Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1577
View
45
Reply

Perlukan semangat dan pendapat tentang family mertua

[Copy link]

Author: syena    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-11-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua...saya tak tau nk mulakan macam mana..saya cuba cerita serba ringkas kejadian yang berlaku..suami sy ada 3 org adik beradik seibu sebapa..tp ibu dan bapa kandung telah bercerai dan masing2 telah mempunyai keluarga baru..ibu kandung suami saya telah mempunyai 3 org anak dgn suami barunya..8 tahun, 6 tahun dan 4 tahun..

Lebih kurang 2 minggu yg lepas suami dapat panggilan dari hospital mengatakan ibunya berada di kecemasan kerana overdose ubat..kami bergegas ke hospital tetapi Dr meminta kami sign surat utk membenarkan ibu ditahan di wad psikiatri disebabkan ibu bertindak agak keterlaluan semasa di kecemasan..suami dan ayah tiri tiada pilihan dan membenarkan ibu ditahan bg mendapatkan rawatan walaupun ibu mengamuk..

Semasa kami tiba di hospital ibu cerita pada kami bahawa ayah tiri sudah berkahwin lain dan sudah ada anak baru tetapi ayah tiri menafikan dan memberitahu itu hanyalah salah sangka..dan telah menjadi punca ibu menelan pil.. ibu ditahan di wad selama 5 hari..setiap hari ayah tiri akan bawa adik2 melawat ibu sehingga ibu dibenarkan keluar wad..

Suami dan sy sentiasa bertanya dan melawat ibu lebih2 lagi setelah ibu keluar dari wad tetapi keadaan ibu tak banyak berubah dia masih menuduh ayah tiri sudah ada perempuan lain..kami minta ibu tunjukkan bukti tapi tak pernah ada bukti..akhirnya pada 3 hari yg lps kami dikejutkan dgn panggilan telefon mengatakan ayah tiri dah tiada..dia mengambil nyawanya sendiri..

Kami sangat sedih dan buntu..apa yang perlu kami lakukan selepas ini..mak mertua masih tidak sihat dan bercakap benda yg bukan2..adik2 tiri pun tidak terurus..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tanya ni.. Betul ka bapa tiri mentua ang bunuh diri. Serius?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:15 PM | Show all posts
so, sahih ke tidak arwah laki tu kawen lain..?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 11:06 PM
Aku tanya ni.. Betul ka bapa tiri mentua ang bunuh diri. Serius?

Betul..kami sampai polis dah ada dan uruskan semua
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
besi_kelabu replied at 7-11-2019 11:15 PM
so, sahih ke tidak arwah laki tu kawen lain..?

Jujurnya kami percaya arwah abah..sebab arwah sangat rapat dengan anak2..selama ni arwah yang lebih rajin uruskan anak2..masa di wad psikiatri Dr bgtau ibu paranoid dan halusinasi
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
syena replied at 7-11-2019 11:17 PM
Betul..kami sampai polis dah ada dan uruskan semua

Allah.. Kesiannya kat arwah bapa tiri mentua tt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 11:23 PM
Allah.. Kesiannya kat arwah bapa tiri mentua tt

Kami pun sangat terkilan..sbb masa ibu keluar wad hari2 tny khabar ibu tp tak pernah tny ayah ok atau tak..dia yang uruskan anak2 dan hadap hari2
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
syena replied at 7-11-2019 11:29 PM
Kami pun sangat terkilan..sbb masa ibu keluar wad hari2 tny khabar ibu tp tak pernah tny ayah ok a ...

Tertekan sgt la tu.. Jadi skrg adik2 ipar tiri mcm mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 11:33 PM
Tertekan sgt la tu.. Jadi skrg adik2 ipar tiri mcm mana?

Buat masa ni masih di kg arwah sbb jenazah kebumi di sana..cuma ibu masih merapu dan bersikap pelik2..kami pun buntu mcm mana selepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
syena replied at 7-11-2019 11:37 PM
Buat masa ni masih di kg arwah sbb jenazah kebumi di sana..cuma ibu masih merapu dan bersikap peli ...

Family arwah nak jaga? Mak mentua TT mmg kena masuk ke wad psikiatri.. Better utk dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 11:40 PM
Family arwah nak jaga? Mak mentua TT mmg kena masuk ke wad psikiatri.. Better utk dia

Kami belum bincang lagi..tp ada dgr2 family ckp skrg husband kena tanggungjawab..hmmm..tak rasa husband sanggup nak tgk ibu dkt wad tu lg
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
syena replied at 7-11-2019 11:42 PM
Kami belum bincang lagi..tp ada dgr2 family ckp skrg husband kena tanggungjawab..hmmm..tak rasa hu ...

Ermmm.. Bukan keluarga arwah yg kena jaga..ikut islam kan? Kena check dgn org cerdik pandai.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahuakbar. Moga dipermudahkan urusanmu sekeluarga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 11:43 PM
Ermmm.. Bukan keluarga arwah yg kena jaga..ikut islam kan? Kena check dgn org cerdik pandai.

Sy pun fhm mcm tu..tapi husband syg adik2 tiri dia..cuma sy yg fikir panjang mampu ke sy..maksud sy bkn kemampuan dari kewangan je tp segala-galanya..bila tny husband apa plan dia ckp dia tak rasa dia ada pilihan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
syena replied at 7-11-2019 11:46 PM
Sy pun fhm mcm tu..tapi husband syg adik2 tiri dia..cuma sy yg fikir panjang mampu ke sy..maksud s ...

Kalau tt dan suami boleh didik depa.. Jaga la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah besarnya dugaan awak sekeluarga
Moga Allah ampunkan dosa Pak mertua Dan Segala kekusutan dapat pengakhiran yg baik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 7-11-2019 11:43 PM
Allahuakbar. Moga dipermudahkan urusanmu sekeluarga

Aamiiin..tq sgt2..sy masih blur dan berfikir2..skrg cuba selesaikan 1 persatu urusan..semoga semunya dipermudahkan buat kami..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 11:47 PM
Kalau tt dan suami boleh didik depa.. Jaga la..

Banyak yg kami fikirkan..sy dan husband bekerja..baby pun mak sy tlg jaga..kami cuma ikutje aturan Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
syena replied at 7-11-2019 11:50 PM
Banyak yg kami fikirkan..sy dan husband bekerja..baby pun mak sy tlg jaga..kami cuma ikutje aturan ...

Semoga dipermudahkan urusan TT dab suami.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 7-11-2019 11:47 PM
Allah besarnya dugaan awak sekeluarga
Moga Allah ampunkan dosa Pak mertua Dan Segala kekusutan dapa ...

Aamiiin2..tq atas doa..sy betul2 rasa down dgn ujian ini..masih cuba terima dan hadapi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088406s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list