Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3747
View
122
Reply

Mat Saleh Terbang Jauh Dari Athens, Mengidam Nasi Lemak

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-11-2019 05:45 PM | Show all posts |Read mode
Siapa sangka nasi lemak membuatkan 'mat saleh' tidak senang duduk dibuatnya. Sampai sanggup terbang jauh untuk merasainya sendiri di Malaysia.


Begitulah yang diceritakan oleh selebriti Youtube, Darren Cronian, 45 yang datang jauh dari Athens selepas terpaut dengan gambar menyelerakan itu di IG.


Saya terbang dari Athens ke Singapura, yang mengambil masa selama 11 jam, dan enam jam kemudian berangkat ke Kuala Lumpur, katanya, memetik laporan Malay Mail.


Dia juga sempat memuat naik momen indah perjalanan jauhnya , 9 600 kilometer untuk datang ke Malaysia menerusi Youtube miliknya.


Kredit foto: Malay Mail




Katanya, dia mula jatuh cinta dengan masakan ini sejak lima tahun dahulu ketika berkunjung ke Malaysia.


Itulah makanan pertama yang saya cuba sebaik menjejakkan kaki di sini dan seperti orang Inggeris yang lain, saya makan semua benda yang ada dalam pinggan seorang diri, katanya.

Selepas itu bila tengok orang tempatan makan pakai tangan, saya pun ikut seperti mereka," terangnya lagi.


Dalam pada itu, lelaki ini mengakui berasa selesa di Malaysia kerana seolah-olah berada di negara sendiri.


Setelah menghabiskan masa selama seminggu di Kuala Lumpur dan Pulau Pinang ketika kunjungan kali pertama dulu, saya berasa selamat dan diterima.


Apa yang buat saya rasa Malaysia seperti rumah kedua adalah masyarakatnya, makanan dan aspek budaya di negara ini," ujarnya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 05:47 PM | Show all posts
semoga bertemu jodoh dengan orang malaysia.. menetaplah di athens dan menikmati nasi lemak hari-hari.
semoga bertambah gundu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 05:48 PM | Show all posts
Beli nasi lemak frozen bawak balik
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel jekkk
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
minguk replied at 8-11-2019 05:47 PM
semoga bertemu jodoh dengan orang malaysia.. menetaplah di athens dan menikmati nasi lemak hari-hari ...

Motto dia

Bersatu bertambah gundu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bawak balik bini malaysia sorg. Makan lah hari hari nasi lemak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 05:59 PM | Show all posts
Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa muka pula xlawa

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasi lemak sebenar ke..saja tanya
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung2 jadi Mat Dan, jadi duta di Athens nu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:10 PM | Show all posts
Kastam omputih pun dah pandai asal ada je pelancong orang Malaysia mesti ditanya ada bawak Nasi Lemak? Dia orang suka makan Nasi Lemak rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Xsehensenmm di sangka
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hahaha aku boleh imagine dia punya craving ,
aku sampaikan kek birthday pon aku nak kek nasi lemak hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Walhal yang sebenarnya di lapangan terbang Changi pun dah boleh dapat sepinggan nasi lemak ayam. Mesti ada kedai nasi lemak Malaysia yang menjadi kegemaran beliau ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:23 PM | Show all posts
Wow brp ribu habis krn nasi lemak. Untung ai dok msia

Nasi lemak mmg sedap Nak plak dimakan dgn rendang.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Br tgk kat youtube 2 hari lps rasanya
Patut dia naik cruise tp dah sampai port dia batalkan plan asal pasal tertengok pic nasi lemak
Yerus gi singapore, mkn nasi lemak kat airport tp dia kata xsedap
So mai sini terus
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:34 PM | Show all posts
untung org Malaysia
nak makan apa shj
semua ada kat Malaysia



malaysia boleh
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 8-11-2019 06:17 PM
Walhal yang sebenarnya di lapangan terbang Changi pun dah boleh dapat sepinggan nasi lemak ayam. Mes ...

nasi lemak kat Changi airport punyalah tak sedap. rugi byr mahal mahal mkn nasi tak sedap
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jazaa100 at 8-11-2019 06:42 PM
HannahMontana replied at 8-11-2019 05:59 PM
Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa muka pula xlawa


Apa?.....nasi lemak ke Hannah?....

Aaah...aku klu mkn kat kedai, harap sgt dorang serve aku mcm ni...aku tak suka nasi tu dilambak je dlm pinggan.....potong selera.

Eh....kau ada mentioned muka dia yg tak lawa....pantulan cahaya tu....
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapau nasi lemak pak nasir yg dlm flight AA tu kan senang.. Order je byk2.. Not bad org kata rasa nasi lemak dia. Utk taste kokesen kira sedap sgt dh tu kot
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:44 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 8-11-2019 06:40 PM
Apa?.....nasi lemak ke Hannah?....

Aaah...aku klu mkn kat kedai, harap sgt dorang serve aku m ...

hehehehhehehehehehehehehe............!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.125320s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list