Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
515
View
8
Reply

Car Seat Dah Wajib ker?

[Copy link]

Author: hi@me       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-11-2019 04:03 PM | Show all posts |Read mode
Edited by hi@me at 12-11-2019 04:09 PM

Saya baru nak beli car seat first time. boleh bantu? ada tak link mcm ni lagi utk share dgn saya..
Car Seat Dah Wajib?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing zaman dulu duduk rumah jeww hobi  tangkap tikus. Kucing zaman sekarang dah pandai merewang main-main melintas di atas jalan raya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:47 AM | Show all posts
tahun depan wajib,

boleh belek2 info kat MIROS. ada guide kat dalam tu.

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Car seat dah wajib tahun 2020..
Kan kita dah masuk era Wawasan 2020 negara maju yang makmur....

Sekarang ada car seat yang mcm seat belt tu je kan... Cuma TT kena check miros benarkan tak penggunaan children seat belt tu..
Kat Lazada ada jual harga tak sampai RM100++...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 12:56 PM | Show all posts
Bagus juga. Harap PH akan bagi voucher kpd rakyat yg dapat BASAH utk beli seat ni. Tgk kat kedai Assosories kete, Parkson, EON harga nak cecah ribu . Anak2 umur 1-3, 3 org. Kete Axia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 05:26 PM | Show all posts
matseh replied at 13-11-2019 12:56 PM
Bagus juga. Harap PH akan bagi voucher kpd rakyat yg dapat BASAH utk beli seat ni. Tgk kat kedai Ass ...

beli kat kedai2 camtuh buat apa. Banyak je carseat branded yg elok harga <500 boleh dapat kat Lazada/Shopee, macam Joie, Crolla, Graco, Chicco, Evenflo, etc. Yg hebat2 pon ada macam Britax, MaxiCosi, Peg-Perego, etc.

kalau local brand pon banyak yg <200.

bagi aku kalau x mampu nak spend sikit macam nih pon untuk keselamatan, patutnya x mampu nak ada anak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:11 PM | Show all posts
yprat replied at 13-11-2019 05:26 PM
beli kat kedai2 camtuh buat apa. Banyak je carseat branded yg elok harga

Totally agree.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 10:51 AM | Show all posts
Saya beli kt kedai barangan baby. Tak sampai rm200 pun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 08:56 AM | Show all posts
Jan 2020 nanti kerajaan dah wajibkan pakai carseat

kalau nak dapat byk info pasal carseat dan cara pemakaian yg betul...boleh join group dlm fb "Malaysian carseat Support Group". dalam group ni ada admin dan moderator yg boleh membantu bagi cadangan carseat yg sesuai utk anak2 kita.

dah masuk dalam group tu nanti rajin2 la baca files2 yg disediakan. byk sgt info. fahamkan betul2 sebelum beli carseat ye. sebab carseat ni bukan one size fits all. dan setiap carseat ada speksifikasinya juga.

good luck ye sis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076639s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list