Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1127
View
48
Reply

[Tempatan] Result UPSR 21 November ini. Jangan lupa tayang result UPSR 6A sosial media. Kumpul LIKES

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-11-2019 05:17 PM | Show all posts |Read mode
PPSR boleh diperoleh 21 November ini

MURID Tahun Enam boleh mengambil dokumen Pelaporan Pentaksiran Sekolah Rendah (PPSR) termasuk Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2019 pada 21 November ini di sekolah masing-masing.

Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Dr Amin Senin dalam satu kenyataan berkata, calon terbabit boleh mengambil dokumen itu bermula 10 pagi atau menggunakan perkhidmatan semakan keputusan UPSR 2018 melalui mySMS 15888.

Semakan keputusan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) dan Pentaksiran Alternatif Sekolah Rendah (PASR) boleh dilakukan menggunakan perkhidmatan mySMS 15888 dengan menaip UPSR Angka Giliran atau PASR dan SMS ke 15888.

Perkhidmatan ini akan akan diaktifkan bermula 10 pagi 21 November ini dan tamat pada 6 petang, 30 November.

Semakan keputusan UPSR dan PASR juga boleh dilakukan melalui portal lembaga peperiksaan http://sppat.moe.gov.my/semakan, katanya.

PPSR ialah dokumen yang melaporkan kejayaan murid pada akhir persekolahan peringkat rendah yang merangkumi Pentaksiran Bilik Darjah (PBD), Pentaksiran Psikometrik (PPsi), Pentaksiran Aktiviti Jasmani, Sukan dan Kokurikulum (PAJSK) dan UPSR bagi murid aliran perdana atau PASR bagi murid berkeperluan khas masalah pembelajaran.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 11 November 2019
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Begitu sarkastik tajuk tak menahan
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 05:20 PM | Show all posts
haruslah upload.. igt senang ke nak dapat..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga bertambah angin la mak pak yg nak anak dia masuk sbp atau mrsm kena reject sebab bukan b40
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudiaaaa. Begituuuu
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas keluar result....
Keluar pulak status bebelan anak tak dapat masuk sbp/mrsm sebab bukan B40..
Dan sempat juga mengutuk budak tak pandai B40...
Ini tidak adil... Kata mereka.

Padahal anak aman2 aje...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2019 05:54 PM | Show all posts
lepas tayang result UPSR 6A
jumlah LIKES tak henti di situ
selfie anak dpt masuk SBP/MRSM
selfie depan pintu masuk
tak pun upload surat tawaran
tu next punya kumpul LIKES
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ok cuols..seawal kul 10.01pg 21 nov iols akan hapdate result anak bergentayangan di serata socmed. tunggu....
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 13-11-2019 05:54 PM
ok cuols..seawal kul 10.01pg 21 nov iols akan hapdate result anak bergentayangan di serata socmed. t ...

Jangan lupa screenshot semua status FB upsr 6A dan tepek di thread ini....
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hehe.........
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh ke share sini ank I dah dpt sponsorship utk CA dia?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2019 06:18 PM | Show all posts
buat apa share dlm CI
share la dulu dlm FB, Twitter
baru la nampak LIKES tu counting
kalau jumlah LIKES tak lebih 3,000
beli je secara ONLINE
nampak la jumlah LIKES naik ke 10,000
screenshot jumlah LIKES tu baru tempek dlm forum CI
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2019 06:19 PM | Show all posts
tu
aku dh kasi guideline apa parents perlu buat menjelang 21 November
sekian
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 06:28 PM | Show all posts
iols dulu orang pertama yang sampai sekolah masa hari ambik keputusan upsr yach lepas dapat result main galah panjang kat court badminton sekolah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
terhibur baca komen chuols
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 06:46 PM | Show all posts
tu dia tajuk tak menahan..good luck..good luck..good luck ibu bapa..
nnt akan keluar lah jg kisah anak2 yg kurang berjaya..jgn susah hati bagai2
msh ada harapan lg..dan seterus nya.benda2 mcm ni akan bersambung2 sampai
lah tahun2 akan datang
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ibu bapa yg nanti akan sibuk2 menayang kat media sosial...n muncul jugak ramai kak hasanah dgn esei2 tahap pmr
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh dah reserve hashtag #6AUPSR2019
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha....tersedak baca komen korang. Mmg betul pun apa yg korang tulis
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala...biar la.. bukan selalu.. 4-6thn sekali baru ada chance nak menumpang bangga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087206s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list