Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2678
View
44
Reply

[Dunia] Bila si bodoh buat propa Kat malaysiakinihancing

[Copy link]

Author: kasibiman    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-11-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Bila si bodoh berkata2:

1. Pengguna jalanraya yang perangai sial jadi salah PLUS.

2. Touch 'n go punya palat, PLUS yg dikambinghitamkan.



3. No top up lane = proses cepat = kurang kesesakan. Itupon bodoh takleh paham

Yang Tak tahan tu sebodoh gini sekali gegeh nak posting Komen jugak tu

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Semua pengarah2 dan yg mengurus PLUS harus di brhentikan kerja mereka, Dah lama dah saya meluat dengan PLUS. Cuba lah tengok di semua tempat tol di kawasan KL, terutama tol Jalan Duta, bila pukul 4 petang saja kereta2 yg nak keluar dari tol jalan Duta dalam keadaan lentang pukang, masing2 yg ada nak potong memotong. Kedaan ini ada lah kerana tiada garisan panduan di atas jalan yg di buat oleh plus. Dari jauh lagi bila kita tengok kita memang menuju booth yg tertentu, tetapi bila dekat sikit memang sudah lari arah, bukan ke senang jikalau Plus buat gari2 yg tertentu di atas jalan, supaya pemandu boleh ikut arah yg betul. Satu lagi masaalah ia lah kad touch n go, ada pulak yg expire, dah jadi macam makanan tin pulak. Pada hal duit ada banyak lagi, tetapi dia kata kad dah expire, senang2 saja plus nak makan duit kita, pada hal pada kad itu tak ada pon expiry date. .Baru2 ni plus kata misti mahu ada duit yg cukup dalam touch n go bile nak keluar, tak boleh nak tambah nilai- bukan nya sikit kereta2 yg tersadai kerana yg di dpan tu tak cukup duit. Memang tak boleh pakai langsung semua ketua2 pengarah PLUS, langsung tak berakal, patut semua nya di buang kerja.
Suka Balas Tanda Sebagai Spam 2j
Screenshot_20191104-202626.png
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:33 PM | Show all posts
Edited by sayawifenikmie at 4-11-2019 10:37 PM

hahhhhh
buanggg
buangggg
ambik kaki kaki PHtengok
smooth ke tidak perjalanan on PLUS

orang lain pun guna PLUS jugak
guna TnG jugak
tak ada masalah pun


Jemmm??
biasalah masa peak hours

banganggg abadi !!

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni sape nak mencapub?lintang pukang pun salah eja..chessss~~

Lagi satu kalau drebar kt mesia ni spesis berdisiplin,komfem taw dah lane mana nak amek,pstu beratur elok ja,xde nak potong Q ke ape..ni tak,selagi dia nampak ada ruang boleh sondol masuk,haaa,maka sondol masuk laa meke..

Kad TnG tu atas sendiri punya hal ler..dah taw hari2 lalu tol tu,sila lah isi sebanyak mungkin utk elakkan kebodohan berlaku di sana..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa dia ni? Masa beli kad touch n go tau dah ada expired. 10 tahun. Ada yg ckp company buat duit la bila ada expiring date ni. Tp bg aku, expired ni perlu juga, dh jangka hayat cip dlm kad tu 10 tahun je nak buat cmne. Sama la kad debit/atm. Kan ada tulis expiry date
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
ada gari2 pun tetap lentang pakung sebab ni mentaliti, dahle hari2 lalu, takkan tak pikir nk topap tuoch n go cesukupnye. takkan hari2 nk marah plus sebab orang berderet nk topap. iols yang jarang guna jembatan ni pun topup secukupnye walaupun ada je laluan tambah nilai, kalau lupa nk topap salah sendurik la.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 07:33 AM | Show all posts
ini adalah saki baki penyokong PH tegar dahulu yg tak taubat taubat dgn resam hidup di dunia..ingat dia bijakkkk sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 4-11-2019 10:33 PM
hahhhhh
buanggg
buangggg

aku tak faham psl touch n go isu topup... topup la kat 7e... jd isu gile haha
byk tmpt topup dkt highway tu jugak ko nak topup..  
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
aku sgt setuju. Cmpny paling x guna kat msia ni ialah plus. Duit tol berjuta dia collect tp servis mcm pundek.

aku rasa kalo hired syarikat amerika manage highway kita mesti cemerlang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2019 08:48 AM | Show all posts
dino replied at 5-11-2019 07:37 AM
aku tak faham psl touch n go isu topup... topup la kat 7e... jd isu gile haha
byk tmpt topup dkt  ...

convenient stores lain semua buleh top up.

watssons pon boleh.

setesen minyak boleh.

kiosk2 dia boleh.

atm bank boleh.


dont tell me these idiots tak penah singgah into any of those places.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Punca dia pasal topup lane je yang dia hangin ye? Kau boleh je topup kat petrol pump je wei! Takkan kau tak isi minyak langsung kan dlm seminggu tu.. masa nak isi minyak tu, kau boleh je bawak sekali kad touch n go kau tu pi reload!
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 09:20 AM | Show all posts
kasibiman replied at 5-11-2019 08:48 AM
convenient stores lain semua buleh top up.

watssons pon boleh.

mungkin dia adalah pemalas nak keluar drpd kereta dan tak berfikir luar kotak.. tau nak topup dkt tol ja.atau mungkin jua dia ni spesis tak nak kene charge rm0.50 kalau topup dkt convenient stores/petrol pump....
demi rm0.50 sanggup kau stuck kan lorong tol itu kannnn

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
topap la secukupnya wahai bijak pandir
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 09:50 AM | Show all posts
driver tak reti berbaris.. tol gak yg salah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Isu topup kt 7e ke stesen minyak ke, ejen tu amek caj 50sen. Pastu katela ko nk top up rm50.50 ejen tak terima, kene bayar rm50 tp dpt 49.50. Pastu tak bleh nk top up pakai online banking ke kredit kad ke.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Isu topup kt 7e ke stesen minyak ke, ejen tu amek caj 50sen. Pastu katela ko nk top up rm50.50 ejen tak terima, kene bayar rm50 tp dpt 49.50. Pastu tak bleh nk top up pakai online banking ke kredit kad ke. Pd pendpt aku at least dpt top up pakai online banking pun patut dh takde alasan dah.  Bg aku la, sbb still kene top up kt kedai, org marahla sbb dahla kene paksa bayar  tol pastu kene paksa pakai kad pastu asyik nyusahkan pengguna.   Gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 5-11-2019 12:35 AM
Siapa dia ni? Masa beli kad touch n go tau dah ada expired. 10 tahun. Ada yg ckp company buat duit l ...

Masalahnya kalau expired baki dlm tu kalau boleh transfer takpe jgk ni burn mcm tu je?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling bodoh nak guna e wallet tp kalau e wallet ada baki tp kad takde baki pun tak boleh guna. Bodoh nak mampos
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 5-11-2019 08:48 AM
convenient stores lain semua buleh top up.

watssons pon boleh.

pelik aku.. susah sgt nak topup ke? haha
mcm guna mrt gigih beratur beli tiket.. guna touch n go tak mau....

benda camni pun kena explain bagai
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 5-11-2019 09:55 AM
Isu topup kt 7e ke stesen minyak ke, ejen tu amek caj 50sen. Pastu katela ko nk top up rm50.50 ejen  ...

sbb 50sen meroyan tak sudah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 10:25 AM | Show all posts
Gari-gari di jalanan..

Gari ko dulu pastu seret sampai plaza tol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109594s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list