Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3847
View
122
Reply

Mat Saleh Terbang Jauh Dari Athens, Mengidam Nasi Lemak

[Copy link]

Author: CARI-MAMS    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-11-2019 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon craving nasi lemak tengok thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 8-11-2019 09:23 PM
Siasat betul2 dia ni.. mungkin jho low.. tukar wajah.. athens, cyprus tu kan tak jauh..
Lama dok sa ...

Hahahhaha..ini lawak...bukan ke jho low dh tukar jd muke beruang
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Dorang ni sanggup buat apa saja utk free ni..org kata akai jenuhh..propa ja lebih tuu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 04:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 9-11-2019 12:31 AM
Sape je tak suke nasi lemak..sepet kat sini pun racist mcm mana still makan nasik lemak even wak ...

Dan makin ramai chinese jual nasi lemak tepi jalan or gerai...lauk pauk tambahan pun ada sama mcm yg melayu buat..bezanya non halal dan ada kari or rendang vabi gitu

Iols tadi ni baru je masak kari ayam then sedekah sikit kt jiran siap pek sekali nasi, kicap dgn papadom..jiran ni x kenal mknan msia...punyala excited sheol makan sedap sgt katanya siap wasap gmbr pinggan licin tinggal fork and knife ..mknan malaysia sgt tasty dan pelbagai mmg x pelik kalau mamat tu sanggup fly ke msia semata2 nk mkn yg authentic punya
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
aku rasa nak jumpa dan ckp dgn dia, jgn mkn nasi lemak byk sgt nanti gumuk mcm rhysssss
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 04:50 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_jeangrey replied at 9-11-2019 04:30 AM
Dan makin ramai chinese jual nasi lemak tepi jalan or gerai...lauk pauk tambahan pun ada sama mcm  ...

True dear

Sebab tu nasi lemak jadi makanan rasmi negara

Bagi iols, kalau nasi lemak tu complete dgn kacang, timun, ikan bilis, sambal dan duk atas daun pisang barula true nasi lemak

Letak pulak sambal kerang..hnggghh

Most foreigner caucasian iols jumpe memang dorg thumbs up bile cakap psl nasi lemak
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Alaaa pepagi ni tengok thread ni, lalu craving plak nasik lemak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 06:28 AM | Show all posts
cmf_jeangrey replied at 9-11-2019 04:30 AM
Dan makin ramai chinese jual nasi lemak tepi jalan or gerai...lauk pauk tambahan pun ada sama mcm  ...

chinese mmg minat nasi lemak.. slalu depa buat manis sikit sambal..tk tahan pedas kot.. kesian jiran ampa, smpai licin makan.. hehehe.. gamaknya sekali suap deria rasa dia menari nari gitu.. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku 70+,  hampir tiap hari sarapan kat luar dengan geng2 ibu tunggal  setaman. Masing2 dah duduk rumah sorang2, nak masak pun takde mood. Baik pekena nasi lemak, roti canai dan kopi tarik, sambil ditiup angin segar kat gerai2 bawah pokok ceri.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_jeangrey replied at 9-11-2019 04:30 AM
Dan makin ramai chinese jual nasi lemak tepi jalan or gerai...lauk pauk tambahan pun ada sama mcm  ...

nasi lemak cina x bleh lawan nasik lemak melayu . ni kawan aku sendiri bgktaw.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah la malas nak pi beli nasi lemak kak Janda kat rumah.. Baca angpa punya komen buat aku terliur betul
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
misssakura replied at 8-11-2019 08:09 PM
kedai mana heshe pergi tu? kot2 ummah malaysia pandang sinis je nasi lemak kedai itu

Kann.. Ntah2 Malaysians bo layan je nasi lemak yg dia craving Tu.. Sometimes nasi lemak warung tepi jln lg best daripada yg chef hotel/restoren masak
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-11-2019 09:09 AM
Aku dah la malas nak pi beli nasi lemak kak Janda kat rumah.. Baca angpa punya komen buat aku terliu ...

Gara gara thread ni aku baca dr semalam, tak memasal aku bantai nasi lemak lauk rendang tadi
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 8-11-2019 08:10 PM
Basically, makanan kat Singapore mmg tak sedap. Very bland sama mcm org Singapore

Malay ...

Makanan rumahan dan jualan memang sedikit berbeza kalau di Singapura ni. Makanan jualan ni kena ikut format kesihatan, kandungan sodium dan gula memang di ambil kira. Kalau nak yg sedap, kena pergi rumah org lokal, baru dapat masakan yg pure, cukup rasa semua.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_jeangrey replied at 9-11-2019 04:30 AM
Dan makin ramai chinese jual nasi lemak tepi jalan or gerai...lauk pauk tambahan pun ada sama mcm  ...

Auntie I Jual nasi lemak and dia akan buat sambal terung yg Manis X pedas sebab Chinese suka sgt. Esok sapa nak meniaga nasi lemak kat law byk cina, biarla sambal terung manis ye..haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 9-11-2019 09:47 AM
Gara gara thread ni aku baca dr semalam, tak memasal aku bantai nasi lemak lauk rendang tadi

Hahaha.. Aku malas betul nak keluar rumah.. Dok tgh fikir nak pi ka tak ni.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 8-11-2019 06:10 PM
Kastam omputih pun dah pandai asal ada je pelancong orang Malaysia mesti ditanya ada bawak Nasi Lema ...

Teruk nye perangai kastam omputeh yg attack pelancongan msia tuh. Dorang tatau ke nasik lemak berasa dari yindon
Tecik ati ummah trisna
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Boss hakak dulu swiss german....almost 20yrs back mmg melantak nasi lemak bekpes pepagi...hakak ler tukang belinya..tapi dia tak gemuk sebab jalan kaki dr hampshire ke jln sultan ismail pi balik kije
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
ilacantik replied at 9-11-2019 09:48 AM
Makanan rumahan dan jualan memang sedikit berbeza kalau di Singapura ni. Makanan jualan ni kena ik ...

pula dah. tp makanan india ok pula aku rasa
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 8-11-2019 09:29 PM
I kalau gi Singapore makan Indian food selalunya..gerenti berasa..heheh

oh!! mcm tu. yg ini aku sokong. ada satu kedai mamak kat sana aku dah lupa nama kedai. mmg sedaplah lauk pauk roti bagai kedai tu. Patutlah laku smp melimpah ruah customer di luar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.103528s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list