Kenanga KL,harga semeter ialah RM5.00

Namun jika berkongsi modal dan memborong di Ghuangzhou China,harganya cuma 50 sen semeter sahaja dengan syarat membeli

dalam jumlah besar .

Ini telah dilakukan peniaga Cina sejak puluhan tahun lampau dan Melayu masih buta mata dan hati ,limpa,paru2 dll.

c ) Tabung Usahawan .

Apabila wujud persatuan,tabung berjaya dikumpulkan.

Fungsi tabung ialah membantu antara satu sama lain.

Hari ini wujud persatuan penjaja  kecil,persatuan dan persatuan peniaga Melayu namun TIDAK EFEKTF.

Belajarlah dari persatuan Cina .

Sejak aku berniaga 30 tahun lepas,aku tak pernah masuk mana2 persatuan kecil dan besau sbb persatuan yg wujud TIDAK BERFUNGSI

sebaiknya ,hanya pungut yuran dan sibuk bertekak .

Aku lbh suka berpersatuan dalam grup FB dan whatsapp yg lebih bermanfaat .


Setiap kategori bisnes sama ada produk RM2,gerai makan,hardware,emas DLL sepatutnya ada PERSATUAN yang efektif agar bisnes

berjalan lancar dan berjaya .

SOHO contohnya mngkin ada 1 juta peniaga terlibat dan 1 juta berpersatuan akan KUAT,KUKUH,MAJU DAN BERJAYA .

BERSATU PADU
BERCERAI ROBOH





Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 04:59 PM | Show all posts
Ada buat bisnes baju kurung moden kebaboom meletop tak? Geram dengan sorang hamba Allah ni..kita dah bayar utk jadi dropshipper...tapi tak di accept lagi...sis masih sabar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2019 07:36 PM | Show all posts
julia5094 replied at 6-12-2019 08:59 AM
Ada buat bisnes baju kurung moden kebaboom meletop tak? Geram dengan sorang hamba Allah ni..kita dah ...

x phm
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:47 AM | Show all posts

Macam ni ceritanya...ada satu seller ni dia buat program dropshipping. So kalau nak jadi agen dia, kena bayar la rm 30 ringgit. So dia accept dan kita akan nampak la harga untuk dropshipper kat web dia. Harga tak sama la dengan yang dia jual kat web tu. Tapi dah masuk 2 minggu tak accept lagi..duit dah selamat bayar. Sebab semua pembayaran melalui web tu...iols dan buat iklan untuk semua baju2 dan dah ada yang tanya..bila msg tak jawab pun. Sebelum bayar tu, cepat je dia balas msg..Kalau tak mau accept kita, just bagitau je la..refund duit tu balik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2019 01:06 AM | Show all posts
julia5094 replied at 9-12-2019 02:47 AM
Macam ni ceritanya...ada satu seller ni dia buat program dropshipping. So kalau nak jadi agen dia, ...

murahnya jd agen dropshipp RM30..............
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 05:31 PM | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 10-12-2019 01:06 AM
murahnya jd agen dropshipp RM30..............

I masuk jadi agen lain tak perlu bayar hokey?? Tak kisah la..kalau dia suruh bayar rm 100 pun tapa..tapi kotakan la janji tu..ni main senyap je..kalau tak mau ambik jadi agen..just bagitau je la kan??
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 05:32 PM | Show all posts
Ni kita dok tunggu dah..siap dah promo dan dah dpt pelanggan lagi..terpaksa cancelkan...huhi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093365s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list