Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3420
View
61
Reply

Ratu Cantik Kanak-Kanak Ni Bahayalah, Pedofilia Di Mana-Mana. 'Tapi Dia Ni Cantik Sungguh!'

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-11-2019 04:32 PM | Show all posts |Read mode



Tular beberapa keping gambar seorang kanak-kanak yang menyertai pertandingan Ratu Cantik Remaja.


Setelah didandan dan dipakaikan busana ala-ala ratu, kanak-kanak itu kelihatan cantik dan dewasa sekali.


FB




Ramai warganet berbelah bahagi dalam memberi komen. Ada yang terpikat dengan 'kecantikannya' dan ada pula yang bimbang kerana ia boleh mengundang mata pedofilia.


Pertandingan yang berlangsung pada 26 Oktober baru-baru ini sememangnya mencari ikon kanak-kanak Thailand iaitu 'Mister &  Miss Teen Thailand 2019'.


Fb




Akhirnya, kanak-kanak tersebut yang dikenali Baifern Freyan mengungguli acara tersebut.


Biarpun pertandingan itu bukannya di Malaysia, namun ia sudah cukup mendapat komen pelbagai.


Fb




Ramai yang memuji kecantikan Freyan yang tidak jemu mata memandang.


Namun, ada yang berasa bimbang dengan fenomena sebegini. Mendedahkan kanak-kanak dengan aktiviti orang dewasa adalah eksploitasi. Apatah lagi ianya adalah sarang kepada penjenayah seksual iaitu pedofilia.


Gambar freya sebelum disolek




Malahan ada yang berpendapat bahawa pertandingan Ratu Cantik itu sendiri adalah barah. Meletakkan kecantikan pada aras-aras tertentu ini lah yang membawa kepada penyakit sosial lebih serius.


Thailand ni macam-macam pertandingan ada. Janganlah pula dibawa ke Malaysia ya (mungkin ada pertandingan seumpama tetapi tidak dikomersialkan. Harapnya tidaklah ya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 04:36 PM | Show all posts
rimas tgk budak2 dimekap mcm ni. nk uat camne hak parents masing2 kann
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
thailand memang suka buat ratu ratu macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 04:39 PM | Show all posts
Biasa saja mukanya... Mcm anak-anak kita je. Kuasa mekap je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Thais ni semua nak diratukan
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni btl2 pompuan kan..bkn maknyah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 04:55 PM | Show all posts
Cantik dak ni...tapi hakak kenan lara alaana lagik...hakak suke tembam2 cerdik camtu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:01 PM | Show all posts
malaysia pun ada chuols cuma beza diorang tak panggil ratu cantik bagai.. tetap kanak2 perempuan ni make up tebal and pakaian mcm org dewasa.. ank buah iols salah seorang tp tak mau ckp apa dgn mak pak dia sbb mak pak beriya support anak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:01 PM | Show all posts
brp umur  sheols . Nmpk  budak sgt. Teen kan above 13 thn.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:03 PM | Show all posts
comel budak je..
takde la kategori cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:08 PM | Show all posts
Kat Msia pun ada, pertandingan tarian, menyanyi kanak2 dsbnya...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:17 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 12-11-2019 05:03 PM
comel budak je..
takde la kategori cantik..

average yg sedap mata memandang
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:31 PM | Show all posts
Nampak comel yang tampa makeup sesuai usia
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:36 PM | Show all posts
Anak che ta comeyy lagi,
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya ok ratu cantik budak2 ni. Jonbenet tu pun asal dari ratu cantik kanak2 juga..tengok end up jadi apa. Situ acah2 parents konon2 padahal dorang duk perhati budak kecik perempuan makeup2 cantik2. Lagi satu tempat pedo suka perhati budak kat taman permainan jugak, korang kalau bawak anak main perati jugak kot ada jantan tengah perhati budak, he could be bapak budak2 lain yang tengah main situ juga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat fb rmai kawan2 dok up gmba ni..den yg tengok ni mcm krikkrik..zaman skrg ni semua org xboleh pecaye..aishh
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak mekap muka biasa budak2 aje....
Cantik sangat sebab mekap..
Sama la macam achik2 forum perasan diva cantik... Cantik sebab rajin mekap hari2...
Cuba tengok rupa tak mekap, dengan saiz badan gempal dia.....

Tetiba teringat kat seseorang...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:46 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 12-11-2019 04:50 PM
Ni btl2 pompuan kan..bkn maknyah..

hahaha.. budak budak pon nak di transgenderkan..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
nampak  cantik halus mulus kulit dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik tp pelik napa badan budak tu mcm ada shape. Bila d tilik2, kat chest dia diletak padded. Syialll. Perlukah mcmtu sekali. Ratu budak, buat mcm budak je tak boleh ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.126735s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list