CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 59889|Reply: 283

'Leon Mesti Islam, Dilarang Hubungi Istana' - Antara Syarat Sultan Kepada Rihan

  [Copy link]
Post time 11-11-2019 10:22 AM | Show all posts |Read mode
Sultan Kelantan dilaporkan telah menawarkan dana amanah (trust fund) untuk bayi yang dilahirkan mantan isterinya, Rihana Oksana Petra berjumlah 195,000 pound (RM1.03 juta) dengan pelbagai syarat.


Antaranya, bayi itu, Tengku Ismail Leon Petra, 5 bulan, mestilah dibesarkan sebagai Islam dan tidak boleh menghubungi Baginda sama sekali.




Kredit foto: Carian Google




Syarat perjanjian antara pasangan itu dilaporkan DailyMail UK sebelum Rihana memulakan prosiding di sebuah mahkamah di Moscow untuk meminta ujian DNA membuktikan bahawa bayi itu adalah zuriat Sultan Muhammad V.


Walaupun pihak Istana dikatakan telah menafikan gambar-gambar bayi itu menyerupai Baginda, sumber DailyMail melaporkan bahawa pihak Sultan pernah menawarkan jumlah RM1 juta itu dengan pelbagai syarat.


Menurut sumber itu lagi, Leon mesti dibesarkan sebagai Islam Sunni dan diwajibkan menghadiri sekolah agama.




Kredit foto: IG




Dana amanah itu boleh dikeluarkan sebanyak 1,160 pound (RM6100) sebulan sebagai perbelanjaan Leon sehingga ke pengajian Universiti.


Bagi Rihana pula, pihak Sultan dikatakan bersedia menawarkan sejumlah 77,600 pound (RM410,000) yang akan dibayar dalam tempoh 10 bulan.


Syarat tambahan dalam perjanjian itu termasuklah penolakan pihak Istana untuk mengesahkan atau menafikan kesahihan sebarang paterniti bayi tersebut. Leon juga tidak layak menuntut hak terhadap kesultanan Kelantan.




Kredit foto: IG



Bagaimanapun, DailyMail melaporkan bahawa pihak Rihana menolak tawaran tersebut kerana klausa ketat non-dsclosure (NDA) dalam perjanjian itu akan menyebabkan beliau terpaksa membayar balik jika gagal mematuhinya.


Rihana sebaliknya kekal dengan pendiriannya untuk meminta sebuah villa bernilai 16 juta pound (RM85 juta) dan elaun perbelanjaan untuk Leon 24,400 pound (RM129,175) sebulan. Turut dituntut adalah rumah bernilah 8 juta pound (RM43 juta) di London dan apartmen 1.2 pound juta (RM6.3 juta) di Moscow.


Jika dibandingkan, jauh kecil jumlah yang sanggup dibayar oleh pihak mantan suami berbanding apa yang dituntut Rihana. Persoalannya, adakah jumlah itu berpatutan? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 10:26 AM | Show all posts
yakinnya leon bukan anak nya
kesian leon

belum apa apa dah malu sedonya
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 10:28 AM | Show all posts
kalau budak ni tak panjang umur..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 10:30 AM | Show all posts
kesian Leon... anak kecil ni jadi mangsa  keadaan.. hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape ntah ak rasa leon ni anak sk..

Comel nya tengok baby ni pakai seluar hitam.. sian sbnrnya rihanna n baby nye..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 10:44 AM | Show all posts
klau bukan anak kandung...cmne plak bleh wujudnye perjanjian...hurmmm
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh percaya ke wakil sultan n daily mail ni?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:05 AM | Show all posts
rihanna ni bijak okey
comel sgt tengku leon
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
fizz2510: klau bukan anak kandung...cmne plak bleh wujudnye perjanjian...hurmmm



Apa pulak xbolehnya?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:16 AM | Show all posts
buat je lah DNA
nak tahu anak siapa
ni dok berdolah dalih
claim sana sini
sian baby tu jd mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:19 AM | Show all posts

maksud dia, kalau sultan tak ngaku tu anak dia, kenapa nak bother buat perjanjian ni bagai..
buat DNA test, terus boleh close case kan kalau bukan anak dia.. buat ape nak bayar banyak2..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
dia takde rasa kasih ke kat baby leon tu yg didakwa sbg anak dia?
aku yg takde blood related apatah lg dna bagai dgn leon ni pun rasa kasih sgt kt baby ni
sbb dia bersih dr dosa
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian.. budak yg tak tau apa,  yg tak salah jadi mangsa keadaan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-11-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sang_Pencinta at 11-11-2019 11:25 AM

Rm6000 sebulan bg kita cukuplah tapi di sana Rihana tpaksa lupakan darah diraja Leon, hidup sederhana pun entah tak cukup
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
malunya budak tu besar nanti.. tak tau bapa sapa.. lepastu yg kawen dgn emak pulak siap2 bg warning heols tak layak menuntut hak..

Ambik je la Oks apa yg diberi tu.. duduk aman2 duit masuk.. nanti ada la laki kaya masuk meminang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-11-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Means kalau dia ambil, tak bolehlah Leon tu ada Youtube, Instagram etc Rihana pun tak boleh jumpa media.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:30 AM | Show all posts
awanysss replied at 11-11-2019 11:19 AM
maksud dia, kalau sultan tak ngaku tu anak dia, kenapa nak bother buat perjanjian ni bagai..
buat ...

yupp.... klau bukan ank kandung why bother
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NAT_11 at 11-11-2019 11:33 AM

Mana sultan nak korek duit rm1.3 juta dan tiap-tiap bulan seribu paun.....?
Adakah dia ambil darpada royalty minyak untuk pembangunan negeri Kelantan yg Kerajaan Pusat bagi, setiap tiga bulan...?
Macam ni, habislah royalty minyak utk tanggong nafsu serakah dia terhadap p#$i koksyen. Lepas Oac, Diana, lepas tu entah berapa ramai slut lain.



Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:35 AM | Show all posts
  1. elaun perbelanjaan untuk Leon 24,400 pound (RM129,175) sebulan
Copy the Code

mahal nya belanja sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:38 AM | Show all posts
exgong ni buat je la DNA test..ape payah bebenor nih???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 02:11 PM GMT+8 , Processed in 0.099975 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list