Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3322
View
152
Reply

[Tempatan] Ditegur buat bising,jiran ajak bergaduh

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-11-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Jiran tak ada adab
Screenshot_2019-11-06-11-55-39-1.png
Nur Lela Zulkipli
Nurlela@hmetro.com.my

JURUTEKNIK terpaksa menanggung kerugian apabila keretanya rosak akibat dibaling kerusi oleh jiran yang tidak berpuas hati selepas ditegur kerana membuat bising di Taman Damai, Klang, 3 November lalu.

Dalam kejadian 3.40 pagi itu, Ahmad Kamal Ismail, 27, bersama isteri dan anak perempuannya berumur 4 tahun sedang tidur sebelum terjaga akibat bunyi radio yang terlalu bising.

Malah, Kamal mendakwa jiran berkenaan membakar mercun sehingga memasuki kawasan rumah dan turut terkena keretanya.

Saya sekeluarga sedang tidur dan kami terjaga kerana jiran memasang radio terlalu kuat dan bermain mercun.

Saya cuba menegur jiran supaya perlahankan bunyi radio, namun mereka tidak mengendahkan permintaan saya dengan memberi alasan mereka sedang mengadakan majlis makan-makan.

Malah, tiga lelaki bertindak memanjat pagar rumah saya untuk ajak bergaduh. Isteri dan anak saya berada dalam ketakutan kerana bimbang jika berlaku perkara yang tidak elok kepada saya, katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Kamal berkata, isteri dan anak perempuannya kini trauma selepas kejadian berkenaan dan terpaksa menumpang di rumah adiknya sehingga keadaan pulih sepenuhnya.

Jika saya saja yang terjejas akibat perbuatan jiran ini tidak mengapa, namun luluh hati saya apabila isteri dan anak berada dalam ketakutan.

Semua ini tidak akan terjadi jika ada sikap bertimbang rasa di antara jiran tetangga. Saya tidak pernah menghalang mana-mana jiran yang ingin mengadakan majlis keramaian, namun ia juga perlu ada had, katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner Nurulhuda Mohd Salleh berkata, pihaknya menahan tiga lelaki berusia antara 21 hingga 24 tahun yang dipercayai terbabit dalam kejadian berkenaan.

Siasatan sedang dijalankan mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan; Seksyen 448 Kanun Keseksaan dan Seksyen 427 Kanun Keseksaan.

Semua suspek kini dalam tahanan reman empat hari sehingga esok, katanya.

Kejadian berkenaan turut mendapat perhatian netizen selepas tular di media sosial 3 November lalu.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 6 November 2019 @ 11:40 AM

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Mari teka bangsa apa..klu..

Kejadian di klang
Main mercun
Pasang radio kuat
Tegur sikit terus ajak gaduh
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
bangsa kelly ni dah mabuk memang menyusahkan.

Comments

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=472215 12. Perkataan yang menjadi larangan di CI  Post time 6-11-2019 04:26 PM
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:01 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 6-11-2019 11:59 AM
Mari teka bangsa apa..klu..

Kejadian di klang

geng yang baru sambut raya
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampah punya jiran, moga terbakar rentung lah jiran hanat sebegini. Amen
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 6-11-2019 11:59 AM
Mari teka bangsa apa..klu..

Kejadian di klang

sudah tentu kelly peria

Comments

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=472215 12. Perkataan yang menjadi larangan di CI  Post time 6-11-2019 04:27 PM
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:08 PM | Show all posts
Zaman sekarang ni bukan senang nak tegur jiran.  Lebih elok kalau mohon bantuan dari pihak polis dari sendiri yang menegurkan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:10 PM | Show all posts
Hakak kalau puak Kelly ni memang tak berani nak tegur..

Pernah Mr Husband bawak kereta elok2 tiba2 seorang Kelly ni potong pastu tiba2 hon.. Mr Husband nak kejar. Hakak cakap biar kan je. Nanti tak pasal2 dikeluarkan parang dari bonet kereta dia! Hakak kalau ingat puak Kelly ni ingat parang je!

