Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
25024
View
539
Reply

"Menunggu Macam Aku Masuk Sini Percuma Pulak" - Shuib Sepahtu Mengamuk!

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Post time 14-11-2019 12:16 PM | Show all posts
KIM.K replied at 14-11-2019 11:58 AM
Jadi tak betulla beli medical card boleh warded on the spot?

takdenya..
bilik pun ikut availability.

jgn harap blh terus masuk bilik sorang atau berdua.. kalau penuh, kau duduk la bilik berempat atau berlapan atau mana2 bilik yg ada dulu..


Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by minibean at 14-11-2019 12:20 PM

Setakat ni KPJ Tawakkal terbaik. Dh beberapa kali admitted. Dr emergency sampai msk wad tk lebih dr sejam. Kalau bilik single full, diorang  carikan bilik premium tapi caj single room jugak. I guna company punya insurance tau bkn insurance sendiri.  Cuma makanan kt wad jela kene improved. Tapi dh sakit tak heran dah apa pun. Janji makan. And concierge service dia ok, yg jaga counter peramah. Doctors pun ok. Sebelum  nk set appt PA doc akan bgtau awal2 doc tu ada berapa patient and ada surgery or not on that day so kita boleh bajet la masa menunggu. Kalau KPJ Damansara sementara tunggu doctor tu layan la kejap piano kt lobby sambil duduk kt sofa empuk haha.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
skang ramai p spital mahal2 la soeb..bkb ko sorg je..pastu kalau lmbt tandanye ko tu xkritikal pon...nak clearkan cinsurans pon kene amik masa..yg xtau sop sesuatu perkara mmg reti main sembur je..eh aku panas lak ngan kapel ni skang...kemain takbur ye sejak kaye raya..aku teringat beberapa thn dlu ade sorg ex menteri rmbut putih2 pakai spek ni(xingat nama tp ramai ckp die mmg down to earth dan antara menteri yg bagus zaman bn dlu) aman2 je tggu appointment ngan rakyat marhaen kat HKL..xde nak mendiva pekik2 gune pgkt die
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:22 PM | Show all posts
adeqbun replied at 14-11-2019 12:20 PM
skang ramai p spital mahal2 la soeb..bkb ko sorg je..pastu kalau lmbt tandanye ko tu xkritikal pon.. ...

Tok Pa tu chuols
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 14-11-2019 12:10 PM
Bnyk.. duta produk2 kesihatan dan vape..spray lipas iKillz.. macam lagi lah.. dobi nano tu tak tau ...

dobi nano dah pecah partner kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 14-11-2019 12:22 PM
Tok Pa tu chuols

tengkiyu chuolls..ye btol tok pa..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Feeling entitled sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua orang bayar, bukan awak sorang je. So, bersabarlah.
Tapi nak cerita lebih pun tak guna gak. Orang sakit memang emosi sikit. Maaf je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni masalah utama orang berasa kaya @ fefeeling prominent kat Malaysia skrg. Konon macam dia sorg datang & bayar service.

Ni kalau cakap depan technician hospital yg aku kenal, mau kene maki je Soib ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:33 PM | Show all posts
Nasib ko la soeb...klu rakyat marhaen komplen mgkin takde sape kesah sgt...ko yg komplen bersedialah dilahar netizen
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by umbut at 14-11-2019 12:35 PM

Swasta nak masuk pun memang lambat... tunggu katil, tunggu insuran bagai...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 14-11-2019 11:10 AM
Kau sakit apa?? Kalau ada org lagi parah drpd kau, iaini zon merah, nak kena layan kau dulu jgk ke?  ...

ahahahha komen ni mcm komen yg divaAA akan tulis kt twitter tapi dah di autocorrect kan hahahhah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn soeb ke yg resign jd dj coz nk focus madu lebah dia? Tup2 jd dj lg. Madu dia kemain mahal, dh tk laku kot. Tde dh kluar dkt explore, timeline
Org nk merase, beli sekali je. Dh thu rase mcm mne tde nye nk repeat lg. Bkn mknan ruji pong
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 14-11-2019 10:39 AM
apa sumber kekayaan dia selain dj radio? macam kaduk naik junjung dah sekarang ni

Gaji penyampai radio dtg citer sebulan puluh2 ribu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
The beginning of your downfall...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:39 PM | Show all posts
cikatilia replied at 14-11-2019 10:45 AM
hello bro

jgn sebab ko bayar ko ingat ko sorg aje mampu bayar org lain xmampu bayar?

hospital swasta pun dah ramai org ok. dulu2 lain la org ramai xmampu. sekarang bersepah masyarakat yg dah ada medical card. belum lagi insurance yg company cover.
opkos la semua g hadap private.
mcm i sokong ja ummah ada madical card ni pergi private. selain kepentingan diri, dpt la kurangkan kesesakkan kat gov hosp. boleh bagi ruang kat golongan2 yg xmampu.

btw soib bayar sendiri atau guna medical card mcm mahrean lain?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Heols mmg la mampu ke hospital swasta tp whoayuss je la kan..lain la kalau yg dtg tu ahli korporat terkenal mcm keluarga naza tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
suiskipas replied at 14-11-2019 11:18 AM
My fren semalam admitted kat private hosp. Mmg agak lama tunggu bilik sbb bilik full. Bkn kuasa ki ...

Kan.lagi 1 sebagai pengguna bijak i tk merempan kt socmed.i direct kt hosp teruih. Teruih dpt upgrade bilik.kehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:53 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 14-11-2019 11:07 AM
Orng bodo lg jakun sbg okb camni la. Dia xtau semua sepital pon ada triage stage. Lainlah klau e ...

triage jadah apa pun dia tak faham sis
jgn harap apa2 dari dia
ingat sakit dah nak mampus tadi
tu yg tak menyabar
sampai bini keluar rumah tak sempat
bertudung

elok lagi Tuhan nak bagi panjang usia
antara celeb yg tak sabar nak tengok
jatuh miskin
dah lar rupa tak berapa nak ada
jongos babun gila

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:53 PM | Show all posts
eh bajet mcm ko bayar cash lak sepital tu. alah kalau setakat masuk priv guna insurans, tak yah lah gebang sangat. acah2 ko duit ratus k ready nak kirai kat prince court lak. padehal tunggu insuran jgk tlg setelkan. nampak x sakit sgt pon ko ni sebenarnya sbb boleh maki hamun lg kat twider. kalau sakit betul2 xde nya mampu nak tgk talipon ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102152s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list