Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
206
View
4
Reply

Alat kesan air bocor?

[Copy link]

Author: sabunkk       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-11-2019 04:25 PM | Show all posts |Read mode
Masa aku belajar pastu sewa rumah, aku heran bil air aku mencanak naik. Pakainye bila je? Masa malam itu pun mandi dgn basuh baju. SIang mmg tak balik la, dduk kt uni je mcm rumah kedua haha. Gaduh dgn owner rumah, aku kata paip bocor, tapi degilllll. Pnggil org yg pakar bab2 bocor ni, haaaa betul sangkaan aku. Tapi tak nampak gak wujudnya apa2 alat yg boleh detect air bocor ke apa ke. Susah kot kita takleh nak expect. Haiyooo
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 02:56 AM From the mobile phone | Show all posts
apa lak takde.bosch, dewalt, hilti, milwaukee sampai mid range quality macam pro'skit pun ada device/apparatus nak detect water pipe leaking.

kita panggil ia sebagai thermal detector dan inituitive radar scanner di mana device ni boleh detecting various materials macam water pipes, conduits, ferrous/non ferrous metals ect ....

bila ada concealed pipe leakage, thermal detector ni boleh detect dengan menggunakan infrared thermal system.kalau leaking air mesti keluar kan?temperature decrease tak?so device ni boleh check operating temperature pada radius tempat leaking tu.ada panel skrin sekali di situ.



ni heatmaps and color gradients.



ni contoh device thermal detector.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 09:01 PM | Show all posts
aq pun selalu hadapi masalah kebocoran air...korang tau tak mana satu teknologi blh kesan masalah ni? ade tak aplikasi smartphone yg blh bantu detect masalah mcm ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 01:18 PM | Show all posts
Bell1314 replied at 11-11-2019 09:01 PM
aq pun selalu hadapi masalah kebocoran air...korang tau tak mana satu teknologi blh kesan masalah ni ...

u blh try pki smart water leak detector...ia blh bantu utk detect kebocoran air kat rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 06:30 AM | Show all posts
Mulai skrg, spammer akan terus dicantas mati tanpa diberi amaran
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076544s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list