Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3853
View
114
Reply

[Tempatan] Wanita hina Islam hadapi 6 pertuduhan

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-11-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 8-11-2019 02:32 PM

Suri rumah hadapi 6 tuduhan hina Islam
Screenshot_2019-11-08-14-28-04-1.png
Siti Aisyah Sukaimi
sitiaisyah@hmetro.com.my

SURI rumah didakwa di Mahkamah Sesyen Sepang hari ini, atas enam pertuduhan membuat penghantaran jelik di Facebook yang menghina Islam.

Fadhilah Abdulhamid, 42, yang juga orang kena saman (OKS) didakwa melakukan kesalahan itu antara 19 Februari hingga 4 Mac pada waktu berbeza.

Bagaimanapun, wanita terbabit yang tidak diwakili peguam mengaku tidak bersalah terhadap enam pertuduhan yang dibacakan di hadapan Hakim Saifulakmal Mohd Said dan Hakim Tengku Shahrizam Tuan Lah.

Berdasarkan kertas pertuduhan, OKS didakwa menggunakan perkhidmatan aplikasi melalui akaun Facebook Fadhilah Abdulhamid secara sedar membuat dan memulakan penghantaran komunikasi yang jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati orang lain.

Kesalahan itu didakwa mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 [Akta 588] dan boleh dihukum di bawah Seksyen 233(3) akta yang sama.

Jika disabitkan kesalahan, denda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak lebih setahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

Bagi pertuduhan pertama, ketiga dan kelima, Fadhilah didakwa melakukan kesalahan itu pada 11.05 malam 19 Februari 2019; pada 12.39 tengah hari 20 Februari 2019 dan pada 3.38 petang 2 Mac 2019.

Sementara bagi pertuduhan kedua, keempat dan keenam, OKS didakwa melakukan kesalahan pada 1 Mac 2019, kira-kira 10 malam; pada 8.52 malam 19 Februari 2019 dan 1.25 tengah hari 4 Mac 2019.

Pendakwaan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Norhani Mohamad Adzhar.

Sementara itu, kedua-dua hakim menetapkan 18 Disember ini sebagai tarikh sebutan semula dan lantikan peguam bagi mewakili Fadhilah.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 8 November 2019 @ 1:08 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape2 yg tau ape yg dihina tu mohon share sini..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 8-11-2019 02:30 PM
Sape2 yg tau ape yg dihina tu mohon share sini..

Ape yg dihinanya.. aku rasa baik dia hina muke dia yg so pprt tuu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi..amboi.... hebat sungguh cik fadhilah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah...dia Hina apa.

Sis nak kritik tu boleh..tapi jgn lah hina
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak dah banyak kali kata, yang suka hina Islam berlebihan ni sah2 ICnya Islam juga.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 02:58 PM | Show all posts
wahhhh, hakak bukan nak body shaming yer...tapi macam tak kena plak gayanya dengan pembawakan character liberal tu? ke adek ni geng2 wax bulu pepek yg tak pemes?

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:02 PM | Show all posts
Buritan replied at 8-11-2019 02:32 PM
Ape yg dihinanya.. aku rasa baik dia hina muke dia yg so pprt tuu

hahahahah aku baru nak cakap benda sama

baru nak hina fizikal sheols
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:04 PM | Show all posts
makcik bolat jijikzz ni hina org solat, tertonggeng2 katanya..lepastu sembah kiub batu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg dia nak sorok dlm lengan tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:16 PM | Show all posts
owh.. OKS, i baca OKU.. hahahahaha maaf sis
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:18 PM | Show all posts
org melayu islam hina agama sendiri

entah apa yang merasuki mu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:19 PM | Show all posts
mea replied at 8-11-2019 03:04 PM
makcik bolat jijikzz ni hina org solat, tertonggeng2 katanya..lepastu sembah kiub batu..

ooooh fb kiub batu tu
bersepah melayu bodo tak da agama dlm tu
kalau dah tak mau ikut ajaran islam yg diaorang ni melalak kat situ dah kenapa?


Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:19 PM | Show all posts
mea replied at 8-11-2019 03:04 PM
makcik bolat jijikzz ni hina org solat, tertonggeng2 katanya..lepastu sembah kiub batu..

kau tak nak solat, tak perlu lah nak hina2 orang solat. dok diam2 sudehh

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:20 PM | Show all posts
smpai 6 tu..pe yg hina sgt kt mata akak ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sumpahan ikan..
kata asdan
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:40 PM | Show all posts
suri rumah yang banyak masa on the phone. baik spend masa untuk grooming diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:43 PM | Show all posts
Kurex replied at 8-11-2019 03:20 PM
sumpahan ikan..
kata asdan

terpakai untuk org pantai timur jek istilah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:47 PM | Show all posts
set2 melayu etis ke ni...mmg diorg ni rupa/ penampilan selalunya kurang memberangsangkan kan..

pastu acah2 sokong yahudi mcm yg dlm porem ni.. padahal org yahudi tgk rupa diorg pun rasa nk ludah agaknya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091076s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list