Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
24986
View
539
Reply

"Menunggu Macam Aku Masuk Sini Percuma Pulak" - Shuib Sepahtu Mengamuk!

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Post time 14-11-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
EJALTI replied at 14-11-2019 11:03 AM
Kali nih iols setuju dgn Shuib nih.  Dah charge mahal, kena buat kerja efisien.  Kalau buat kerja ta ...

Yang mahal tu sebab establishment, specialist, dan instruments. Services tetap sama dengan mana mana hospital settings dalam dunia ni. Triage, waiting time, etc. After all, kalau kau sempat bergambar tunjuk branula (omg so typical) maknanya kau dah kena attend lah tu. Maybe diorang tengah tunggu blood result and whatsnot. Kinda retarded OKB ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 14-11-2019 10:19 AM
Kat JB ni ada satu hospital swasta kau register pukul 10am, belum tentu dapat jumpa doktor sebelum p ...

Omg sngat betul tu!
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:52 AM | Show all posts
Ala.. sekarang semua company ada medical benifit and oran gpun dah ramai ada medical card kan, in fact ramai yang ke hosp sbb nak claim bwh insurance. Tak perlu admit pun minta admit. Chill je la.. at least tunggu kat hosp swasta tu ada aircond dan selesa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:54 AM | Show all posts
Sudah la shuib... dasar banjar parit haji amin,.. dulu hang pi sekolah comot... sekarang baru terkenal sikit dah berlagak... kalau dah buka emergency, memang la hospital mana pun utamakan yg tenat dulu...

Hari tu dia sembang masa spm amik science stream... seingat aku masa dia form3 kat smk sri kurau, kelas dia kelas corot-corot... bukan kelas 3A atau 3B...

Pastu hang masuk sekolah teknik kerian... situ budak kimpalan banyak la... science stream mana... sembang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni kaya jual madu lebah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 14-11-2019 10:51 AM
ngada sangat si shahmira ni..

ko pikir hospital swasta tu ko bayar, boleh terus masuk bilik ke..
...

Jadi tak betulla beli medical card boleh warded on the spot?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
suiskipas replied at 14-11-2019 02:47 AM
Jgn igt sbb bayar mahal service kene cepat. Nowdays org dh ramai mampu pi hosp mahal. Hosp penuh tau ...

Kannn lagi2 banyak dah company jadikan prince court ni salah satu panel tak pun covered by claimable medical fees .....

Ramai dh pegi prince court

Tapi mingkin diorang terpaksa layan yang lebih penting dulu?
Nak tau gak berapa lama dia tunggu
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 14-11-2019 02:51 AM
ni kalau pi gomen mau sampai KKM dicarut..
dasar okb

Dia ingat yang attend duluan tu tak bayar ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:59 AM | Show all posts
banyak plk benang psl dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:01 PM | Show all posts
berapa hari yg dia kena tunggu tu?
ramai jer kena gak tunggu lama nak dapat katil/bilik walhal mmg dah dijadualkan masuk sepital sbb nak kena bedah.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:02 PM | Show all posts
hmm...shahmira muka kawah ni memang betul2 OKB..mohon banned heollss dari industri nih sebab kekwat namatey..

btw tu memang bini heollss pun si sarah tu..xkan la jering lak tetiba nak pegang2 peha si mira tu..mau pressure cooker terbang ke kepala mira tuh..

btw meollss suka sgat ayat last TT..btul tu stinggi mana pun kita, jangan la lupa asal usul kita..be humble sudah tapi jangan la plak humble brag
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:02 PM | Show all posts
si mira ni, kalau jumpa kat luar boleh tahan kerek muka dia..sejenis muka igt  orang nak serbu dia nak begambo bagai..lek2 dah la..org tau ko retis, ni jentikan kecik je..dulu2 zaman bukan sape2, hosp gov gak ko g kan..ingat sikit, asal pun bukan senang terus kan..susah sikit dah tak boleh ye sekarang ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Habistu hospital swasta yang macamana tak payah tunggu
Wujud ke kat Msia ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Nu money
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:10 PM | Show all posts
emergency tu kan ada triage pesakit. dia screen dulu mana mana ikut tahap kecemasan.

anyway try lah pi gleneagles. doktor merawat nampak kami nak settle payment. dia pun terus datang sampai ke kaunter pembayaran dia layan. tapi tengok dia layan kami jelah. very nice doktor.

apa pun moga diberi kesembuhan kepada shuib.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 14-11-2019 10:39 AM
apa sumber kekayaan dia selain dj radio? macam kaduk naik junjung dah sekarang ni

Bnyk.. duta produk2 kesihatan dan vape..spray lipas iKillz.. macam lagi lah.. dobi nano tu tak tau la jalan lagi ke tak..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruk sangat ke sakit? Sabar la shuib. Sakit penghapus dosa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:11 PM | Show all posts
tingat ayat johan....manade org kaya muka macam kau

tapi dia bukan tuju kat shuib la
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:14 PM | Show all posts
coco replied at 14-11-2019 11:41 AM
chucky sis tau... thalia tu siapa plak ???

b4 this kan netz samakan chucky cm thalia dek sejak kurus n berkulit putih tu..

btw ade rupa thalia x chuollss hat bebunga tuhhh?
https://mforum1.cari.com.my/foru ... p;extra=&page=1




Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:15 PM | Show all posts
keji lah awak
kaka baru 2 hari lepas bawa anak jumpa pakar dekat spital kerajaan,
tau tak how depressing it is to see old people, yang dalam bandages, dalam kerusi roda
duduk bertunggu  dari sebelum pukul 7 pagi, tempat duduk pun tak cukup, waiting area sempit? kita sudah siap pun these  poor people are still waiting?
grab hold of your balls, there are people in worst situation than you, some got to wait an entire day!!
kau tunggu sejam baru, sudah melalak
sebenarnya nak tunjuk ko masuk Prince Court phuiiii
such entitled snob
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099083s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list