Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1437
View
45
Reply

Perlukan semangat dan pendapat tentang family mertua

[Copy link]

Author: syena       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 11:51 PM
Semoga dipermudahkan urusan TT dab suami.

Aamiinn2..doa dan kata semangat sikit sebanyak beribsu kekuatan..ramai lagi yg masih berat ujiannya
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 03:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Maaf tak boleh bagi pendapat sebab tak pernah ada pengalaman macam ni, saya harap TT tetap kuat ya, ini ujian untuk TT sekeluarga, saya doakan yang baik2 untuk TT, semoga sentiasa dalam lindungan Allah SWT, Aamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh bawa berubat dulu dengan perawat tradisional yang pakar. Saya tak bergurau. Banyak beza sebelum dan selepas berubat. Jika kita kehilangan ibu kita dari sudut emosi, something wrong

Kedua, jika gagal memperbetul melalui cara batin selepas itu perlu menjalani rawatan pemulihan di Tanjung Rambutan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 07:29 AM | Show all posts
Saya doakan TT kuat dan mampu harungi dugaan ni.
Maybe Allah nak bagi rezeki lebih kepada TT dan family sebba berkorban.
Semoga dipermudahkan urusan TT. Hugs
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun..

Besar dugaan tt ni.. Akak x pernah hadapi atau ada keluarga terdekat hadapi keadaan mcm ni. Tp pd pendapat akak elok mak mertua tt dihantar ke hospital utk rawatan rapi. Suami tt kena kuat utk melawat maknya di hospital. Kalau mampu setiap hari pi melawat. Kalau tak mampu diaebabkan jarak dan masa, make sure sekali dua dlm seminggu kena pergi melawat dan dapatkan first hand info ttg perkembangannya.
As for adik2, kalian berdua kena bincang dan plan betul2 dgn family arwah. Bikan x nak jaga tapi kena boncang betul2 dan buat satu keputusan atau rancangan yg terbaik buat semua orang.

Akak doakan semoga tt, suami & family arwah dpt berbincang dan capai keputusan yg terbaik. Berkongsi tanggungjawab ke gitu.. Tapi yg penting jgn dipisahkan mereka.. Kalau yg sulung tu, cuba cari sekolah harian berasrama. Kalau boleh la kan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2019 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 8-11-2019 03:56 AM
Maaf tak boleh bagi pendapat sebab tak pernah ada pengalaman macam ni, saya harap TT tetap kuat ya,  ...

Tq awak..amiiin2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2019 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 8-11-2019 06:23 AM
Boleh bawa berubat dulu dengan perawat tradisional yang pakar. Saya tak bergurau. Banyak beza sebelu ...

Kami ada terfikir juga nk bwk ibu berubat sbb ibu dah makin pelik sgt
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 09:21 AM | Show all posts
semoga dipermudahkan urusan tt sekeluarga..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 10:14 AM | Show all posts
takziah tt.. semoga dipermudahkan segala urusan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah tt. Semoga dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
syena replied at 8-11-2019 09:13 AM
Kami ada terfikir juga nk bwk ibu berubat sbb ibu dah makin pelik sgt

Mak I pernah gitu lepas berubat berubah 360,darjah tapi gangguan boleh dgg balik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ais_kosong replied at 8-11-2019 07:29 AM
Saya doakan TT kuat dan mampu harungi dugaan ni.
Maybe Allah nak bagi rezeki lebih kepada TT dan fa ...

Aamiiinn terima kasih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 8-11-2019 08:12 AM
Innalillahiwainnailaihirojiun..

Besar dugaan tt ni.. Akak x pernah hadapi atau ada keluarga ter ...

Insya Allah kami cuba berbincang dgn family arwah..husband serba salah nk bukak mulut sebenarnya sbb dia cuma ank tiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-11-2019 10:14 AM
takziah tt.. semoga dipermudahkan segala urusan..

Aamiin..tq doakan kami
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 8-11-2019 11:11 AM
Mak I pernah gitu lepas berubat berubah 360,darjah tapi gangguan boleh dgg balik

Owh..awak berubat dkt mana ye
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
syena replied at 8-11-2019 12:51 PM
Owh..awak berubat dkt mana ye

Mana2 bomoh yg baik boleh sis..Saya berubat dekat kami je
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 12:58 PM | Show all posts
takziah tok tt..smoga kuat hadapi ujian..
nk bg nasihat xbrani..bleh bg smgt je..harap kuat dan byk sabar yek.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 05:56 PM | Show all posts
semoga dipermudah urusan awak yer tt
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
syena replied at 8-11-2019 04:48 AM
Insya Allah kami cuba berbincang dgn family arwah..husband serba salah nk bukak mulut sebenarnya s ...

Salam takziah.

Allahuakbar.. kesiannya arwah. Muga Allah mudahkan beliau.

Untuk mak mertua.. best, usahakan berubat traditional dan doktor.

But, apa yg penting nasib anak anak arwah.. kesiannya tu.. pasti mereka tertekan.

Harap sis and suami hadapi semua ni dgn tabah. U are the chosen one. Harap tt and suami akan pastikan nasib anak2 arwah terbela.. sbb mereka la lebih utama. Masih jauh perjalanan hidup mereka.

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 08:21 AM | Show all posts
takziah TT.... sedih akak baca kisah awak....
ingatkan akak je banyak masalah... rupanya dugaan awak lagi hebat....
Ya Allah semoga dipermudahkan urusan....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079043s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list