Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
812
View
35
Reply

[Pelbagai] Jenis-Jenis Tahi Telinga

[Copy link]

Author: CinnamonR    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-11-2019 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
1. Tahi Telinga Kering
17086660-25786660-22-0-1510142300-1510142309-650-1-1510142309-650-d2eef20d46-151.jpg
Tahi telinga kering menandakan kurangnya lemak di dalam tubuh. Selain itu, ia juga menandakan masalah penyakit kulit yang boleh membuat kulit jadi kering. Selain itu faktor genetik dan keturunan juga boleh mempengaruhi.

2. Tahi Telinga Cair
17086610-25742260-15-0-1510138352-1510138356-650-1-1510138356-650-d2eef20d46-151.jpg
Selain juga faktor genetik dan keturunan, ia juga mungkin menandakan permulaan proses keradangan telinga.

3. Tahi Telinga Berbau Busuk
17086560-25789810-23-0-1510142507-1510142509-650-1-1510142509-650-d2eef20d46-151.jpg
Ini menandakan mungkin adanya infeksi  tengah. Mungkin juga ada terdengar bunyi bising dari dalam telinga dari waktu ke waktu. Jika mengalami gejala ini lebih baik melakukan pemeriksaan dengan doktor.

4. Tahi Telinga Dengan Sedikit Warna Putih
17086510-25741760-13-0-1510138257-1510138260-650-1-1510138260-650-d2eef20d46-151.jpg
Tanda kekurangan vitamin dan zat mikro dalam tubuh badan. Digalakkan menambah kekacang atau oatmeal dalam diet.


5. Tahi Telinga Hitam
17086460-25741610-12-0-1510138180-1510138183-650-1-1510138183-650-d2eef20d46-151.jpg
Menandakan tahi telinga yang lama dan juga mungki infeksi. Jika disertakan dengan rasa gatal-gatal lebih baik mendapatkan rawatan.

6. Tahi Telinga Kecoklatan
17086410-25738310-11-0-1510137833-1510137836-650-1-1510137836-650-d2eef20d46-151.jpg
Menandakan stress

7. Tahu Telinga Seperti Darah
17086360-25737660-10-0-1510137755-1510137760-650-1-1510137760-650-d2eef20d46-151.jpg
Menandakan gendang telinga berlubang boleh menyebabkan rosaknya pendengaran.

8. Tahi Telinga Kelabu
17086310-25736860-09-0-1510137670-1510137695-650-1-1510137695-650-d2eef20d46-151.jpg
Disebabkan debu.

Yang mana satukah jenis tahi telinga korang??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 07:28 AM | Show all posts
Silap silap kena vertigo sebab ketidakseimbangan cecair dalam telinga


@Saras_vathi
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
2-3 tahun lps.. Sebelum tido mesti tgk utube video eae waxing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 09:25 AM | Show all posts
peh..taik telinga pun boleh jadi topik...heheh

niway, bermanfaat info ni..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahah, ini pun boleh buat tred.
Akak punya jenis putih dan kering. Ikut bapa tapi adik2 akak pula basah keorenan. Leceh sikit kerjanya sebab kena basahkan dulu putik kapas, lembapkan bahagian dalam baru bersihkan. Kalau guna putik kapas kering, memang tak tanggal. Bila terkasar saja berdarah pula kulit dalam.
Nak kata kulit akak kering tidak juga. Kadang2 ia agak lembap kecoklatan dan gatal tak terkata.
Sekian penjelasan tentang tajuk di atas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Adehhh pun boleh Ada study about taik telinga. Tapi ok lah ada something new.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 10:00 AM | Show all posts
gatal pulak telinga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku punya jenis cair...kadang rasa nak korek je sbb byk sgt tp baca kata x elok korek kan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaka pun x pasti kaka punya yg mana
Xde warna dan xde bau, ciri2 adalah kering dan cam cebisan kertas so x blh korek telinga nnt berlaku pendarahan. Bila rs gatal kena jumpa Dr ent utk cuci, lps cuci mmg rs clear sgt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahi betul lah benang ni!
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Xnak komen.... Aku nak gelak jer....
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
iols tahi telinga kering tapi badan penuh lemak acaner tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
X ingat kaler apa sbb syok sgt time korek2 telinga nih
Anyway gud info tt.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 6-11-2019 10:31 AM
Kaka pun x pasti kaka punya yg mana
Xde warna dan xde bau, ciri2 adalah kering dan cam cebisan ke ...

Sama macam akak tu, dek. Basahkan putik kapas kalau boleh guna ubat mata dan sapu rata dalam telinga. Dah lembap guna putik kapas kering untuk bersihkan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
buapakperut replied at 6-11-2019 12:14 PM
iols tahi telinga kering tapi badan penuh lemak acaner tu

lawak...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:05 PM | Show all posts
mcm tiada di atas...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Good info
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang mana satukah jenis tahi telinga korang?
Heheh..ada lah salah satu dari yang kat atas. Nak bagitau malu. First time baca rupa2nya warna tahi telinga dipengaruhi pelbagai faktor ingatkan ikut je nak jadi kaler apa. Lepas ni sebarang perubahan pada tahi telinga bolehlah ambil serius. Bagus ilmu tt bagi sangat bermanafaat.





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
ada masalah dekat salah satu ni.. baru sekarang tau.. terimakasih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols takut nak korek telinga sebab doc kata telinga tak perlu korek cuma cuci kat bahagian luaran je
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089721s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list