Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
652
View
33
Reply

APA BENDA ANDA BELI KERANA SENTIMENTAL VALUE?

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-11-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi kawan2. Iols nak tanya apa barang chuols pernah beli kerana teringat sentimental value kerana ada kaitan dengan seseorang?

Mak iols pesara kerajaan, dulu zaman mak kerja selalu sebut tentang kasut Clarks. Kasut Clarks berkualiti, Clarks tahan lama, Clarks selesa, Clarks mahal. Iols terpengaruh dah tua2 ni selalulah beli kasut Clarks

Ayah iols pula kawan2 dia hadiahkan jam Alain Delon. Dah tua2 ni teringat nak pakai jam AD gak. My personal favourite is beg jenama Sometimes, iols tak jumpa lagi kawan2 pakai dan iols suka sebab boleh customized nama

How about you? Ada tak jenama, juadah atau tempat yang dekat dihati kerana kenangan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Perfume Avon....yg ada lambang kerbao tuh...

Walaopun dah mampo pakai Raf Loren...CK complete set dari pewangi ketiak...krim pencukur..face foam sampai EDT...... tapi tetap sentimental gak kat parfum AVON kerbao nih..

Ni la perfume ...aruah Mak belikan sebotol masa mula masuk askar 31 tahun dulu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 12-11-2019 01:15 PM
Perfume Avon....yg ada lambang kerbao tuh...

Walaopun dah mampo pakai Raf Loren...CK complete set ...

Hehe..something like my late dad..ada toiletries & manicure set for men

Kita beli bila rindu..barang boleh buat legacy
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Jam fossil.. Sbb tu hadiah pertama dari someone yg berada disudut paling dlm..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 02:39 PM | Show all posts
motor yamaha lc 135 parents belikan, be4 ni beli honda ex5 tpi hilang dlm Uni then parents belikan yg lain sebb iols nk praktikal. tak sangka beli Lc.

Sampai skang beli bawa g kerja. Syg sgt nk bg org pijam even husband sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bedak enchantuer sbb nk bau mcm zmn skolah dulu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kad happy family, donkey

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Perfume Ralph Lauren Romance.. beli, simpan satu botol make sure isi sentiasa ada tapi pakai sekali skala je. perfume pertama dihadiahkan oleh hubby... sentimental value..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 12-11-2019 02:14 PM
Jam fossil.. Sbb tu hadiah pertama dari someone yg berada disudut paling dlm..

Oh Sarah pernah sebut haritu rupanya someone special hadiahkan
Bestie iols pun pakai jam fossil
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 12-11-2019 04:53 PM
Oh Sarah pernah sebut haritu rupanya someone special hadiahkan
Bestie iols pun pakai jam fossil

Yg dia hadiah kan sy dah pulang kan balik.. Yg ada skrg beli sendiri.. Tp sejak kenal fossil.. Mmg jatuh cinta dgm jam fossil
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 12-11-2019 02:39 PM
motor yamaha lc 135 parents belikan, be4 ni beli honda ex5 tpi hilang dlm Uni  then parents belik ...


Aww..the most expensive memory kat sini sis hehe
Bila dah tua ni saya fikir attachment sesuatu jenama tu pada memori
Baru faham kenapa iklan tv asyik cerita sentimental value..rupanya kita hold on to brand bila yang tinggal adalah memori
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 12-11-2019 05:36 PM
Yg dia hadiah kan sy dah pulang kan balik.. Yg ada skrg beli sendiri.. Tp sejak kenal fossil.. Mmg ...

Wah awak pulangkan. Memang ikhlas awak Sarah
Beratus harga jam fossil dia pun ikhlas memberi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 12-11-2019 02:41 PM
Bedak enchantuer sbb nk bau mcm zmn skolah dulu..

zaman mak gosokkan baju dan siapkan ke sekolah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 12-11-2019 02:43 PM
kad happy family, donkey

Hee..sama kita. Game balik kampung dan cuti sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 12-11-2019 08:04 PM
Hee..sama kita. Game balik kampung dan cuti sekolah

best kan???? rindu zaman masa kecik. sekarang ni kawan dgn sedara pun bawah haluan masing2
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 12-11-2019 08:02 PM
Wah awak pulangkan. Memang ikhlas awak Sarah
Beratus harga jam fossil dia pun ikhlas memberi

Sy pulangkan juga bbrp brang berharga yg sy dpt dari dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 12-11-2019 08:16 PM
best kan???? rindu zaman masa kecik. sekarang ni kawan dgn sedara pun bawah haluan masing2

Mm..betul. Awak belum 30s lagi kan @kurex, nanti sampai my age lagi intensified. Nak pi pawagam dengan sape..nak pi secret recipe dgn sape..holiday, mamak, raya tour etc
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 12-11-2019 10:05 PM
Sy pulangkan juga bbrp brang berharga yg sy dpt dari dia.

Nasib baik ex saya hantar lauk je. Itupun tak sempat lagi pulangkan lauk dia hehe
Dulu ex bagi tablet dah letgo huhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 12-11-2019 10:40 PM
Nasib baik ex saya hantar lauk je. Itupun tak sempat lagi pulangkan lauk dia hehe
Dulu ex bagi ta ...

Antara barangan sy dpt.. Jam, handbag, laptop dan phone..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 12-11-2019 10:39 PM
Mm..betul. Awak belum 30s lagi kan @kurex, nanti sampai my age lagi intensified. Nak pi pawagam de ...

29.. dah rasa dah semua tu.. nak keluar, tapi tak tau dengan siapa..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090725s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list