Tak tau lah kalau orang lain..

Comments

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=472215 12. Perkataan yang menjadi larangan di CI  Post time 6-11-2019 04:28 PM
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:11 PM | Show all posts
sedara penyokong2 PH kat dlm forum nih...
hahahahahaaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:12 PM | Show all posts
deyyy keling pariahhh


poooraaahhhh

Comments

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=472215 12. Perkataan yang menjadi larangan di CI  Post time 6-11-2019 04:29 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Puak kelly kalo sorg depa x brani tp kalo depa ramai br brani.

Comments

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=472215 12. Perkataan yang menjadi larangan di CI  Post time 6-11-2019 04:30 PM
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mabuk la ni.. Kelly peria katak kalau mabuk anjing pun depa pukul..

Comments

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=472215 12. Perkataan yang menjadi larangan di CI  Post time 6-11-2019 04:30 PM
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:16 PM | Show all posts
keling sial.

tak layak langsung dok dalam masarakat.

Comments

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=472215 12. Perkataan yang menjadi larangan di CI  Post time 6-11-2019 04:34 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:16 PM | Show all posts
adakah harga property taman damai klang akan jatuh dengan burit ini?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:16 PM | Show all posts
org kalau nak beli rumah sekenhen pastu usha jiran kiri kanan ada india komfem tak jadi beli
kdg2 kalau ada india di lorong yg sama pun org tanak beli
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:17 PM | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 6-11-2019 12:14 PM
Puak kelly kalo sorg depa x brani tp kalo depa ramai br brani.

sikit2 nak lagak gaduh.

tapi bangsat2 neh mmg bukan one-on-one la.


selayaknya dok utan dan bergaduh dgn gorilla atau badak sumbu jah kalu tak reti hidup bermasarakat sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99 replied at 6-11-2019 04:10 AM
Hakak kalau puak Kelly ni memang tak berani nak tegur..

Pernah Mr Husband bawak kereta elok2 tiba ...

kalau kellly masuk rumah dan menerus ke bilik tido hakak waktu hakak tgh mandi.tanpa seurat benang menyanyikan lagu merisik khabar. adakah hakak akan biarkan?

Comments

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=472215 12. Perkataan yang menjadi larangan di CI  Post time 6-11-2019 04:35 PM
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:50 PM | Show all posts
bukan nk tuduh tp klu btol la bangsa2 tu mmg tak hairan pn. umh meols dulu ujung skli. tiap2 kali raya depa yg mana umh belah2 tgh tu dtg kt depan umh meols main mercun. slumber je main mercun papan,mercun roket. smpai meols laki bini saje buat2 bunyi alarm kete, pasang lampu depan umah then siap2 bukak pintu buat2 mcm kita tak selesa dorg main depan umh kita. dh la main tgh mlm pkl11 dgn anak meols kecik lg nk tidur. tegur kang gaduh plak sbb mak pak depa pn join same
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:01 PM | Show all posts
c===8 replied at 6-11-2019 12:16 PM
org kalau nak beli rumah sekenhen pastu usha jiran kiri kanan ada india komfem tak jadi beli
kdg2 k ...

india pun taknak bagi sewa pada bangsa dia sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:02 PM | Show all posts
keling paria la nih, bangsa takde otak.
tempat aku, si paria nih main mercun 20 minit pada jam 12 tengah malam.
kalah orang cina raya main mercun.
apa si paria pun ada konsep halau hantu jugak ker?
setahu aku dari dulu raya keling ni pasang pelita jer,
sejak bila pulak ada mercun?

itu baru satu rumah yg duduk sepanjang jalan,
kalau majoriti kaum dia, memang gini la jadi nya.

Comments

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=472215 12. Perkataan yang menjadi larangan di CI  Post time 6-11-2019 04:39 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109924s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list