Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12139
View
170
Reply

PU Syed minta Intan dan Zul Ripin nikah

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-11-2019 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Sebaiknya Kalian Bernikah Sahaja C PU Syed Beri Teguran Terbuka Buat Intan Najuwa & Zul Ariffin
November 8th, 2019 | by Amirul Asraf

Screenshot_2019-11-08-18-24-37-1.png

Tindakan pelakon Intan Najuwa, memuat naik foto mesranya yang sedang berpelukan dengan Zul Ariffin sekali lagi mencetuskan kontroversi di media sosial apabila rata-rata netizen merasakan tindakannya itu sangat tidak sesuai memandangkan statusnya sebagai tunang orang.

Menerusi Instagram Pencetus Ummah (PU) Syed, dia memberi teguran terbuka buat kedua-dua pelakon tersebut. Menurutnya, pelakon tersebut perlu segera mendirikan rumah tangga seandainya mereka ingin berkelakuan seperti itu.

Screenshot_2019-11-08-18-24-42-1.png

Ambe rasa perlu Menteri Agama, dan JAKIM membuat satu garis panduan, bahkan menggubal undang2 khas membendung artis-artis yang menunjukkan gaya kehidupan yg negatif ini agar kembali kepada landasan yang sebenar. Takzir sangat baik ke atas mereka.

Menerusi Instagram PU Syed, dia tidak mahu berkongsi gambar kedua-dua pelakon itu sedang berpeluk kerana ianya sangat tidak senonoh. Tambahnya, mereka berdua seharusnya berkahwin dan sudah pasti boleh melakukan apa sahaja secara halal. PU Syed turut menasihati Zul dan Intan bahawa sebagai seorang muslim, syarak telah menetapkan sesuatu perkara yang halal dan haram. Apatah lagi, semua manusia mengatakan takut dihumban ke neraka.

Screenshot_2019-11-08-18-25-01-1.png

Rata-rata netizen bersetuju dengan pandangan PU Syed dan memuji sikap keberaniannya menegur kedua-dua pelakon tersebut.

Sumber: PU Syed
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sokonggggg......kawen jelah....nampak mcm bergelora sgt dah tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kami hanya menjiwai watak.. katanya
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian pulak tunang nya tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Confirmed.....intan baru je padam gambar2 pertunangan kat ig sheols..mlm td iols skodeng masih ada tp arini dah tkde.....penangan Abam Jul.....kalo dulu AJ pun boleh jatuh cinta lokasi, then ZMW....ni Intan pulak
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslaa dia tegur tp wat 2 expect from retis?kalau dorg tu mjaga batas,xdenye nk bgelumang dlm industri ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Melepas perarri la ko najwa oi. Adan ukeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde sape folo ig tunang intan ke? Sebab ig dia private. Ada update tak dari abah lambo?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
intah pelakon murahan kayu kayan batu batan pelakon takde gred yg ada cuma cerita pasal jantan. pelakon yg terpaksa jadi murah sebab tu dia jadi penggoda jantan sebab dia tau nama dia AKAN PASTI MESTI sendu dalam masa terdekat!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 8-11-2019 07:11 PM
intah pelakon murahan kayu kayan batu batan pelakon takde gred yg ada cuma cerita pasal jantan. pela ...

Wah kurex marah nau.

Tapi satu soalanku.

Kenapa mesti kabinet dapur?!
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tanya tadi dah keluar dah surat dari PU. PU masuk porem kah? Atau memang kt fb pun ramai yg tny?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chandrahusin at 8-11-2019 07:19 PM

Tak pasal.. penangan ZA sado yg semua heroin nak didukung 😁
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Walopun hakak tak condone perbuatan ko dek intan oi, hakak kesian la kalau sampai putus tunang yg tak berapa hari tu....sebab tu kena menjaga batas
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
mamastoney replied at 8-11-2019 06:52 PM
Confirmed.....intan baru je padam gambar2 pertunangan kat ig sheols..mlm td iols skodeng masih ada t ...

Wow! Cash kah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
PU ni mmg cakna psl artis je ke? Psl model2 bju pngntin brgmbo kt kuburan.snyp plk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kaklimahcomot replied at 8-11-2019 07:24 PM
PU ni mmg cakna psl artis je ke? Psl model2 bju pngntin brgmbo kt kuburan.snyp plk.

Kn tutup aurat sis wlupn kat kubur. Katanyehhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kaklimahcomot replied at 8-11-2019 07:24 PM
PU ni mmg cakna psl artis je ke? Psl model2 bju pngntin brgmbo kt kuburan.snyp plk.

PU pun nak limelight jugak nokks....lg satu kalo set set PU yg buat perangai mcm Abu tu, xde nya rakan2 se-PU  yg nk komen atau tegur mcm tegur retis....ada dabel standet sikit
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Habis la ko intan pasni kena belajar isi minyak sendiri la nampaknya jerung dah lari
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 8-11-2019 07:11 PM
intah pelakon murahan kayu kayan batu batan pelakon takde gred yg ada cuma cerita pasal jantan. pela ...

Adakah sebenarnya kurex yg berharap ada dalam pelukan julripin itteww?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
mamastoney replied at 8-11-2019 07:28 PM
PU pun nak limelight jugak nokks....lg satu kalo set set PU yg buat perangai mcm Abu tu, xde nya r ...

Pd PU ni perkahwinan tu sekadar utk menghalalkan apa yg haram (bab sentuh2, cium2 dll) .......

Betapa ceteknya pemikiran dia. Sama cetek dgan mak bapak yg benarkan anak bawah umur utk berkahwin...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.118437s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list