Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1719
View
139
Reply

Kongsi ilmu berkenaan iddah dan rujuk

[Copy link]

Author: Donutfilling       Show all posts   Read mode

Post time 6-11-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangkar_Emas7 replied at 6-11-2019 11:42 AM
Tq momod...ni bertambah semangat ni. hehe

sama2, sempat iddah, sempat rujuk...sempat l ...

No problemos
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2019 01:27 PM | Show all posts
Sangkar_Emas7 replied at 6-11-2019 11:16 AM
faham2....mmg waktu cerai pon sibuk carik maklumat dekat internet, tp lebih kpd prosedur, bkn deta ...

oooo.... heh... biar la dulu. i nk tgu juga 2-3 minggu lg tu
tp fhm la kt sini maksudnya separate matters la kn
rujuk boleh terus ke pej agama tanpa perlu i tunggu dokumen sah cerai tu

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2019 01:32 PM | Show all posts
Edited by Donutfilling at 6-11-2019 01:34 PM
Sangkar_Emas7 replied at 6-11-2019 09:31 AM
Rujuk kene pakai mahkamah ke?

Kalau dlm kes sy, pergi pej agama Selangor je...kjp, akak dah decla ...

ni kalau sangkar tak ingat tak pe lah
sj tanya

isi online tu kt sana je ke kita boleh buat kat mana2 ie rumah kita ke
gugel online tak nmpk any link pun

pastu saksi...
pegawai kat sana tu dikira saksi ke kita kena bw saksi sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangkar_Emas7 replied at 6-11-2019 11:33 AM
Memang...sy pon after cerai baru tahu.



Sedihnya kaka baca part ur dad, can feel his love towards his daughter, lbh kurang cam ayah kaka, jns ckp x byk tp klu melibatkan anak2 dia akan mula bersuara
Moga dik sangkar akan beroleh kebahagiaan yea
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:26 PM | Show all posts
Donutfilling replied at 6-11-2019 01:32 PM
ni kalau sangkar tak ingat tak pe lah
sj tanya

Apply kat sini sis, mcm time kita apply nikah dulu, i tepek link:


https://ncr.jais.gov.my/



Tp, link rujuk tu..dia takkan keluar selagi kita tak tukar maklumat diri kita dr single ke janda. sbb dulu kan wktu apply nikah, kita single kan.

Jd, tukar status dulu kat maklumat diri..then rujuk tu akan keluar. Saksi...pegawai yg duduk dpn kita tu je...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 6-11-2019 09:09 AM
Kaka, bilik temenung tu tak best bau laaaa
kang jatuh talak psl bau pulakkkk
lain le mas ...

Busy lah, tahun depan jela kita bual2 lagi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2019 06:06 PM | Show all posts
Sangkar_Emas7 replied at 6-11-2019 02:26 PM
Apply kat sini sis, mcm time kita apply nikah dulu, i tepek link:

oo ok
apply nikah pd zmn dahulu kala takde lg apply online sangkar
noted w thanks ye sangkar
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 5-11-2019 10:19 PM
Tak tau sbb sy x pernah nikah.. Bg sy.. Yg datang dari keluarga berpecah.. Sgt sedih bila ada lagi ...

Huh.. sarah blm kawin lagi????
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 7-11-2019 10:52 AM
Huh.. sarah blm kawin lagi????

Hahahaaha.. Sy tak ada jodoh kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 10:55 AM
Hahahaaha.. Sy tak ada jodoh kot

Insya allah...jodoh on the way. Kwn baik i bakal kawin tahun dpn. Umur nye will be 37 waktu tu.. i doakn u cepat dpt jodoh yg baik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 7-11-2019 11:06 AM
Insya allah...jodoh on the way. Kwn baik i bakal kawin tahun dpn. Umur nye will be 37 waktu tu.. i ...

Aamiin ya rabb..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 10:55 AM
Hahahaaha.. Sy tak ada jodoh kot

Takpe tu  sarah
Sbr ye
In shaa Allah ada tu

Bila kahwin ni entah lah
Byk cabarannya
Kdg jeles tgk yg single huhu
Lebih mudah buat kptsn

I vote to stay single hihiii
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 7-11-2019 02:53 PM
Takpe tu  sarah
Sbr ye
In shaa Allah ada tu

Stay single.. Lps tu awat kalut nak rujuk balik?
Sebab tau susah hidup single kan?.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 02:54 PM
Stay single.. Lps tu awat kalut nak rujuk balik?
Sebab tau susah hidup single kan?.

Anak2 sarah

Blom rujuk lagi... otw kot haha
Sedang kumpul ilmu kat sini dulu
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 7-11-2019 03:00 PM
Anak2 sarah

Blom rujuk lagi... otw kot haha

Anak2 cuma alasan tepi.. Sebenarnya ang tak boleh hidup tanpa suami.

