Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
321
View
13
Reply

Kenapa ekonomi skrg tak sesuai berniaga?

[Copy link]

Author: GuaSayangMelaka       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-11-2019 04:14 AM | Show all posts |Read mode
Mengikut sebuah majalah antarabangsa,2019 hingga 2025 ,Malaysia akan berada dlm ekonomi sukar.

Skrg pn dh nmpk byk bisnes gulung tikau trmsk kedai makan dll.

pasau mlm pn lemau ....

Jd skrg dikatakan waktu tak sebuai buat bisnes........

apa pndpt korang?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bergantung pada apa yang kita jual sebenarnya. Pastu harga pun memainkan peranan penting.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Takut shopping
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2019 09:12 AM | Show all posts
Miss.H replied at 9-11-2019 12:13 AM
Bergantung pada apa yang kita jual sebenarnya. Pastu harga pun memainkan peranan penting.

kedai makan pn byk bungkus............so what the choice?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:43 AM | Show all posts
fast food mc d kfc etc penuh jah

asal cuti jer jln sesak rnr nak buang air pun kena queue

civic persona myvi baru berdedai atas jalan

lazada shopee sesak shopin sakan

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2019 10:02 AM | Show all posts
tagas replied at 9-11-2019 01:43 AM
fast food mc d kfc etc penuh jah

asal cuti jer jln sesak rnr nak buang air pun kena queue

sebiji ayat Tok Mat Maslan 3 bulan sblm PRU 14 .....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 9-11-2019 09:12 AM
kedai makan pn byk bungkus............so what the choice?

Banyak bungkus dan banyak juga buka. Tu belum lagi gerai2 tepi jalan, home delivery etc.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang ekonomi tengah suffer dan customer pikir lapan kali nak order

Pilih bisnes tanpa premis dan tinggi network
Jika nak survive
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-11-2019 04:45 PM | Show all posts
KIM.K replied at 10-11-2019 08:14 AM
Memang ekonomi tengah suffer dan customer pikir lapan kali nak order

Pilih bisnes tanpa premis da ...

Aku pn dh x sewa premis..buat rumah jd opis sistem SOHO j e....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 10-11-2019 04:45 PM
Aku pn dh x sewa premis..buat rumah jd opis sistem SOHO j e....

Aku Ada baca buku marketing terbitan 1990an predict future business tak pakai kedai. Dia bagi case study satu syarikat multi-million dollar ni takde pejabat tapi agen merata US
Discuss buat online je, biz Kat rumah kalau Ada problem baru boss turun
Aku pun tak sangka pada hari ini aku sendiri buat bisnes macamni
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 02:08 AM | Show all posts
tagas replied at 9-11-2019 01:43 AM
fast food mc d kfc etc penuh jah

asal cuti jer jln sesak rnr nak buang air pun kena queue

dalam ramai ramai tu berapa % yang bayar pakai "cash" ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2019 04:56 AM | Show all posts
KIM.K replied at 10-11-2019 09:31 AM
Aku Ada baca buku marketing terbitan 1990an predict future business tak pakai kedai. Dia bagi case ...

40 juta rakyat USA guna sistem SOHO tp pendapatan depa USD5000 - 100K sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 09:04 AM | Show all posts
Now trend lebih pada online businesses. Perhaps from this situation boleh cari opportunities yg mybe boleh kita explore...but apa dia? Tu la kena find out
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2019 09:06 AM | Show all posts
adila39 replied at 11-11-2019 01:04 AM
Now trend lebih pada online businesses. Perhaps from this situation boleh cari opportunities yg mybe ...

since internet era,most customer prefer on9.

Tgk Lazada,harga dgn pos baghu RM15 ,kat premis RM25 ...

so this world change and we must follow modern area....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092474s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list