Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2507
View
49
Reply

"Tidurlah Sayang Ummi Rehat Sepuas-puasnya" - Coretan Ibu Muhammad Saifullah Undang Sebak

[Copy link]

Author: CARI-MAMS    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-11-2019 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh pulok akak kuar air mata baca tered ni dan baca cerita2 sedeh porumer. Teringat anak2 sendiri. Huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 12:00 AM | Show all posts
baca pengalaman forumer ni.. dok teriak sorang2..  kita tgk org pun hilang anak pun , kita sebak sekali.. harini murung buat kerja sbb terbayang bayang budak tu terlantar dgn kotak2 pizza berselerak... mungkin sbb naluri mak mak kot.. tapi komen2 kat page penang kini tu mcm budak ni semua orang suka, jenis rajin..  pasni boleh la wajibkan urine test seminggu sekali untuk driver.. harap keluarga saman sekali tauke bus tu..  Salam takziah untuk forume yang kehilangan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Selalu nya begitu lah..yg baik2..yang menghiburkan hati...yg mnyejukkan mata dan sanubari...cepat je Allah panggil pulang..
Allah Maha Tahu apa yg terbaik..
Ya Allah...jgn lah kau duga aku dgn ujian yg sebegini
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 01:15 AM | Show all posts
aku igt lagi driver Rapid Penang dr Batu ferringhi ke George Town.. xsilap keturunan mamak, dia bawak bas tu smpai kita org ni terhuyung hayang malas ada yg jatuh kerusi (yg area OKU tu) yg pegang palang pon sama nk terjatuh masa dia mlalui jln yg mcm ular tu.. seram weh dh laa jam 8pm, buat bas tu terjatuh masuk gaung mau teruk kitaorg ni.. dah laaa driver tu krg ajar marahkan pnumpang 2 yg slow naik bas or turun dr bas..

sumpah next time aku naik grab je laa dgn kawan aku
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 02:57 AM | Show all posts
HannahMontana replied at 8-11-2019 06:46 PM
Kucing  ko bela dilanggar org pun ko meraung inikan anak ko.

Rindu ,dugaan berat utk makcik ni.

Kucing aku mati bulan lps..nangis tiap2 ari..nmpk sangkar, selimut, mkn2 dia..inikan plak anak..darah daging..allahuakbar besar dugaan ibu ni..mesti ibu dia sedih nk kemas baju2 arwah ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedih baca, semoga semua yang menghadapi dugaan ini terus kuat dan tabah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedih ngat tgok mama dia mcm tu
Ya Allah i takleh bayang sedihnya anak takda
Kalau anak i 4 tahun ni hilang mau meroyan i ni apatah lg y dah bela 16 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 07:31 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 07:32 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Tulis lebih lebih kang kena cekop plak, tak tahu la aku nak kata apa
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut: Bas kilang yg warna biru tu seram. Kemain laju potong kalau bawak.. dahler cermin hitam.. aku syak driver kelly

Driver dia pn seram, bkn bas je. Perut penuh todi
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 11:38 AM | Show all posts
Queenmastani replied at 9-11-2019 02:57 AM
Kucing aku mati bulan lps..nangis tiap2 ari..nmpk sangkar, selimut, mkn2 dia..inikan plak anak..da ...

Mari menangis bersama waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiran mak hakak kiri kanan penah kehilangan anak lelaki dlm kemalangan jalan raya, memang sedih dan kesian tengok mak yg kehilangan anak....semoga anak2 kita sentiasa dlm lindunganNya
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak yg baik.. Sedihnye.. Semoga tabah ibu ayah..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah akak..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihiraji'un n takziah utk family arwah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Laju betul kalau tgk paria tu bawak bas. Seram. Semoga tak terlepas la kat mahkamah nanti
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga family dapat keadilan dan apa yang hak mereka...mereka dapat.

Sebabnya setakat ni tak pernah dengar family mangsa dapat pampasan yang sewajarnya.  Selalu senyap aje kalau ada pun kat suratkhabar kata dah terima pampasan tapi hakikatnya family tu tak dapat sesen pun.  

Macam nyawa anak Melayu tak bernilai.  Jadi apa-apa kat Melayu memang macam mati katak aje.  

Adakah sebab kita ni orang Melayu dah diajar untuk menerima qada dan qadar yang menyebabkan kita tak melawan dan menuntut hak kita?

Maaf kalau apa saya cakap ni merapu tapi tulah saya hanyalah seorang ibu ...ibu yang terasa bila perkara macamni terjadi pada seorang ibu tak kisahlah saya kenal ker tak kenal.  
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2019 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
I yg anak pernah hilang kejap pun sasau jadinya. Lembek kaki nk berdiri. Ni kan pemergian anak buat selamanya. Moga dipermudahkan urusan keluarga arwah menerima ujian sebegini.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.265468s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list