Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1360
View
43
Reply

"Tak Ada Siapa Berani Lawan Saya" - Tun M Yakin Pengaruhnya Masih Kuat

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-11-2019 09:10 AM | Show all posts |Read mode
Datuk Seri Anwar Ibrahim mengunjungi Tun Dr. Mahathir Mohamad di pejabatnya (gambar hiasan). Kredit foto: Facebook




Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mendedahkan tiada sesiapa pun dalam kalangan menteri Kabinet Pakatan Harapan (PH) berani menentang keputusan beliau.


Memetik laporan Malaysia Gazette, beliau berpuas hati kerana tidak berlaku perselisihan faham atau halangan dalam menjalankan tugas sejak PH mengambil alih pentadbiran kerajaan.

"Ada pertengkaran di luar Kabinet, tapi dalam Kabinet walaupun saya tunggu siapa-siapa nak lawan dengan saya, tak ada siapa berani. Semua akhirnya bersetuju.

"Saya punya peraturan ialah gulung. Selepas mendengar macam-macam pandangan, saya gulung dan biasanya gulungan saya itu diterima dan kita dapat kelulusan pentadbiran," katanya.


Dr Mahathir berkata demikian dalam sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Nasional Janji Kerajaan di Bangunan Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya pada 7 November.




Mohamad Sabu bersalaman dengan Tun Dr. Mahathir Mohamad selepas Mesyuarat Jawatankuasa Nasional Janji Kerajaan di Putrajaya. Kredit foto: Facebook




Beliau juga percaya kerajaan PH telah mencapai banyak kejayaan sejak mengambl alih pentadbiran negara daripada Barisan Nasional (BN) kira-kira seahun setengah lalu.

"Berkenaan pencapaian kerajaan PH terutama janji-janji, kita dapati umumnya kita telah mencapai banyak kejayaan terutama dalam pilihan raya lalu, kita dapat mengambil alih kerajaan tanpa masalah.

"Kalau negara lain sudah tentu peralihan ini ada masalah, berlaku demonstrasi tetapi kita tak ada," jelasnya.




Tun Dr. Mahathir Mohamad bersama Datuk Seri Mohamad Azmin Ali pada majlis pelancaran Wawasan Kemakmuran Bersama 2030. Kredit foto: Facebook




Beliau turut mendakwa terdapat cubaan pihak tertentu untuk menangguhkan pelantikannya sebagai Perdana Menteri selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 dan menubuhkan kerajaan alternatif.


Dr Mahathir kelihatan yakin dengan kekuatan pengaruhnya dalam kerajaan walaupun ada individu yang seolah-olah tidak sabar untuk mengambil alih tempatnya sebagai Perdana Menteri kelapan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:48 AM | Show all posts
pooorahcit
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
mader ni tak pernah tengok fesbuk atau porem ke? tak tauboe makin ramai manusia yg maki hamun dia..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Iyolaaahhh{:nose
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak Cucu Mahathir tu sendiri dah jadi Gay, Lesbian kannn.

Cash kah??? Sebab tu u turn kan
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 9-11-2019 09:49 AM
mader ni tak pernah tengok fesbuk atau porem ke? tak tauboe makin ramai manusia yg maki hamun dia..

Kan dia kata pasal dalam kabinet

Luar kabinet dia tak ambil Kira. Apetah lagi fesbuk, kedai kopi , porem, etc
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang x berani lawan sebab orang dah tau sangat ko tuh perangai ngalahkan Firaun..
Tua-tua pun tetap dengan perangai kuku besi nya..
Jangan riak sangat..
Dah tua pun nak berlagak lagi..
Podachit!
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam negara ni Najib ja yang paling kebal, kau pun tak berani waima letak kasut dia dalam jel, lagi nak sembang kari.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 11:19 AM | Show all posts
Yakinnya kamuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 11:21 AM | Show all posts
siapa berani lawan mahafiraun?

klu nk kena mumia idop2 sila.222
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi helok mahathir daripada nuar al jub
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Main duit memanglah orang tak berani lawan
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 12:41 PM | Show all posts
tun ni kira hebat la.. pengaruh heols kuat...
tapi biasalaaa semua ingat heols maksum... sempurna gitewww
iols rasa anwar pun jadi pm tak lama... maybe lagi pendek dari najib and paklah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup atok!
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tun M is the greatest
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
dewimalam78 replied at 9-11-2019 04:22 PM
Ai rasa statement tun tu bukan tuju pd rakyat tapi pd rakan sekutu dap pkr.
Diorg tu dh geram sgt n ...

erk seramnya.. maksud u orang kabinet yang against tun xleh jatuhkan tun lepas tu dia guna cara yang tutt ka?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dewimalam78 at 9-11-2019 06:17 PM
rayriff replied at 9-11-2019 06:09 PM
erk seramnya.. maksud u orang kabinet yang against tun xleh jatuhkan tun lepas tu dia guna cara ya ...



.
.

Ai tak de jawapan.
Tapi rasa semua org tau..malaysia ni dh lama jadi perhatian kuasa asing..tangan2 ghaib.
Dap pkr dengarnya dpt dana besar utk kuasai malaysia n why anwar tak sabar nak naik jd pm.

Diorg tunggu tunM sakit tak mati2. So last resort, who knows...guna cara kasar.
Nauzubillah... ai tak nak lah jadi mcni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dewimalam78 replied at 9-11-2019 06:15 PM
.
.


allahuakbar... menakutkan teori ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
malaikat pencabut nyawa mungk8n berani
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Gumball replied at 9-11-2019 11:13 AM
Orang x berani lawan sebab orang dah tau sangat ko tuh perangai ngalahkan Firaun..
Tua-tua pun teta ...

kan..mcm tak mati plak die haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110370s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list