Ang cari pasal sbb nak perhatian.. Suami ang bukan x baik.. Cuma kedekut.. Benda boleh uruskan perangai kedekut tu.. Tp baran dan ego ang buat suami lafaz talak.

Emosi anak2 angpa yg naya.

Angpa berdua pernah ada keluarga bercerai berai? Kalau pernah aku pasti angpa akan elakkan anak angpa lalui apa yg angpa rasa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 03:54 PM | Show all posts
sarah82 replied at 7-11-2019 03:03 PM
Anak2 cuma alasan tepi.. Sebenarnya ang tak boleh hidup tanpa suami.

Ang cari pasal sbb nak pe ...

ye lah 2x
aiii rasa nak sarah tlg betoikan fikiran duda i tu
takde kompromi hokkey psl H dia tu

kedekut H mmg takley urus punya
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 7-11-2019 03:54 PM
ye lah 2x
aiii rasa nak sarah tlg betoikan fikiran duda i tu
takde kompromi hokkey psl H dia tu
...

Bykkan sedekah al fatehah kat hati dia.. Minta dilembutkan....perlahan2 la insyaallah berubah la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 04:14 PM | Show all posts
Edited by Donutfilling at 7-11-2019 04:16 PM
sarah82 replied at 7-11-2019 03:03 PM
Anak2 cuma alasan tepi.. Sebenarnya ang tak boleh hidup tanpa suami.

Ang cari pasal sbb nak pe ...

Sarah ni bkn nk gaduh ye... kita sembang aje

Anak2 cuma alasan tepi.. Sebenarnya ang tak boleh hidup tanpa suami.
- sorry... i sangat2 boleh hidup tanpa dia...i rasa la... i tak gila pisang dia. financial i pon stable. kami jarang berdua ke mana2. hari sukan anak? dia rela tidur. bila i kata kenapa tak nak pergi, dia ckp buat apa pergi, acara bodoh. uuuuu! mcm la cikgu2 tu nk sgt buat hr sukan. depa pun nk bsedap2 tidur. anak kau yg masuk acara. bkn anak cikgu2 tu pun! anak masuk asrama? i hntr sendiri. adeiiiii... sedih tgk bila laki org angkat beg anak msg2. anak ak? kami berdua la hungkah hangkih hangkat brg bertingkat2 tu... hari keputusan periksa? anak aku 4 kot sekolah. seharian habis masa nk g kelas lain2. laki ak? tidur... pastu g keje. katanya lama & lambat nk tunggu turn.... eiiiii.... ko tak boleh ke tlg juga? ni biar ak sorg... ingat2 balik mmg rasa out betoi. weekend? baik keluar kami2 aje... dgn duda kang rimas ramai org la bla2... mcm2... seteressssssssssssssssssssssssssssssss

Ang cari pasal sbb nak perhatian.. Suami ang bukan x baik
-ak nak pakai H aje. ak byr kot. nama ak lg ak nk cepat... kalau ak tak rushing, ak pon tak mintak. ak tak nak perhatian. ak nak pakai kete tu aje

Emosi anak2 angpa yg naya.
- ni betoi. ak tak teruskan niat nk J sbb depa. risau emosi yg kita tak nmpk

Bykkan sedekah al fatehah kat hati dia.. Minta dilembutkan....perlahan2 la insyaallah berubah la..
- ya...tau. pernah buat. tp lama tak buat. lupa lagi... okey noted u. tq ingatkan. akan buat semola

Sekian... bersedia utk sarah semburrrrrrrrrrrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 7-11-2019 04:14 PM
Sarah ni bkn nk gaduh ye... kita sembang aje

Anak2 cuma alasan tepi.. S ...

Aku kena balik cari kat rumah tok aku cara nak bg laki ang dengar kata guna al fatihah.. Aku dah lupa.. Cara buat... Nanti aku cuba ingatkan cara nak buat.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 04:20 PM | Show all posts
Edited by Donutfilling at 7-11-2019 04:24 PM
sarah82 replied at 7-11-2019 04:17 PM
Aku kena balik cari kat rumah tok aku cara nak bg laki ang dengar kata guna al fatihah.. Aku dah l ...

waaa... ada petua eh
tq la nak sharing...

takde fire ke ni hihi....

tambah lagi perisa...

dia pandai ceraikan ak... ilmu nk rujuk ka hapa ka ak rs dia apa pon tataw.... ni ak yg kena cerai ak pulak kang nak kena ajar dia step2 rujuk segala...

nasib la sangkar ad share... br tau boleh je nak rujuk even dokumen sah cerai tak dpt lg. tp biar dulu lah.... ak nak suruh ex benti rokok. kot mau kaya sikit pasni. boleh buat modal beli myviiiii selit palang tol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078174s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list